Akademikere med åpent brev for mer vegetarmat

Elise Lystad
kortnytt klimautslipp bærekraft opprop vegetar

Mer enn 100 akademikere fra hele Norge signerer åpent brev hvor målet er å øke andelen plantebaserte retter i kantiner hos norske universiteter og høyskoler til minst 50 prosent, skriver studentavisa Unikum.

Initiativet til brevet er tatt av Grønn Framtid, og har som hensikt å redusere klimagassutslipp og bidra til bedre folkehelse.

— Å gjøre halvparten av rettene i kantinene plantebaserte, er en god start som kan få positive ringvirkninger for studentenes matvaner og derfor deres helse, sier professor Lars T. Fadnes, professor i allmennmedisin ved Universitetet i Bergen, som har skrevet under på brevet.

Fadnes påpeker at plantebasert og næringsrik mat minsker risiko for flere livsstilssykdommer, og at nordmenn spiser langt mindre enn anbefalt dose av flere plantebaserte matgrupper.

Powered by Labrador CMS