Representanter for 220.000 av landet studenter er samlet til landsmøte på et hotell i Lillestrøm. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Representanter for 220.000 av landet studenter er samlet til landsmøte på et hotell i Lillestrøm. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Følg møtet direkte her

Det er valg til komitéer, økonomi og generaldebatt som vil prege landsmøtet til Norsk studentorganisasjons fjerde og siste dag.

Publisert   Sist oppdatert

På landsmøtet til Norsk studentorganisasjons fjerde og siste dag er det mer valg på tapetet, drifttilskudd og generaldebatt klokken 14.

Norsk studentorganisasjon (NSO) har 80-års jubileum i år. Første dag på landsmøtet på Lillestrøm, som startert torsdag, holdt statsråd Torbjørn Røe Isaksen sin tradisjonelle spørretime med representantene for landets 220.000 studenter.

Og statsråden snakket torsdag blant annet om utdanningskvalitet, og sammenlignet det med pornografi: Det er vanskelig å beskrive, men man vet hva det er når man ser det.

Her kan du følge møtet direkte (se tidsplan):

Watch video!

Og etter «oppvarmingen» med statsråd Isaksen første dag, var det mer storfint besøk på tapetet: Fredag morgen holdt H.K.H Kronprins Haakon hilsningstale til studentene. Talen hadde tittelen «Med ansvar for fremtiden» og temaet var forventninger til studentene, høyere utdanning nasjonalt og globalt og viktigheten av å engasjere seg.

Deretter overrasket Trond Giske, leder av Kirke-, utdannings og forskningskomiteen på Stortinget med en hilsen.

80-årig studentbevegelse

— I år fyller vi 80 år. Studentbevegelsen har hatt en viktig rolle i demokratiet og samfunnsutviklingen gjennom årrekker og det skal vi fortsette med. Vi ser fram til et spennende landsmøte hvor ny politikk som vil prege høyere utdanning i flere år framover skal diskuteres og vedtas, sa en stolt NSO-leder Therese Eia Lerøen da det i forrige uke ble kjent at Kronprinsen (bildet over) skulle komme.

Resten er politikk og valg. Det lå an til å bli en valgthriller til ny ledelse på lørdag. Valgkomiteen innstilte to kandidater til ledervervet, Marianne Andenæs fra Universitetet i Oslo og Ingrid Moe Albrigtsen fra Høgskulen i Sogn og Fjordane. Andenæs vant og tiltrer som ny leder for NSO 1. juli.

Og her er kjøreplanen i grove trekk:

  • Torsdag 21. april

Kl 12.30: Landsmøtet åpner
Kl 14.45: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen møter til “Studentenes spørretime”
Kveld: Diskusjon om prinsipprogrammet for NSO 2016-2019

  • Fredag 22. april

09:00 Med ansvar for fremtiden med H.K.H Kronprins Haakon
13:00: Lederdebatt
I løpet av dagen: Diskusjon om handlingsplan for NSO og velferdspolitisk plattform

19.30-21.30: Utspørring av kandidater til arbeidsutvalget (øverste ledelse). 

  • Lørdag 23. april

09:30: Valg av NSOs leder 2016/17 (valg resultatet presenteres Kl 11:00)
10:15: Valg av arbeidsutvalg for NSO 2016/17 (valg resultatet presenteres Kl 13:00)
Ettermiddag: Diskusjon om utdanningspolitisk plattform

  • Søndag 24. april

Valg av andre verv i organisasjonen, samt vedtak om rammebudsjett for NSO 2017.

Kl.16.30: Avslutning

Lese mer om landsmøtet i NSO?