Styreleder ved OsloMet ønsker velkommen til høstens første styremøte onsdag kl 10.00. Bildet er fra et tidligere møte. Foto: Petter Berntsen
Styreleder ved OsloMet ønsker velkommen til høstens første styremøte onsdag kl 10.00. Bildet er fra et tidligere møte. Foto: Petter Berntsen

«Avskilting» og utviklingsavtaler direkte på styremøtet hos OsloMet

Styremøte live. Diskusjon om utviklingsavtaler, utlysning av prorektorstillingene - og skilting, blir noen av temaene på styremøtet ved OsloMet onsdag. Følg møtet direkte her.

Publisert Oppdatert

Høstsesongen for universitetsstyret ved OsloMet starter med et kort styremøte onsdag 5.september fra kl 10.00-14.00.

Det ferske universitetets forslag til måleparametre i en utviklingsavtale med Kunnskapsdepartementet er blitt betydelig konkretisert siden sist gjennomgang og de mange konkrete målene som er satt, skal diskuteres på onsdagens møte.

Konkret utviklingsavtale

Kunnskapsdepartementet har gitt tilbakemeldinger på det forrige utkastet og nå er det enda mer konkrete og målbare mål:

Blant annet har de satt seg som må å øke andelen tverrfaglige fellesemner som inngår i ordinært emnetilbud, samt å få en tilldeling av Senter fro fremragende undervisning i avtaleperioden.

OsloMet tar ifølge styrepapirene mål av seg til å ha høy kvalitet i sentrale profesjonsutdanninger slik som lærer-, sosialfag og sykepleieutdanningene gjennom blant annet aktiv kobling mellom forskningen og profesjonsutdanningene

«Overgang fra HiOA til OsloMet er nå godt etablert i media»

Fra styrepapirene til OsloMet

Målet er også en økning i andel vitenskapelige toppstillinger. Universitetet foreslår også å legge opp til økning i formidlingspoeng, økning i andel studenter som deltar på initiativ rettet mot kritisk refleksjon og kunnskapsbasert praksis samt økning i eksterne deltakere på digitale og fysiske møteplasser hvor OsloMet er vertskap, slik som konferanser og seminarer, Grundergarasjen og Makerspace og åpne «frokostmøter». Endelig vedtak i målene skal gjøres 24.oktober.

Prorektorstillinger og skilting

Utover dette skal styret vedta stillingsutlysning til prorektorstillingene ved OsloMet - de går ut samtidig med rektors åremål - 1.august 2019.

Debatten om skiltingen på OsloMet, der enkelte har kritisert bruken av engelsk i navnet har gått høyt, ihvertfall i medier og sosiale medier.

Her kan du lese flere av Khronos saker om skiltdebatten.

Skilting er satt opp som eget punkt under «Rektors orientering» mot slutten av møtet.

Etter det Khrono kjenner til skal flere av styremedlemmene fått henvendelser fra ansatte ved OsloMet om skiltingen ved universitetet.

Mer synlighet i media

Ifølge rektors orienteringer måler OsloMet hvert kvartal universitetets synlighet i media. For 2. kvartal 2018 registrerte de den høyeste synligheten så langt med 1825 oppslag. De siste årene skal mediesynligheten være 4 økt med ca. 70 prosent, og de har klatret fra en 10. plass til en 5./6. plass i universitets- og høgskolesektoren. Det meste og den mest positive delen av synligheten er ifølge papirene, forskningsformidling. Ca. 40 prosent av synligheten er positive oppslag, mens ca. 60 prosent er nøytrale. 1-2 pst er negativ omtale, skriver rektor Rice i sin orientering.

«Overgang fra HiOA til OsloMet er nå godt etablert i media», heter det.

Her kan du følge styremøtet på OsloMet onsdag 5. september fra 10.00-14.00:

Møtet streames av OsloMets medieseksjon.

Dagsorden styremøte OsloMet 5. september 2018

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS