Milliongaver fra sparebankstiftelser til forskning på utenforskap og verdiskaping 4. oktober 2023 - 10:07
De hadde aldri sett en student bruke en så avansert metode. Hun ble utestengt for fusk 29. september 2023 - 06:52
Mener «presumptivt kognitivt velfungerende» studenter plagierte med overlegg Fire studenter dro Høgskolen i Innlandet for retten — og tapte. Dommeren mener studentene la inn skrivefeil i teksten for å lure plagiatkontrollen.
Professor fikk kritikk for å «sette ut» CV-skriving til postdoktor Da professoren ble anklaget for plagiat, nektet han for å ha bidratt på artikkelen. Men han hadde den likevel på CV-en sin, som han ikke hadde skrevet selv.
Forsker sendte inn plagiert tekst til tidsskrift. Sa han lastet opp feil fil Redelighetsutvalget trodde på forskerens forklaring, men kritiserte ham for å ikke sjekke manuskriptet godt nok.
Varslet om professor, ble anklaget for ærekrenking. Nå trekker professoren universitetet for retten Stipendiaten varslet universitetet om det han mente kunne være vitenskapelig uredelighet hos en professor. Så begynte snøballen å rulle.
Slik reagerte artikkeltyvene da forskeren ved Høgskolen i Innlandet konfronterte dem — Det er utrolig rart at det ikke har ringt noen bjeller på noen som helst tidspunkt. Det får man jo til å tenke, sier forsker Ingeborg Olsdatter Busterud Flagstad.
Mente hun ikke kunne utestenges for medstudentens plagiat En student gikk til søksmål etter at hun ble mistenkt og utestengt for å ha fusket på en innlevering.
Utestengte studenter øker. Mars 2022: 407 saker Nedstenging og pandemi førte til en sterk økning i fuskesaker ved landets universiteter og høgskoler.
Om å plagiere seg selv Et snusfornuftig renhetsideal i sakprosaen og en angst for å bli tatt med buksa nede, tror jeg er langt mer skadelig for sakprosaforfattere og sakprosaen enn å plagiere seg selv.
Innlysende eksempler på selvplagiat – Om min lesning er for overfladisk, får Runar Bakkens redaktører gjøre en grundigere jobb.
Skyldig ved en feiltagelse — Anmelder og stipendiat Raabe har rett og slett lest meg for overflatisk til å kunne mene det han mener om meg; at jeg er en akademisk lurendreier.
Felles klagenemnd har talt. Student forblir utestengt Jussprofessor Johan Giertsen mener straffen er for streng, og etterspør klarlegging av regelverket.
Meiner emeritus har plagiert eiga bok Stipendiat Tellef Raabe ønskjer ein debatt om sjølvplagiering i sakprosa, og om forlaga sitt ansvar. Han meiner å ha funne sjølvplagiering i ei fersk bok frå ein forskar.
Vi har ingen innflytelse over Felles klagenemd Sykepleiertudenten som lå an til to års forsinkelse i studiene grunnet sen klagebehandling i fuskesak vil trolig kunne fullføre gjenstående deler av studiet på ett år, opplyser UiA-rektor Sunniva Whittaker.
Fusk, ferdigheiter og timing Som undervisar vert ein lett opphengt i alt studentane burde kunne utan å ta seg tid til verkeleg å sjå på når studentane treng å kunne kva. To månadar uti ein bachelorgrad er det ikkje sikkert sjølvplagiering eller boolske søkeverktøy er så viktig.
Jussprofessor om fuskesak: Grunnlag for å annullere utestengingen av student Jusprofessor Johan Giertsen mener Universitetet i Agder bør vurdere å annullere vedtak om utestengingen av sykepleierstudent og at hun får saken behandlet på nytt av en sette-klagenemnd.
— Ikke alltid en fordel for studenten med utsettelse Leder av Felles klagenemnd, Marianne Klausen, er enig i at institusjonene har anledning til å utsette iverksettelse av vedtak, men hun mener samtidig man må være klar over at dette ikke alltid er til studentens fordel.
Uetterrettelighet er aldri trivielt Alle rimelig oppegående studenter vet at det er fusk å plagiere andres tekst, og de vet enda bedre at det er fusk å «skrive av» andre sine arbeider under en eksamen.
Vedtaket om fusk ved UiA må kunne oppheves Det strider mot en grunnide i all utdanning: Eksamen skal handle om det som har vært dekket i pensum og undervisning.
Studentledere enige om at opplæringen i kildebruk varierer for mye Opplæringen og informasjonen rundt kildebruk varierer for mye - både innad og mellom utdanningsinstitusjonene, mener studentledere.
Vi må skille mellom fusk og slurv Det er problematisk med et regelverk som nærmest likestiller manglende kunnskap om noe så trivielt som kildehenvisninger med noe så alvorlig som fusk.
Om gjenbruk av tekst, fusk og sanksjoner Den lokale klagenemnd kan gi oppsettende virkning, men hensynet til en rask reaksjon kan i noen tilfeller tale imot.
Svarteper med studenter som innsats Eksamen uten full dekning i undervisningen, bemerker professor emeritus Karl Øyvind Jordell i en ny runde av Agder-saken.
Uenighet i Felles klagenemnd om selvplagiering er fusk eller ikke Også i nemnda som avgjør klagesaker der studenter lokalt er tatt for fusk har man ulikt syn på gjenbruk av egen tekst, også kalt selvplagiering.
Professor om selvplagiatsaken: — Sett utenfra virker dette helt uforholdsmessig Jussprofessor Johan Giertsen mener klagenemndens vedtak om å utestenge sykepleierstudent Karina Roksvåg Skjold i et år, ikke gjenspeiler feilen hun gjorde på eksamen.
Reagerer på at studenter utestenges før klagesak er ferdig behandlet Klager på utestengelse burde avgjøres før studiestart. Klarer man ikke det bør studenten slippe til på studier fram til klagesak er avgjort, mener professor.
Klager i fuskesaker må avgjøres før studiestart Professor Karl Øyvind Jordell er blant mange som reagerer på utestengelsen av en student ved Universitetet i Agder.
Sykepleierstudent utestengt et helt år for selvplagiering 21-åringen ble utestengt i to semestre etter å ha kopiert noen setninger hun hadde skrevet selv. Universitetet sier det er studentenes ansvar å kjenne reglene for kildehenvisninger.
54 prosent flere fuskesaker i klagenemndene i fjor Klagenemndene ved ti universiteter og fire statlige høgskoler behandlet 735 fuskesaker i fjor. Det er en økning på 54 prosent.
Student plagierte arbeidet hans. Og tatoveringane hans. Kunsthistorikaren Matt Lodder blei offer for tidenes mest bisarre akademiske identitetsran.
I fjor varslet han storforlaget om mulig plagiat. Det tok måneder før de tok grep Hvilke rutiner har forlaget Wiley for å avdekke plagiat? Khronos spørsmål endte i en mur av taushet.
5 prosent av norske forskere bryter ofte god forskningsskikk Forskningsetikk. 5 prosent av norske forskere oppgir å ha brutt med god forskningsskikk minst tre ganger de siste tre årene. Urovekkende, heter det i ny rapport.
Professor og stipendiat får kritikk for plagiat Både stipendiat og veileder har brutt reglene for god vitenskapelig praksis. Det slår et eksternt granskingsutvalg fast i sin vurdering av en innrapportert plagiatsak ved Universitet i Stavanger.
Den nye loven om etikk skaper uklarheter Jonas Jensen ved Juridisk fakultet på Universitetet i Bergen mener at forslaget til ny forskningsetikklov skaper flere uklarheter enn den oppklarer.
UiS fikk nei til nasjonal gransking av plagiat Det nasjonale Granskingsutvalget ville ikke granske plagiatsaken fra Universitet i Stavanger. UiS-direktør John B. Møst sier at universitet da vil lage sin egen eksterne gransking.
Krevde strengere bevis for plagiat enn i straffesaker Universitet i Oslo opererer med beviskrav for plagiat som er strengere enn i straffesaker, mener Granskingsutvalget.
Nasjonal behandling av plagiat i doktoravhandling i Stavanger Bedømmelseskomiteen fant mange uregelmessigheter og minst 18 tilfeller av plagiat i en doktoravhandling ved Universitetet i Stavanger. 12.september kommer saken opp i det nasjonale Granskingsutvalget.
Professor avslørte plagiat i doktorgrad Professor Kjell Ivar Øvergård ved Høgskolen i Sørøst-Norge vil ha klarere rutiner for håndtering av plagiatsaker på doktorgradsnivå, og er bekymret for dagens situasjon.
Mistenker mørketall på plagiat Forskningsetisk komitéleder og professor Bjørn Hvinden tror at avslappede holdninger til klipping og liming fra Wikipedia i den videregående skolen er en fare for etikken hos nye studenter.
Oppgave og vitnemål annullert Sensuren avslørte ikke fusk. Tips førte til at en ferdig masterkandidat fra NMBU ble dømt for plagiat, fikk masteroppgaven annullert, vitnemålet inndratt og ble utestengt først flere måneder etter sensuren.
Kjent medisinprofessor beskyldt for forskningstyveri — Først presset medisinprofessoren meg ut av forskergruppen. To år senere publiserte han mine forskningsresultater som sine egne, hevder UiO-forsker. I åtte har hun kjempet for at dokumentasjonen hun påstår beviser anklagene, skal bli vurdert.
Nyeste artikler
Milliongaver fra sparebankstiftelser til forskning på utenforskap og verdiskaping
Når skal Forskningsrådet satse på klimatilpasning og naturfare?
Universitetet i Oslos campusplaner i Innlandet satt på vent
Gjør helomvending. Gir kritikere rett om Eilert Sundts tater-rasisme
Universiteter og høgskoler venter spent på pakken for finansiering
Mest lest
Norske ministre er de lavest utdannete i verden
De hadde aldri sett en student bruke en så avansert metode. Hun ble utestengt for fusk
Anbefaler ingen å bli stipendiat. — Tøft valg
Bergens-forsker fikk trukket ni artikler på to dager
Endte med 19 knivstikk etter møte med student. — Føler ikke sinne