Synnes vil ikke bli viserektor på NTNU

PublisertFredag, 3. juni 2016 - 6:24-OppdatertFredag, 3. juni 2016 - 6:24
Den foreløpige planen er å finne fram molekylærbiologien igjen, sier Marianne Synnes som har trukket søknaden sin til viserektorstillingen ved NTNU Ålesund.
Ledelse. Tidligere rektor ved Høgskolen i Ålesund, Marianne Synnes, har ombestemt seg og vil ikke bli viserektor for NTNU i Ålesund likevel. Nå skal hun ha et års forskningsfri.

NTNU-rektor Gunnar Bovim skal lyse ut rundt 60 lederstillinger. Det han først og fremst ser etter er kvinner og utlendinger. 

Nå har en av de sentrale kvinnene i NTNU-fusjonen trukket søknaden sin til viserektorstillingen i Ålesund, ifølge Universitetsavisa

Synnes ombestemte seg

Marianne Synnes (46) har siden 2011 vært valgt rektor ved Høgskolen i Ålesund, før dette var hun førsteamanuensis ved Avdeling for helsefag samme sted. I begynnelsen av april gikk søknadsfristen på viserektorstillingene til NTNU ved de innfusjonerte høgskolene i Gjøvik og Ålesund ut. Eks-rektor i Gjøvik Jørn Wroldsen sto på søkerlista der, og Marianne Synnes til viserektorstillingen i NTNU Ålesund. Etter planen skulle NTNU-styret ha ansatt Synnes 16.juni, men hun har ombestemt seg og vil ikke ha jobben som viserektor likevel.

Ikke motivert

— Jeg vurderte det lenge før jeg søkte på stillingen i utgangspunktet, men ble oppfordret av flere til å gjøre nettopp det. Underveis i prosessen innså jeg at jeg ikke er motivert for fire år i en stilling som i innhold er langt fra den rektorstillingen jeg startet i, sier Synnes til Khrono.

Ifølge Universitetsavisa ville rektor Gunnar Bovim innstille Synnes til den nye viserektorjobben i Ålesund som hun også nå har hatt i ett år. Stillingen er et åremål på fire år med tiltredelse 1.januar 2017.

Les også: Bovim på damejakt

Ifølge utlysningsteksten heter det at viserektorens viktigste oppgaver er å representere og posisjonere NTNU som institusjon overfor regionalt arbeidsliv, koordinere den interne faglige virksomheten og utvikle det tverrfaglige samarbeidet, initiere medvirkningsbaserte prosesser og delta i institusjonens strategiske arbeid. 

Synnes fortsetter i stillingen sin i Ålesund ut året. 

Forskningssabbat

— Jeg regner med at vi har fått landet de vanskeligste prosessene til da, slik som faglig og administrativ organisering, sier hun.

Fra årsskiftet går hun ut i et års forsknings-sabbat ed NTNU

— Den foreløpige planen er å finne fram molekylærbiologien igjen. Men jeg vil selvsagt fortsette som styreleder i Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU), i Forskningsrådets hovedstyre og andre spennende verv også framover, sier hun.

Ifølge UA skal nå viserektorstillingen ved NTNU Ålesund lyses ut på nytt.

Trakk søknad fra UHR også

Det er ikke første gang Synnes trekker søknaden sin til en lederstilling. I januar 2015 var hun en av sju søkere til generalsekretærjobben i Universitets- og høgskolerådet (UHR). Hun trakk imidlertid søknaden sin da det ble kjent at styret åpnet for å ta imot søkere etter ordinær søknadsfrist. Som søker hadde hun ikke blitt informert om dette. 

Alf Rasmussen, som ikke sto på søkerlista da fristen var ute, ble ansatt som ny generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet den gangen. 

Les også: 

 

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · Studiestart. Du har en viktig stemme og den må du bruke. Bruk den under stortingsvalget i høst og bruk den ved din institusjon og ved ditt lokale studentdemokrati, oppfordrer student på Høgskolen i Oslo og Akershus, Martine Gjerde.  
Meninger · Kjolestunt. Om kjolestuntet til studentleder Gjermund Kvernmo Langset bidrar til noe mer avhenger av om Norsk studentorganisasjon tør å snakke om de faktiske utfordringene til mange såkalte «ikke-binære», skriver Karoline Skarstein i dette innlegget. 
Meninger · Studiestart. Politiutdanningen skal forberede studentene på oppgaver som vi i dag ikke kjenner helt til, skriver rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen. 

Karriere

Campus

Samfunn