Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser 20. desember 2024 - 15:21
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut 16. desember 2024 - 16:41
Anbefaler fortsatt ansatt rektor ved NMBU Rektor Siri Fjellheim mener NMBU ikke bør endre styringsmodell og gå fra ansatt til valgt rektor midt i en økonomisk vanskelig tid. Blant de ansatte er det flertall for å endre modell.
Meritterte undervisere: Akademisk staffasje eller pådrivere for pedagogisk utvikling? Meritterte undervisere må gis større muligheter til å være reelle pådrivere for forandring og nødvendig omstilling i sektoren.
Etterlyser bedre involvering og reell medbestemmelse De tillitsvalgte ved NMBU er bekymret for måten det jobbes på med omstilling og mulige nedskjæringer ved universitetet. De ber universitetsstyret vektlegge mer enn styrepapirene i sitt møte onsdag.
«En svært alvorlig økonomisk situasjon» NMBU må kutte 200 millioner kroner de neste fire årene.— Det blir krevende å komme i balanse, og vi kan ikke utelukke en nedbemanning inkludert oppsigelser, skriver rektor Siri Fjellheim til universitetsstyret.
Da forskeren fikk den dødelige sykdommen ALS, ble jobben ekstra viktig Professor Tor A. Benjaminsen har vært nødt til å gi avkall på mye etter at han ble syk. Nå gleder han seg over det livet han har — og forsker.
Sektoren har dårlig råd — og hva så? Jeg håper at statsråden slutter med å fortelle oss hvor dårlig råd vi egentlig har, og begynner å definere noen ambisiøse strategiske mål — sammen med oss i sektoren.
Ville ikke ha debatt om valgt eller ansatt rektor nå Styreleder ved NMBU, Hanne Refsholt, ville ikke ha debatt om valgt eller ansatt rektor nå. Men flertallet i styret sa ja.
Forskeren utfordret kollegenes KI-bruk. Her får hun svar KI er nøkkelen til bedre forskningskommunikasjon
Endret fra karakterer til bestått eller ikke bestått: Bestått tilsvarer E Et kjemikurs ved NMBU som studenter med ulik bakgrunn må ta, har lenge slitt med dårlige resultater. Nå dropper universitetet karakterer i emnet.
Hev kravet til masteroppgaven gjennom ny vurderingsordning Innspillet vårt om å fjerne bokstavkarakterer på masteroppgaven må betraktes som ett av mange tiltak for å opprettholde tilliten til høyere utdanning og løfte relevansen av masteroppgaven.
Veterinærhøgskolen må kutte i årsverk. Ansatte fortviler Tillitsvalgte blant dyrepleierne på Veterinærhøgskolen forteller om en sterkt belastende situasjon når overtallighet diskuteres. Hovedtillitsvalgt frykter for ansattes helse i det hun kaller en rå prosess.
Line Vold er blant de nye æresdoktorene ved NMBU NMBU har utpekt seks nye æresdoktorer. På listen er både en tidligere direktør i Folkehelseinstituttet og en nobelprisvinner.
Nei, lærere ved norske universiteter underviser ikke mindre Den særnorske (og absurde) praksisen for telling av årsverk i sektoren gjør en direkte sammenlikning av norske tall for undervisere per student med andre OECD-land uhensiktsmessig.
Flere føler seg forbigått — anklager universitetet for formelle feil NMBU har mottatt flere klager i en ansettelsessak for en førsteamanuensis-stilling. Klagerne mener NMBU har brutt egne retningslinjer og brukt et vurderingsgrunnlag som gjør at godt kvalifiserte søkere faller utenfor.
Noen slipper straff for KI-fusk, andre utestenges i ett år: Krever felles regler To studenter slapp med en advarsel da de leverte en oppgave med falske kilder diktet opp av ChatGPT. En student ved et annet universitet ble felt for fusk og utestengt i ett år. Nå reagerer Norsk studentorganisasjon på forskjellsbehandlingen.
69 sluttavtaler inngått uten tillatelse siste seks år Ifølge Statens personalhåndbok er det departementet som skal ta avgjørelsen hvis det skal tilbys sluttavtale. Det virker ikke de statlige universitetene og høgskolene å bry seg særlig om.
— Å ta doktorgrad er det mest krevende og samtidig aller gøyeste jeg har gjort Da Berit Rønsen hadde disputert med en avhandling om hagekunst, fikk hun et tre i gave. Det er det samme treet som Norges første kvinnelige hagearkitekt var glad i.
NMBU-rektor støtter dekanen som har forventning om 25 prosent inntjening av lønn En helt legitim forventning, mener Siri Fjellheim, rektor ved NMBU.
Konstruktiv kvalitetsdebatt. Svar til Eide og Storstad Vi tror på konkrete og konstruktive forslag til kvalitetsforbedringer i sektoren, for eksempel ved å rette oppmerksomheten mot karakterer, arbeide utviklingsorientert og styrke fulltidsstudenten.
Ville kontraktsfeste at 25 prosent av lønna skulle tjenes inn via prosjekter Dekan Sigrid Gåseidnes ønsket at professorer og førsteamanuenser skulle pålegges at de skulle hente 25 prosent av lønna si via eksterne prosjekter.
Hva er fusk med KI? Å avvise KI som et legitimt hjelpemiddel kan sammenlignes med å nekte bruk av ordbøker i språkstudier. Verden utvikler seg, og det gjør også måten vi lærer og jobber på.
Fire av seks teltleirer rigget ned: — Lang vei igjen å gå Aktivister som taler Palestinas sak etablerte i mai teltleirer ved flere av utdanningsinstitusjonene. Nå har noen av dem rigget ned.
To norske universiteter klatrer på fersk ranking Seks norske universiteter er fortsatt inne på årets utgave av QS World University Ranking. To av dem tar store steg oppover på rangeringen.
Fortellingen om forfall hviler på nostalgi og en svunnen tid Påstanden om at det vandrer tusenvis av studenter rundt på norske universiteter som egentlig ikke har lyst på å være der, er en påstand vi ikke kjenner oss igjen i.
Gjør unntak for masterkrav til realfags-PPU På NMBU åpnes det nå for å søke praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) uten master hvis du vil bli realfagslærer.
Ansatte gir tommel ned til NMBU-ledelsens planer om hotell på campus Planene om hotell i den fredede Tårnbygningen, selve hjertet på NMBUs campus i Ås, møter kraftig motbør. Fagforeningene har liten tro på prosjektet.
Døv i høyere utdanning? Vær klar for å kjempe! Systemet svikter, og døve studenter må kjempe på to fronter: Én for tilstrekkelig tilrettelegging fra utdanningsinstitusjoner, og én for tilgang på kvalifiserte tolker.
Her får flest A: — Motivasjon og læring henger sammen For 20 år siden fikk 10,8 prosent av de norske studentene A. I dag oppnår 14,6 prosent samme karakter. Flest A-er blir delt ut ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
Må rehabilitere bygg. Prislapp: 200 milliarder Energi- og klimamål og nye byggkrav fra EU innebærer en gigantregning for byggene i universitets- og høgskolesektoren, viser fersk rapport.
Ti råd for forskningens fremtid En mer urolig og uoversiktlig verden truer forskningssamarbeidet. Samtidig er det viktigere enn noen gang å finne sammen om globale løsninger.
«Aldri i verden», tenkte hun først. Nå er Guro Lind streikegeneral for 36.000 Guro Lind var arkitekten bak avtalen som Unio-medlemmer nå streiker for å beholde. — Det vil gjøre vondt i sjela mi hvis den røyk på min vakt, sier streikegeneralen.
Takk og farvel, masteroppgaven Det er på tide å ta farvel med masteroppgaven slik vi kjenner den. Det har vært en lang og lærerik reise, men nå er det på tide å omfavne fremtiden.
Curt Rice blir sjef i Fulbright Norge Curt Rice går inn i rollen som administrerende direktør i utvekslingsorganisasjonen fra 1. august.
Internasjonal rangering: Ni norske fag inne for første gang Ni norske institusjoner er representert på den årlige fagrangeringen til QS University Rankings.
Gjør Norge til verdens best utdannede befolkning Er vi ikke klare for litt større vyer og ambisjoner? Universitetene har tross alt en avgjørende rolle å spille i utviklingen av samfunnet.
Økosystemet i Oslofjorden kollapser — vi trenger tiltak Modige og riktig skalerte tiltak er nødvendige dersom vi skal kunne se en gjenoppbygging av fiskebestander og deres økosystemfunksjoner — i Oslofjorden og Indre Skagerrak.
Vi trenger flere akademiske podkaster Vi trenger minst én akademisk podkast innen hvert fagområde, og de kan være en suksess selv med relativt få lyttere.
Sliter med økonomien, reddes av billigere strøm I Ås opplever universitetet en anstrengt økonomi, men situasjonen kunne vært enda verre. Billigere strøm er en viktig forklaring.
Når «alt» blir en del av fagfeltet til «alt». Et svar til Whittaker Atle G. Guttormsen svarer Sunniva Whittaker om skillet mellom §3- og §5-mastergrader.
Hva blir man master i, Whittaker? Selv om Sunniva Whittaker kanskje ønsker et klart skille mellom §3- og §5-masterprogrammer, så er dette skillet stort sett helt borte.
NMBU nok en gang best blant universitetene Flere universiteter og høgskoler melder om økt tilfredshet blant studentene. Studiebarometeret for 2023 ble lagt fram torsdag.
Er vi blitt vår egen verste fiende? Hvordan skal universitetene omstille seg til den nye styringen og vise at de er en viktig del av det samfunn de eksisterer i? Jeg ser tre sentrale endringer som må til for å vise at universitetene fortsatt har en viktig rolle i samfunnet.
Elin Kubberød er NMBUs nye prorektor for utdanning Nåværende prorektor for utdanning har valgt å gå tilbake til forskning midt i sin periode, og styret ved NMBU har nå ansatt etterfølgeren.
86 prosent færre søkere. Etterlyser stipender som regjeringen lovte Prorektor i Ås etterlyser stipendene regjeringen har lovt. Søkertallene faller dramatisk.
Det startet med pizza. Nå har han lyst til å bli studentenes leder Jens Bartnes ønsker å bli ny leder av Norsk studentorganisasjon, og mener han har et fortrinn andre kandidater ikke har.
Kvinnerekord i rektorstolen Fra årsskiftet er 10 av 21 rektorer ved landets statlige universiteter og høgskoler kvinner. Det må være rekord.
Nye radioaktive fag på NMBU Ved NMBU opprettes det to nye studieprogrammer innen nukleære fag med oppstart høsten 2024.
6 av 10 studenter mener det er viktig med pensum og undervisning på norsk Studentenes svar er tydelige signaler som rektorene må ta innover seg og ta på alvor, mener Språkrådet.
EU deler ut ut over sju milliarder kroner: Norsk forsker får 24 millioner Av 2130 som søkte har 308 forskere fått prestisjetunge forskningsmidler. Fire av disse er norske.
Gjorde siste finpuss på avhandlingen: — Men det jeg ville var å skrike foran Stortinget om at krigen må stoppe Verden kom tett på Christine Hvitsand da hun skulle forbedrede disputas om alternative bevegelser og innovasjon i matsystemer.
Ordningen kan bli avviklet samme år som senteret i Ås har sitt første år Senteret for fremragende utdanning ved NMBU i Ås har sitt første år som nasjonalt senter i 2023. Samme år som regjeringen foreslår at ordningen skal fases ut.
Ingen løfter om å opprettholde veterinærplasser I Ås hadde de forventet å kunne opprettholde 90 studieplasser på veterinærstudiet. Nei, sier Kunnskapsdepartementet.
Samfunnet skriker etter veterinærer. Regjeringen bygger ned Veterinærutdanningen fikk 20 nye studieplasser i 2020. I Ås var man sikre på at disse plassene var permanente, men nå er plassene borte i forslaget til statsbudsjett for 2024.
Vurderer hotell på NMBU NMBU vil få vurdert lønnsomheten av å etablere hotell i Tårnbygningen på campus i Ås. Ideen er å huse konferansegjester og kursdeltakere.
— En sjelden akademiker Anne Sverdrup-Thygeson er vinner av Akademikerprisen 2023. NMBU-professoren kjemper for titusenvis av små stemmeløse arter.
Ble vårt «lille land» nå litt mindre? Innføring av studieavgift for ikke-europeiske studenter har ført til et fattigere grunnlag for å forstå verden rundt oss. Innser regjeringen konsekvensene av dette?
Flere er bekymret. Forskningsrådet er fornøyd Flere er bekymret for mindre penger til langsiktig forskning. Forskningsrådet fortsetter nedbemanningen, og er generelt fornøyd med budsjettforslaget.
Universiteter og høgskoler venter spent på pakken for finansiering Fredag kommer endringen der man går fra 6 til 3 finansieringskategorier for høyere utdanning. Men det er ukjent hvilke beløp det blir snakk om. Mange er usikre på konsekvensen for egne utdanninger.
NMBU og NTNU får egne frimerker I fire år har Posten hatt en frimerkeserie gående med søkelys på norsk forskning, innovasjon og teknologi.
NTNU klatrer, mens UiO og to andre universiteter faller Rektor Svein Stølen bekymrer seg ikke over at Universitetet i Oslo (UiO) faller til 8. plass blant de nordiske landene på Times Higher Educations siste rangering.
Orienterer styret om rektorprosess NMBU skal snart ansette ny rektor for de neste to årene. Styret blir torsdag orientert om prosessen.
To interne kjemper om rektorjobb En tidligere og en fungerende rektor har begge søkt rektorjobben etter Curt Rice ved NMBU.
Ny satsing på atomforskning åpnet i dag Tirsdag åpnet forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch Norsk nukleært forskingssenter.
Innfører makstid på undervisning: — Bekymret Kapasiteten for studentenes timeplaner er sprengt og romkabalen ved NMBU går ikke opp.
Disse universitetene gjør det best på internasjonal synlighetsrangering Den halvårlige rangeringen fra Webometrics er klar. Få endringer.
Dramatisk nedgang i talet på studentar utanfrå EU/EØS Studieavgifta skremmer internasjonale studentar. Ved Universitetet i Agder har berre fire studentar tatt imot og betalt for plass, mot 84 i fjor.
Vurderer å gjøre veilederopplæring obligatorisk De som skal veilede stipendiater får tilbud om kurs, men av varierende lenge. Ett universitet vurderer å gjøre veilederopplæring obligatorisk.
Seks norske på rangering av verdens beste universiteter Mens noen faller kraftig, er to nye norske universiteter inne på QS World University Ranking.
Går med underskudd og tærer på oppsparte midler Kutt og innstramminger står på dagsordenen for en rekke universiteter og høgskoler. — Situasjonen er kritisk, sier NMBU-rektor Siri Fjellheim.
Må ta stilling til om etterfølgeren etter Curt Rice skal ansettes for to, fire eller seks år Universitetsstyret skal diskutere prosess for ansettelse av ny rektor i Ås.
Dette er prislappen for Curt Rice sin avgang Curt Rice måtte gå av på dagen som NMBU-rektor. Det var ikke billig for universitetet.
Sultestreikende student ble innlagt på sykehuset. Slik går det nå Tidligere NMBU-student Adam M. Farhi sultestreiket i 30 dager. Til slutt ba politiet ham om å fjerne seg fra Eidsvoll plass.
«Man må se på det å få ledere utenfra som et større mangfold og økt kompetanse» Bare tre av tretten høyere utdanningsinstitusjoner har toppdirektører som ikke tidligere har vært ansatt i akademia, eller er rekruttert internt.
Misforstått om advokatutgifter i fuskesaker NTNU foreslår advokatsalær i saker om fusk fastsatt etter en stykkprisordning. Det kan reises flere innvendinger mot forslaget, skriver Karen Eg Taraldrud.
Derfor måtte Curt Rice gå Bratt inngang og brå avgang for Curt Rice ved NMBU. Økonomiske prioriteringer og mange medieutspill har irritert mange.
Curt Rice om avgangen: — Det er tøft Curt Rice har gått av som rektor ved NMBU. — Det var ikke den løsningen som jeg primært ønsket meg.
Curt Rice går av som rektor ved NMBU Curt Rice går på dagen som rektor ved NMBU. Uenighet med styret om strømregningen skal være én av årsakene.
Tidligere NMBU-student har sultestreiket i 22 dager Adam M. Farhi har ikke spist mat siden 23. mars. Nå sitter han foran Stortinget og ber Students at Risk om å ta ansvar for ham.
Gir 200 millioner til forskning på kjernekraft. Etablerer nytt senter Forskningsmiljøer fra Universitetet i Oslo, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Institutt for energiteknikk går sammen om nytt senter.
De to lederkandidatene møtes til debatt på NMBU Oline Sæther og Karl Magnus Nikolai Coronus Dretvik Nyeng kjemper om ledervervet i Norsk studentorganisasjon. Onsdag møtes de til debatt.
Nesten 900.000 kroner skiller den best og dårligst betalte rektoren Rektoren ved det største universitetet tjente mest i fjor, med rektoren for det minste på andreplass.
«Vi har ikke avbyråkratisering, men avdemokratisering» De største fagforeningene ved NMBU er bekymret for demokratiet, medvirkning og medbestemmelse ved universitetet. Styreleder og rektor deler ikke foreningenes bekymring.
Rektor Rice vil ta ubrukte midler fra fakultetene Underskudd ved Veterinærhøgskolen gjør at rektor Curt Rice vil trekke inn ubrukte midler fra fakultetene ved universitetet i Ås.
Ett år etter invasjonen: Traumet, søvnproblemer og takknemlighet 24. februar markeres ettårsdagen for den russiske invasjonen av Ukraina. Slik har det gått med fire personer Khrono har fulgt gjennom året.
Studentene er mindre fornøyd. Profesjonsfag gjør det dårligst Studiebarometeret viser at studentene er mindre fornøyd enn tidligere. Minst fornøyd er studentene ved lærer- og sykepleieutdanninger.
Møtte uventet motstand under pandemien Morten Nilsen har forsket på tarmbakterier hos spedbarn. Men både å få tak i utstyr og avføringsprøver midt under en pandemi skulle bli utfordrende.
Skuffet over klimasvar fra rektorene — Jeg føler egentlig vi drømmer ganske stort, sa viserektor ved Universitetet i Oslo, da hun ble utfordret på bærekraft av studentene.
Mener sektoren er for lite ambisiøs når det gjelder bærekraft Universitetene og høgskolene har et stort ansvar for at vi skal nå bærekraftsmålene, mener NSO, men samtidig kutter både NMBU og NTNU i miljøambisjonene. Onsdag skal rektorer og viserektorer grilles.
Får støtte for at veterinærer skal bli vurdert for skikkethet Veterinærtudenter kan i framtiden risikere å bli erklært uskikket til yrket. Veterinæryrket er ett av 11 nye yrker hvor det kan bli krav om skikkethetsvurdering.
Lyser ut dekanstilling i Ås NMBU mistet en av sine dekaner til Forskningsrådet. Nå lyses stillingen ut.
Bærekraftig fôr er et fornuftig samfunnsoppdrag Bærekraftig fôr er et langt større og bredere tema enn kritikerne vil ha det til. Samtidig er det akkurat så konkret at det egner seg særlig godt som et samfunnsoppdrag i langtidsplanen for forskning og høyere utdanning, skriver Finn-Arne Weltzien, prorektor ved NMBU.
Forskningsrådet bør spre midlene tynnere utover NMBU-rektor Curt Rice skisserer hvordan man kan gi tommel opp til 25 prosent av Fripro-søknadene, uten å kun redusere antall søknader.
Studie slår fast at flere ansatte fører til mer publisert forskning Amerikanske forskere har undersøkt publiseringen til snaut 79.000 amerikanske akademikere og konkluderer med at dyktige enkeltforskere ikke er løsningen for å få til mer publisering.
Strømsjokk til nær 650 millioner kroner Universitetene og høgskolene anslår at de i år må ut med til sammen 643 millioner kroner mer i energiutgifter enn budsjettert.
Eggprodusentene betaler forskningsavgift, men det forskes ikke Ekstraavgiften skal gå til forskning på konsumegg, men et milliardbygg har satt en stopper for det.
Yes to Education, no to Segregation! The tuition fee for non-European students in Norway is unfair and a threat to education quality.
Vil ha mulighet til å søke om flere enn fem fremragende utdanningssentre De gamle universitetene vil fjerne antallsbegrensningen på søknader om Senter for fremragende utdanning (SFU).
Nokon har sirup i maskineriet. Men berre eitt universitet droppar klimarekneskapen Dei to største har sirup i maskineriet. Men berre eitt universitet droppar heile klimarekneskapen.
Rektor på studentdemo:— Regjeringa bør skjemmes Studenter fra hele landet demonstrerte mot skolepenger onsdag ettermiddag.
Opprop om gratisprinsippet og internasjonale studenter Sju organisasjoner og seksten utdanningsinstitusjoner har sluttet seg til et opprop mot skolepenger for internasjonale studenter.
Må kutte fem stipendiatstillinger for å betale strømregningen Løpske strømpriser gir krevende budsjettbehandling i styret for Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås.
Feirar Ottar Brox (90), og det skjer i Nord-Noreg — Ein skal ikkje vente seg for mykje av ein som har 10 år igjen til 100, seier Ottar Brox. Men etter snart 60 år i manesjen har den markante forskaren og debattanten meir på lager.
Dei fleste bryt språklova. Men Høgskolen i Østfold lovar 25 prosent nynorsk neste år NTNU, NMBU, OsloMet og Forskingsrådet får alle stryk av Språkrådet. Noregs musikkhøgskole får skryt for «markant oppgang » i bruk av nynorsk.
Når farten går opp, aukar mengda mikroplast Masteroppgåva handla om spermkval. Men biolog Elisabeth Rødland har skrive doktorgrad om mikroplast og biltrafikk.
Merutgiftene til strøm kan bli på over 600 millioner kroner i 2023 Universitetene og høgskolene har så langt ikke fått noen signaler om strømstøtte fra regjeringen. Baksmellen i 2023 kan bli på over 600 millioner kroner til sammen.
Kartlegger konsekvenser av økt strømregning Universitets- og høgskolerådet (UHR) kartlegger hvilke økonomiske konsekvenser økte strømpriser får for universitets- og høgskolesektoren.
— Vi krever dialog og en investering fra våre eiere Rektor Curt Rice ved NMBU reagerer på at regjeringen er taus om strømsituasjonen for de store statlige institusjonene, som universitetene.
Dyresykehuset gir underskudd Veterinærhøgskolen ved NMBU styrer mot underskudd de neste tre-fem årene. Styret er bekymret.
Vurderer å omfordele ubrukte midler internt Ny utviklingsavtale og en vanskelig økonomisk situasjon ligger på bordet for universitetsstyret ved NMBU.
Har senket innetemperaturen med to grader Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har satt ned innetemperaturen til 19 grader. Universitetet i Bergen vurderer å gjøre det samme. Det vil redusere strømregningen med opptil åtte millioner kroner.
Stanser kjøp av solceller av frykt for tvangsarbeid Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) vil ikke investere i flere solceller før det er gjort en opprydding i bransjen.
To dager etter at krigen brøt ut flyktet hun. Nå er Elvira Savchenko (23) immatrikulert i Ås Tre ukrainske flyktninger har så langt startet sine studier ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Det er et halvt år siden Russland invaderte Ukraina.
Ny norsk høgskole er inne. UiO faller seks plasser Shanghai-rangeringen er klar. Bant de norske finner vi fem universiteter og to høgskoler. En av dem har aldri vært med før.
Universitetenes utgifter til strøm har gått i taket De økte energikostnadene ved universitetene i Sør-Norge er på drøyt 200 millioner kroner til sammen.
Han er nok den eneste i verden som har gjort dette: — Jeg var aldri redd Der de fleste studenter lader opp til eksamen ved å pugge og lese, valgte Daniel Salbu fra Bergen en helt annen vri. Morgenen etter eksamen greide han ikke å skille mellom venstre og høyre.
Surfepark, hotell eller butikker? Debatten går i Ås om campusutvikling Studenter, rektor, lokalbefolkningen og Brettforbundet med ulike forslag. Debatten om hva utbygging av det som blir kalt campus øst i Ås skal bli går høylytt. Til høsten går prosjektet ett steg videre.
Universiteter og høgskoler i solidaritet etter masseskyting i Oslo — Vi er sjokkert og forferdet, sier OsloMets rektor Christen Krogh etter masseskyting i Oslo natt til lørdag. Universitetene og høgskoler byen avlyser også arrangementene sine.
Kampen hardner om jobbsøkerne for universitetene: — Vi aksepterer i større grad å ansette nyutdannede Arbeidsledigheten er på sitt laveste siden 2009 og over 100.000 ledige jobber er utlyst. Det gjør det vanskelig for universitetene å få gode nok søkere til stillinger som administrativt ansatt.
Fire universitet får millionstøtte til det grønne energiskiftet Regjeringen bevilger over en halv milliard kroner til 48 forsknings- og innovasjonsprosjekter. Blant dem som får penger er fire norske universitet.
Mener universitet brøt loven da de malte skulptur Norges miljø- og biovitenskapelige universitet malte en statue svart for å hindre rust. Kunstneren ville ha rust. Nå anklages universitetet for brudd på åndsverkloven.
Vil ha svar om underskudd på Veterinærhøgskolen Styret ved NMBU ber om en plan for hvordan ledelsen vil håndtere et underskudd ved Veterinærhøgskolen som ligger an til å bli på 90 mill. i år.
Han er ny kommunikasjonsdirektør i Ås Kenneth Vikse går fra Digitaliseringsdirektoratet til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
Pensjonering ingen hindring i akademia Da Brit Salbu bidro i en positiv NOU (2008) om thorium-kjernekraft i Norge, uttalte daværende nærings- og energiminister Åslaug Haga (sp) følgende: «Denne går rett i skuffen!» Salbu er nå pensjonert, men ikke ferdig i akademia.
Skryt, skit og samisk ironi Curt er konge, men Anine har flest. Kva skjer når verdas rikaste mann kjøper akademias største skravlekanal?
Desse vil skriva rektor Rice sine talar Avtroppande leiar i Norsk studentorganisasjon og ein ordførar-rådgivar er blant dei som ønskjer å verta ein strategisk kommunikasjonsrådgivar for NMBU-rektor Curt Rice.
Ny bestenotering for NMBU Har blitt godt plassert blant verdens universiteter innen jord- og skogbruk.
Valgt til styret på 6 avgitte stemmer. 5 var blanke Bare seks personer stemte da Crystal Turnbull ble valgt inn i universitetsstyret i vår. Fem av stemmene var blanke. Nå skal NMBU finne tiltak for å bedre universitetsdemokratiet.
Her vil nesten ingen menn studere Årets søkertall viser at nesten bare kvinner vil bli veterinær, lege og psykolog.
Curt Rice vil bygge hotell ved NMBU NMBU-rektoren utfordrer Ås kommune til å sørge for at kommunen får et hotell. — Av og til bør vi være vertskap for konferanser, men det kan vi ikke uten hotell, sier Curt Rice.
Her finner du foreleserne som får best karakter av studentene I Studiebarometeret blir studentene spurt om hvordan de syns foreleserne fungerer og hvor bra undervisningen er. Disse universiteter og høgskoler skårer best.
Rice kombinerer gjerne rektorjobben med surfing. Nå kan han få sjansen Brettforbundet vil bygge surfeanlegg på NMBUs campus. Rektor Curt Rice ønsker ideen velkommen.
Varsler kraftige kutt etter «byggeskandaler» og pengebruk «over stokk og stein» Statsråd Ola Borten Moe varsler gjennomgang av alle byggeprosjekter.
Nyeste artikler
Khronos store julequiz
Fagskoledebattens blindsoner — mer enn ren kvalifisering for arbeidslivet
Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser
Nøttesteik — på godt og vondt
Distriktsløft krever mer enn flere studieplasser
Mest lest
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut