Knut Patrick Hanevik, dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier skal bli pensjonist fra sommeren og går av et år før tiden. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Hanevik slutter før åremålet går ut

Slutter. Sjefen for det største fakultetet på OsloMet, Knut Patrick Hanevik, slutter et år før åremålet hans går ut.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Knut Patrick Hanevik er dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet. Fakultetet er det største ved det ferske universitetet, målt i antall studenter, og har rundt 7000 studenter og 500 ansatte.

Til sommeren er han ferdig med tre av fire år i sin andre åremålsperiode som dekan ved Høgskolen i Oslo og Akershus, som skiftet navn til OsloMet 12. januar i år.

15 år som dekan

Før fusjonen mellom Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Akershus i 2011 var han dekan ved Avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Oslo, og før det igjen dekan ved lærerutdanningen ved Høgskolen i Telemark (nå Høgskolen i Sørøst-Norge). I alt han har vært dekan i 15 år.

Hanevik ledet også Nasjonalt råd for lærerutdanningene i seks år.

Jeg fyller 67 i år og skal bli pensjonist. Dette er planlagt tilbake i tid.

Knut Patrick Hanevik

Nå sier han stopp et år før åremålet går ut og går av med pensjon. 1. juli slutter han ved OsloMet.

— Jeg fyller 67 i år og skal bli pensjonist, forklarer han.

— Dette er planlagt tilbake i tid, sier han, og forteller at han ønsker tid til andre oppgaver, blant annet sine seks barnebarn.

Hanevik sier at han ser fordeler for fakultetet ved at han går av nå.

— Dette kan gi ny dekan mulighet til å bygge opp en ny ledergruppe, når dette blir aktuelt, sier han.

Stillingen som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier er lyst ut med søknadsfrist 12. mars.

I ledergruppen til Rice

Rektor Curt Rice skrev på facebook mandag at han ønsker å finne noen som er dypt dedikert til fagområdene ved fakultetet, som er komfortabel med offentlig debatt, som ønsker å styrke forholdet til studentenes framtidige arbeidsgivere og er klare for å ta forskningsaktiviteten ved fakultetet fram i rampelyset.

Videre sier han at han ser etter en person som er klar for å jobbe sammen med ledelsen for å skape framgang både ved fakultetet og ved hele OsloMet.

Må ha førstekompetanse

Ifølge utlysningen må den som ansettes ha førstekompetanse, noe Knut Patrick Hanevik ikke har.

Da Hanevik ble ansatt i det siste åremålet i 2015 var det et krav i utlysningene at dekanene skulle ha doktorgrad, men høgskolestyret lempet på dette absolutte kravet og vedtok med 7 mot 4 stemmer på styremøtet i februar 2015 at dekanene fortrinnsvis skulle ha doktorgrad eller tilsvarende. Det åpnet for at Hanevik kunne ansettes.

Gjerne kvinne

Andre krav til ny dekan er at vedkommende har ledererfaring på høyt nivå fra komplekse kunnskapsorganisasjoner.

Dessuten må den som ansettes vise dokumenterbare resultater med å bygge en kultur for utdanning og forskning av høy internasjonal kvalitet.

Ifølge utlysningen oppfordres kvinner til å søke.

I dag er to av fire dekaner menn, men i ledergruppen til Curt Rice er det åtte menn og tre kvinner.

Da stillingen som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ble utlyst høsten 2016, sto det ikke noe om at kvinner ble oppfordret til å søke, noe Rice beklaget i etterkant.

— Jeg er meget opptatt av kjønnsbalanse både på internasjonalt, nasjonalt, og lokalt nivå. Og inntil vi har oppnådd det, er det min sterke intensjon å eksplisitt oppfordre kvinner til å søke, sa Curt Rice i en kommentar til Khrono og la til at han også er opptatt av å rekruttere flere etniske minoriteter til Høgskolen i Oslo og Akershus, og også har som intensjon om å oppfordre til det helt eksplisitt.

Noen oppfordring om etnisk mangfold er ikke med i utlysningen av dekanjobben ved Fakultet for lærerutdannning og internasjonale studier.

Dekanjobben er en åremålsstilling over fire år, og lønnsspennet er fra litt under en million kroner i året til litt over 1,1 million.

Da stillingen var lyst ut forrige gang, i 2015, meldte det seg seks søkere.

Fakta

Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier på OsloMet

Fakultetet har cirka 7000 studenter og 500 ansatte i Pilestredet og på Kjeller, og har også noe undervisningsaktivitet i Sandvika.

Det er det største på OsloMet målt i antall studenter.

Fakultetet tilbyr barnehagelærerutdanning, lærerutdanninger rettet mot alle nivåer i skolen, samt utdanning innenfor tegnspråk og tolking og internasjonale studier.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS