Rektor kuttet all støtte
Rektor Petter Aasen gjorde kort prosess med et konfliktfylt studentparlament onsdag: Han trakk tilbake all økonomisk og administrativ støtte med umiddelbar virkning.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Drammen (Khrono): Etter at rektor Petter Aasen hadde talt til parlamentsforsamlingen tok han med de fire administrativt ansatte i parlamentet ut av møtet og forsvant.
Det ble dramatikk da de 21 øverste tillitsvalgte ved Studentdemokratiet i Sørøst-Norge var samlet til møte på Campus Drammen onsdag ettermiddag.
På dagsorden sto et forslag om mistillit mot arbeidsutvalget i parlamentet, fem studenter som er frikjøpt av høgskolen for å jobbe for studentdemokratiet, tre av dem på heltid.
Som Khrono har skrevet om tidligere har det vært uro og store konflikter i studentdemokratiet i Sørøst-Norge. Konflikten toppet seg med mistillitsmøtet onsdag ettermiddag.
Les også:
Vi kan ikke fortsette å betale for et parlament som tydelig ikke fungerer. Jeg har ikke vært inne tidligere, men tilbake-meldingene jeg har fått er helt klare.
Petter Aasen
Men før behandlingen av mistilliten hadde startet kom rektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), Petter Aasen, på talerstolen og gjorde det klart overfor parlamentsforsamling at uansett utfall av mistillitsforslaget så kommer høgskolen til å trekke sin administrative og økonomiske støtte til det øverste studentdemokratiet, med umiddelbar virkning.
— Dynamikken i dette fellesskapet er årsaken til at vi står der vi gjør nå. Jeg vet at den enkelte av dere vil det beste for studentdemokratiet, og jeg vet at dere er fortvilet over å ikke ha fått jobbe med studentpolitiske saker, sa Aasen.
Han viste til at parlamentet ifølge sakspapirer og protokoller kun har brukt tre prosent av sin tid på politisk arbeid, resten på organisatorisk og internt arbeid, og viste til at parlamentet i dét arbeidet også hadde vedtatt motstridende og inkonsekvente dokumenter.
Avgjørelsen vil ifølge Aasen gjelde fram til nytt parlament og ny studentledelse er valgt.
Vil prioritere de lokale demokratiene
Istedenfor å gi støtte til parlamentet vil HSN-rektoren heller gi den administrative støtten til de lokale studentrådene. Han trekker også tilbake driftsstøtten til parlamentet, da han mener det er uforsvarlig å drifte dette videre.
— Høgskolen i Sørøst-Norge trekker umiddelbart tilbake det administrative støtteapparatet, og gir dette til campusdemokratiene, som fungerer godt og som fortjener støtte, sa Aasen, og la til:
— Parlamentet kan ikke forvente at vi stiller opp med ressurser til parlamentets arbeid mer dette studieåret.
Han presiserte i tillegg at uansett utfall av mistillitssaken så vil høgskolen lønne arbeidsutvalget ut studieåret, i henhold til arbeidsavtalen. Så dermed ble det opp til parlamentsforsamlingen om de fem i arbeidsutvalget skal fortsette som den eneste sentrale ressursen for studentene ved HSN.
Med umiddelbar virkning
Etter sin innledning og påfølgende spørsmål forlot rektor Aasen møtet, sammen med direktør for infrastruktur, Johnny Thorsen, og viserektor for utdanning og studiekvalitet, Halvor Austenå.
— Vi kan ikke fortsette å betale for et parlament som tydelig ikke fungerer. Jeg har ikke vært inne tidligere, men tilbakemeldingene jeg har fått er helt klare, sa Aasen til Khrono, før han forlot møtet og tok med seg de fire administrative ansatte tilknyttet parlamentet.
Dermed måtte Christian Bjerke, bisitter sammen med ordstyrer Kim Kantardjiev, ta over protokollføringen for møtet videre.
(Khrono følger fortsettelsen av møtet og kommer med mer).
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!