master

Sandra Borchs master snart ferdig. — Kommer til å bli Norges mest leste

Tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch satser på å få levert ny masteroppgave i januar. 

Sandra Borch har brukt høsten til å skrive ny masteroppgave.

Torsdag kveld deltok Sandra Borch på en fagdag hos Kommunikasjonsforeningen i Nord-Norge. Der fortalte tidligere statsråden om hvordan hun håndterte mediehenvendelsen som endte med at hun trakk seg som forsknings- og høyere utdanningsminister i januar.

Nordlys var til stede på møtet og forteller at hun blant annet kom inn på arbeidet med en ny masteroppgave, etter at den første ble underkjent på grunn av tekstlikheter.

— Norges mest leste

Ifølge avisa nærmer arbeidet med den nye masteroppgaven seg slutten. På møtet fikk Borch spørsmål om hun er blitt mer bevisst på at folk følger med på det hun sier og gjør. 

— Jeg tenker meg kanskje litt mer om når jeg snakker med media enn før. Jeg vet jo at når jeg leverer masteren og sensuren kommer, så kommer det til å bli Norges mest leste masteroppgave. Jeg har forhåpentligvis levert den i januar. 

Nordlys skildrer at både publikum og Borch lo da hun sa dette. 

Khrono har over tid prøvd å få et intervju med Sandra Borch om arbeidet med masteroppgaven, men uten å få kontakt. I dag svarer hun følgende på vår henvendelse:

— Jeg har gjort mitt intervju med Nordlys, og det blir med det. Nå ønsker jeg fokus på politiske saker, skriver hun i en tekstmelding til Khrono. 

— Ville ikke bryte sammen

Nordlys skildrer videre hva Borch sa om timene før hun sto foran alle journalister på en pressekonferanse og meldte at hun gikk av som statsråd. 

Det var E24 og en student som avdekket at Borch i sin masteroppgave fra 2014 hadde kopiert fra andre kilder uten å oppgi referanser. 

Rådgiveren hennes fikk en telefon om henvendelsen da de var på en fylkesreise. Så kom sjåføren dundrende inn på et møte og ville kjøre til Oslo. Begrunnelsen var at det var så glatt på veiene og at de måtte rekke inn til Oslo før det ble mørkt. 

— Jeg visste at det ikke var glatt på veiene, og da tenkte jeg at dette var mer alvorlig enn jeg hadde skjønt, fortalte Borch. 

På vei til Oslo fikk hun beskjed fra departementsråden over telefon om at dette var alvorlig. Borch leste da henvendelsen fra E24. 

— Minutter senere gikk jeg inn til departementsråden og fortalte at jeg ikke kunne stå i jobben som minister for forskning og høyere utdanning og at jeg gikk av. Jeg ringte statsministeren og ga beskjed, og så begynte ballen å rulle, fortalte Sandra Borch, ifølge Nordlys

Videre opplyste Borch at hun ville skrive avgangstalen sin selv. 

— Jeg ville at det skulle være mine egne ord, og jeg var opptatt av å være ærlig, oppriktig og å ikke bryte sammen, for jeg ville ikke ha de bildene i mediene.

— Henter litt her og der

I mars sa den tidligere forsknings- og høyere utdanningsministeren om den underkjente masteroppgaven sin at hun hadde slurvet, men ikke jukset bevisst

På spørsmål fra Khrono om hvorfor disse tekstlikhetene havnet i oppgaven hennes, sa hun: 

— Jeg tror alle som skriver master henter litt her og der, limer inn i et dokument for å så skrive det til sitt eget. Men jeg husker ikke det. Når man viser til de to masteroppgavene jeg har hentet tekst fra, husker jeg verken navn eller tittelen på de oppgavene. 

Powered by Labrador CMS