dialogkonferanse

OsloMet tilbudt kremtomter midt i Jessheim sentrum

Lillestrøm omtales av mange som en favoritt til ny lokasjon for OsloMet, men Jessheim seiler kanskje opp som en «underdog».

OsloMet skal flytte fra disse byggene på Kjeller innen 2023. Hvor veien går videre, er foreløpig uvisst, og det finnes flere kandidater.
OsloMet skal flytte fra disse byggene på Kjeller innen 2023. Hvor veien går videre, er foreløpig uvisst, og det finnes flere kandidater.
Publisert Oppdatert

OsloMet skal bort fra Kjeller i Lillestrøm kommune før 2023, men samtidig er det bestemt at universitet skal forbli på Romerike i etterkant av flyttingen.

Under en dialogkonferanse onsdag denne uken, fikk OsloMet presentert prosjekter fra mange interessenter i romeriksområdet. To av presentasjonene omhandlet Jessheim som mulig ny hjemkommune for universitetet, skriver nettavisen Jessheimpuls.

— Et løft til byen

Videre står det at Ullensaker kommune og Harald Kværner Eiendom AS har gått sammen om å tilby OsloMet to kremtomter midt i Jessheim sentrum. I tillegg har brødrene Ole Kristian og Paal Mogens Furuseth presentert et tomteforslag like ved LHL-sykehuset i byen.

Under onsdagens møte var det rådmann Rune Hallingstad og Harald Kværner Eiendoms Jon Bakke som presenterte planene for et offentlig og privat samarbeid i Jessheim sentrum.

— Og jeg føler at vi fikk vist fram hva både vi og Jessheim har å by på – og kan bidra med – i etableringen av en campus i byen som gir et løft til byen og som kommer OsloMet i møte i deres behov for å koble seg på næringslivet og fagmiljøer, uttaler Jon Bakke til Jessheimpuls.P

Neste runde tidligst i begynnelsen av 2021

— Jeg føler at vi var tydelige på at vi kan få til en campus og universitetsmiljø der studentene velger å være. Jessheims kvaliteter vil bidra til at studentene velger å bruke byen, og samarbeidet mellom kommunen og private aktører gjør at vi kan komme OsloMet sine behov i møte, sier rådmann Rune Hallingstad til avisen.

Neste runde for OsloMet og interesserte aktører blir tidligst i begynnelsen av 2021, var beskjeden fra universitetsrektor Curt Rice.

Powered by Labrador CMS