Marianne Andenæs (i midten foran) skal være NSO-leder neste år sammen med Christine Adriane Svendsrud (t.v.) og Madeleine Sjøbrend. Bak f.v.: Øystein Parelius, Pål Adrian Ryen og Amund Thomassen. Foto: NSO

Her er det nye arbeidsutvalget

Nå er de resterende medlemmene av Norsk studentorganisasjons arbeidsutvalg klare.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De resterende fem medlemmene av arbeidsutvalget til Norsk studentorganisasjon (NSO), som skal arbeide sammen med nyvalgt leder Marianne Andenæs (i midten foran), er nå valgt. Christine Adriane Svendsrud (t.v.) og Madeleine Sjøbrend (t.h.) Bak f.v.: Øystein Parelius, Pål Adrian Ryen og Amund Thomassen.

  • Pål Adrian Ryen (NMBU) - nestleder.
  • Amund Thomassen (UiS) - fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig.
  • Madeleine Sjøbrend (NMBU) - fag- og forskningspolitisk ansvarlig.
  • Christine Adriane Svendsrud (HiOA) - internasjonalt ansvarlig.
  • Øystein Parelius (Nord) - velferds- og likestillingsansvarlig.

Øystein Parelius var ikke innstilt, men opprettholdt kandidaturet og danket dermed ut Anne Helene Bakke fra NTNU.

Arbeidsutvalget konstituerte seg selv etter valget, selv om kandidatene stilte til konkrete verv og valgkomiteen innstilte på det samme.

Det er egentlig ganske krise og kritikkverdig at ikke Nord-Norge er representert. Det er lenge siden noen fra nord har sittet i arbeidsutvalget, og det er viktig at regionen er representert.

Bjørn Dinesen

Nå er resten opp til landsmøtet - og de har et luksus-
problem.

Marianne Andenæs

I en situasjon hvor man er på frierferd og ber om tillit fra landsmøtet så er det godt å få en bekreftelse på å ha blitt sett.

Ingrid Moe Albrigtsen

I tillegg vedtok landsmøtet torsdag å endre tittelen på de to fagpolitisk ansvarlige til en fag- og forskningspolitisk ansvarlig, og en fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig.

Valgkampen

Valgkomiteen til Norsk studentorganisasjon (NSO), som har i oppgave å intervjue og innstille kandidater til organisasjonens mest sentrale verv, mente at Ingrid Moe Albrigtsen (Høgskulen i Sogn og Fjordane) og Marianne Andenæs (Universitetet i Oslo) var like gode lederkandidater.

Bjørn Dinesen opprettholdt også sitt kandidatur:

— Jeg kjører på fordi jeg mener jeg har masse å tilføre organisasjonen, sa Dinesen til Khrono fredag.

I tillegg opprettholdt Øystein Parelius sitt kandidatur til nestleder og sørget dermed for reelt valg på de fem plassene i arbeidsutvalget.

Til de 13 vervene i sentralstyret er det 21 kandidater.

Strategisk matematikk

Øystein Parelius stilte til nestleder, ble ikke innstilt, og stiller fortsatt.

— Jeg mener jo selv at jeg er en god kandidat. Og jeg var usikker en stund, men ble kontaktet av så mange som mente at jeg burde opprettholde så da gjør jeg det, sier han og fortsetter:

— Og så har jeg sett litt på matematikken.

Ettersom Amund Thomassen ble enstemmig innstilt til fagpolitisk ansvarlig, og Pål Adrian Ryen ikke ble enstemmig innstilt mener Parelius at det kan være ett valgkomitémedlem som mener han er den beste kandidaten.

— Og så er det gøy med valg da, sier han.

Viktig å holde tungen rett i munnen

Slik valgkomiteen vil det ser arbeidsutvalget slik ut:

  • Pål Adrian Ryen som nestleder.
  • Amund Thomassen og Madeleine Sjøbrend som fagpolitisk ansvarlige.
  • Christine Adriane Svendsrud som velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig.
  • Anne Helene Bakke som internasjonalt ansvarlig.

Ifølge den hendige valgveggen utenfor landsmøtelokalet må landsmøtedelegatene forholde seg til et litt mer uklart bilde, som forhåpentligvis vil oppklares på utspørringen av kandidater fredag kveld.

Per nå har Amund Thomassen godtatt innstillingen til fagpolitisk ansvarlig, selv om han egentlig vil bli nestleder. Øystein Parelius ble ikke innstilt, men stiller allikevel og er da den tredje kandidaten til den ene nestlederposten.

Arbeidsutvalget finner selv ut hvem som skal ha hvilke verv og hvordan kabalen skal gå opp (med unntak av leder som er valgt separat lørdag morgen), men det er en fordel om kandidatene som vil ha de forskjellige vervene faktisk blir valgt.

Det valgveggen viser er at arbeidsutvalget er en kabal som må gå opp. Tre av dem som stiller til valg vil bli nestleder, mens det bare er én plass.

De fire som droppet ut

Marte Øien stilte egentlig til fagpolitisk ansvarlig og valgte å ikke opprettholde kandidaturet sitt etter at hun ikke ble innstilt delvis av strategiske grunner- fordi hun gjerne vil se noen av de andre kandidatene valgt, men også av en mer alvorlig grunn:

— Jeg synes deler av valgkampen frem til nå ikke har vært helt heldig og noe av det har ikke vært bra, sier hun til Khrono, uten at hun vil gå mer inn på hvem eller hva det handler om.

Øyvind Dammerud, som egentlig stilte til fagpolitisk ansvarlig, valgte å ikke opprettholde sitt kandidatur av strategiske årsaker:

— Jeg faller litt mellom to stoler. Når jeg opplevde å ikke ha støtte fra UiT hvor jeg har min studentpolitiske bakgrunn, eller fra et helhetlig UiO, hvor jeg holder til nå, gir jeg meg mens leken er god, sier han og presiserer at det ikke står på motivasjon, men heller en manglende reell sjanse.

Fredag før innstillingen kom ble Kristine Liodden intervju til et masterprogram hos GKN Aerospace. Hun fant det umulig å si nei til å kanskje få bygge maskiningeniørgraden fra NTNU Gjøvik videre til master og faktisk bli rakettforsker:

— Jeg er sikker på at Anne Helene Bakke vil gjøre en god jobb, sier hun.

Aurora Meland valgte heller ikke å opprettholde kandidaturet sitt og for å ikke fremstå som en dårlig taper velger hun å ikke kommentere på hvorfor, annet enn at hun er svært fornøyd med avgjørelsen.

Delt innstilling på to av tre kandidater

I valgkomiteens redegjørelse sier de at delt innstilling betyr at de er «delt i sin oppfatning og mener at kandidatene er tilnærmet like gode».

I innstillingen blir begge kandidater beskrevet som å gjøre gode vurderinger av det kommende året, og som sterke og samlende kandidater.

Bjørn Dinesen, den tredje vurderte lederkandidaten, ble ikke innstilt.

Bra å bli innstilt

Marianne Andenæs finner det veldig positivt å ha blitt innstilt og mener det er tydelig at det er gode kandidater i år.

— Jeg tror at uansett utfall så får man et godt team, og det er høy standard på kandidatene - også de som ikke er innstilt. Det vil bli knall det neste året uansett, sier hun.

Hun mener valgkomiteen har klart å ta noen tøffe valg når det kommer til arbeidsutvalget som helhet.

— Nå er resten opp til landsmøtet - og de har et luksusproblem, avslutter hun.

Valgkomiteen skriver følgende om Andenæs i sin skriftlige redegjørelse for den delte innstillingen:

«Marianne kan vise til politisk gjennomslag på flere nivå og har lang erfaring fra studentpolitikken. Marianne framstår som en sterk kandidat, med inngående forståelse av det politiske landskapet i Norge. Hun gjør gode vurderinger for året organisasjonen står ovenfor.

Valgkomitéen ser Marianne som en inkluderende leder. Hun ser menneskene rundt seg, og evner å lede gjennom andre. Marianne vil bli en leder som kommer til å prioritere de vanskelige sakene, og skyr ikke unna store utfordringer.»

Også glad for innstillingen

Ingrid Moe Albrigtsen er veldig glad for å bli innstilt og føler seg sett av valgkomiteen:

— I en situasjon hvor man er på frierferd og ber om tillit fra landsmøtet så er det godt å få en bekreftelse på å ha blitt sett, sier hun.

Albrigtsen synes det er rart å skulle prate om hvem man er som leder og mener at det å ha henne som leder er noe som nesten må oppleves.

— Det er mer ved jobben enn å bare være i media, det handler mye om hvordan man har det på kontoret, og hvordan man tar vare på og utfordrer hverandre, sier Albrigtsen og legger til:

— Jeg ser fram til å vise mer hvem jeg er og formidle min visjon for NSO og fremtiden vår.

Valgkomiteen skriver følgende om Albrigtsen i sin skriftlige redegjørelse for innstillingen:

«Ingrid framstår som en sterk kandidat, med god forståelse av NSO, og arbeidet organisasjonen gjør. Hun viser gode vurderinger for året vi står ovenfor. Med Ingrid som leder får organisasjonen en karismatisk leder, med et glimt i øyet.

Ingrid vil bli oppfattet som en samlende og tydelig leder, som tar innspill på alvor. Ingrid vil bli en leder som ikke er redd for å ta tak i de tøffe sakene. Ingrid framstår som en utadvendt person med et vinnende vesen.»

— Krise at ikke Nord-Norge er med

Den tredje lederkandidaten, Bjørn Dinesen, var skuffet over å ikke bli innstilt, men har nå bestemt seg og opprettholder lederkandidaturet.

— Jeg har ikke fått dårlige skussmål i prosessen, men det er jo ikke gøy å ikke bli innstilt, sier han.

Han finner det imidlertid svært alvorlig at ikke noen kandidater nord for Trondheim er innstilt til arbeidsutvalget.

— Det er egentlig ganske krise og kritikkverdig at ikke Nord-Norge er representert. Det er lenge siden noen fra nord har sittet i arbeidsutvalget, og det er viktig at regionen er representert, sier Dinesen og legger til at valget fortsatt ikke er avgjort, så muligheten til representasjon er fortsatt til stede.

De fem andre fulltidsvervene

Ingen fra nord for Trondheim er innstilt, og med ingen kandidater fra Bergen er heller ikke Norges tredje største studieby representert.

Pål Adrian Ryen (NMBU, Ås) er innstilt til nestleder, og er i valgkomiteens innstilling den eneste av medlemmene til arbeidsutvalget som ikke er enstemmig innstilt.

Amund Thomassen (Universitetet i Stavanger) og Madeleine Sjøbrend (NMBU) er innstilt til de to vervene som fagpolitisk ansvarlig. Thomassen stilte egentlig til nestleder.

Christine Adriane Svendsrud (Høgskolen i Oslo og Akershus) er innstilt til velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig.

Anne Helene Bakke (NTNU) er innstilt til internasjonalt ansvarlig.

Sentralstyret

Valgkomiteen har i tillegg til arbeidsutvalget hatt i oppgave å innstille på NSOs sentralstyre, det øverste organet mellom de årlige landsmøtene. De har innstilt på følgende:

  • Mats Johansen Beldo – Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT)
  • Heidi Bang – Universitetet i Oslo (UiO)
  • Michael Melbye – Høgskolen i Sør-Øst Norge (HSN)
  • Anine Klepp – Universitetet i Stavanger (UiS)
  • Andreas Olsbø – Høgskolen i Bergen (HiB)
  • Christine Alveberg – Universitetet i Agder (UiA)
  • Christoffer Storm Tiller Alsvik – Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA)
  • Ine Sophie Atterås – Handelshøgskolen BI
  • Jone Trovåg – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)
  • Julie Paus-Knudsen – Universitetet i Oslo (UiO)
  • Ola Kristoffer Nestvold – Nord Universitet (Nord)
  • Helene Sommerseth Bakkland – Dronning Mauds Minne Høgskole (DMMH)
  • Magnus B. Nygaard – Universitetet i Bergen (UiB)

 

Les om de tre lederkandidatene:

Les intervjuer med alle kandidatene til resten av arbeidsutvalget:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS