Mari Sundli Tveit forteller hun er letta og glad for at styret ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) vedtok å ansatte henne som rektor i fire nye år. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Mari Sundli Tveit forteller hun er letta og glad for at styret ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) vedtok å ansatte henne som rektor i fire nye år. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sundli Tveit ansatt som NMBU-rektor - igjen

— Det har vært et privilegium å få være rektor i fire år, og jeg er glad jeg får muligheten videre, sier rektor Mari Sundli Tveit ved NMBU.

Publisert Oppdatert

I går vedtok styret ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) å ansette Mari Sundli Tveit som rektor for fire nye år (2017-2021).

— Det føles veldig bra. Jeg gleder meg til å jobbe videre med å løfte NMBU sammen med våre ansatte og studenter. Det har vært et privilegium å få være rektor i fire år, og jeg er glad jeg får muligheten videre. Dette er noe jeg brenner for, sier Sundli Tveit til Khrono.

To søkere

Det var bare to søkere til stillingen som rektor ved landets «grønne universitet», til tross for forlenget søknadsfrist. Utfordreren til Sundli Tveit var professor ved Institutt for fysikk og teknologi ved Universitetet i Bergen, Jan Petter Hansen.

— Det var en kvalifisert kandidat. Det er hyggelig at styret synes jeg har gjort en god jobb, og at de ville jeg skulle fortsette de neste fire årene. Jeg tar ingenting forgitt. Jeg er letta og glad, sier rekor Mari Sundli Tveit.

– Mari har gjort en stor innsats både med å profilere det nye universitet, å etablere og bygge en felles organisasjon og å stimulere fagmiljøene til tverrfaglig sam-arbeid.

Siri Hatlen

For fire år siden ble Sundli Tveit først valgt til rektor, så ansatt. Valgordningen ble endret våren 2016 etter en knallhard strid rundt valgt eller ansatt rektor. Det hele endte med styrevedtak 6-5 for ansatt rektor på NMBU i juni. Et stort antall ansatte ved universitetet, samt rektor Sundli Tveit, ønsket fortsatt valgt rektor.

Les også: Det blir ansatt rektor på NMBU

— Stor innsats

Toppstillingen ble lyst ut sist høst med opprinnelig søknadsfrist 1. desember 2016, men søknadsfristen ble utvidet til 15. januar 2017. Det ble begrunnet med at man ønsket å gi aktuelle søkere noe mer tid til å vurdere stillingen.

Styreleder ved NMBU, Siri Hatlen, er fornøyd med at Sundli Tveit fortsetter i fire nye år.

– Mari har gjort en stor innsats både med å profilere det nye universitet, å etablere og bygge en felles organisasjon og å stimulere fagmiljøene til tverrfaglig samarbeid. Hun har på en god måte ledet arbeidet med å forberede flytting av Veterinærhøyskolen fra Adamstuen til Ås. Styret vurderer kontinuitet som en styrke i den viktige perioden frem til miljøene er samlokalisert på Campus Ås, sier styreleder Siri Hatlen i en pressemelding.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS