Studenter mener mye bra, mye rart, og mye dumt, men det er likevel viktig å jobbe sammen med studentene for å øke kvaliteten, mener organisatorisk nestleder ved Studentdemokratiet ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Simen Oftedahl

Dagens studiestøtte er god nok

— Økt studiestøtte er viktig og bra, men med dagens studiestøtte klarer du deg helt fint dersom du planlegger riktig, og jobber i feriene, mener fung. leder for Studentdemokratiet i Sørøst-Norge, Simen Oftedahl.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at ingen av lederkandidatene var gode nok i mai, står fortsatt Studentdemokratiet ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) uten leder. 

Organisatorisk nestleder Simen Oftedahl er dermed i førersetet fram til 27. september.

— Det er høstsemesterets andre møte, i det første skal vi sette ned en valgkomité som skal intervjue kandidater og komme med en innstilling, forklarer Oftedahl.

Han har imidlertid klart for seg hva som er de tre viktigste prioriteringene, formell ledermangel eller ei:

— Studentmedvirkning, kvalitet i utdanningene, og å ivareta individualiteten ved de ulike campusene, samtidig som studentene skal ha like praktiske muligheter rundt studiene uansett hvilken campus de studerer på.

Med tanke på hvor lite de lokale politikerne engasjerer seg i høyere utdanning, så er ingen av partiene gode nok på høyere
utdanning.

Simen Oftedahl

Les også:

— Ferie er oppskrytt

— Mer i studiestøtte eller flere studentboliger?

— Flere studentboliger. Økt studiestøtte er viktig og bra, men med dagens studiestøtte klarer du deg helt fint dersom du planlegger riktig, og dersom du jobber i feriene.

— Men har ikke studenter rett på ferie, som alle andre?

Ferie er oppskrytt, starter Simen Oftedahl, og fortsetter:

— Dersom du vil feste og kjøpe nye klær i studietiden, så må du faktisk jobbe for det.

— Er ikke heltidsstudenten viktig?

— Heltidsstudenten er viktig, men det er deltidsstudenten også. Alle studenter er viktig, spøker han, men legger til:

— Joda, «heltidsstudenten» er viktig.

Viktig å jobbe sammen med studentene

Han finner det vanskeligere å svare på hvilket parti som er best på høyere utdanning:

— Jeg har ikke vært så politisk aktiv de siste årene, men med tanke på hvor lite de lokale politikerne engasjerer seg i høyere utdanning, så er ingen av dem gode nok. Det er veldig fokus på høyere utdanning nasjonalt, men ikke lokalt, mener Oftedahl.

— Hvem håper du blir kunnskapsminister etter valget?

— En god og seriøs politiker som lytter til studentene, og som samtidig ser på hvilket behov som finnes i samfunnet og jobber for å heve kvaliteten. Men noe navn har jeg dessverre ikke.

— Kan du gi tre råd til den som blir kunnskapsminister?

— Ja. Studenter mener mye bra, mye rart, og mye dumt, men det er likevel viktig å jobbe sammen med studentene for å øke kvaliteten. Det er studentene som kjenner studentlivet på kroppen, og det er studentene som kjenner høyere utdanning.

Skeptisk til god nok informasjon om Si fra-system

— Trakassering har vært sommerens tema i sektoren. Vet studentene på HSN hvor de kan gå for å si fra om denne type alvorlige hendelser, og er studentene hos dere godt nok ivaretatt på dette området?

— Vi har jo en Si fra-funksjon hos oss, men om informasjonen rundt den er god nok vet jeg ikke. De tillitsvalgte i klassene skal vite slikt, men jeg tror både studentdemokratiet og høgskolen kan være klarere på hvor og hva studentene kan si i fra om, sier Oftedahl.

— Og så får vi jo studentombud på plass i midten av august, og det bør jo hjelpe. Jeg satser på å få på plass et godt samarbeid der.

Studenter ved HSN vært gjennom to fusjoner

— Har man fusjonert nok innen høyere utdanningssektor, eller bør det gjøres mer?

— Vi har fusjonert mer enn nok. Bare ved Høgskolen i Sørøst-Norge er det studenter som i løpet av sitt studieløp har vært med på å fusjonere to ganger. Fokus nå må være på å heve kvaliteten og lande fusjonene.

— Men bør det være ett eller to universiteter i nord?

— Hvis Oslo med sin størrelse skal kunne ha to universiteter, skal det store nord også kunne ha to.

— Hvordan engasjerer man best studentene?

— Jeg har fortsatt ikke opplevd noe som engasjerer studenter mer enn gratis mat. Men så er det dem som merker at de kan utgjøre en forskjell og være en støtte for medstudenter, så informasjon om hva som blir gjort og hva det har å si for utdanningskvalitet, dét er en god måte å engasjere studentene på.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS