Nordmenn får æresdoktorat i Sverige

Elise Lystad
kortnytt æresdoktor nytt om folk

Harald Gaski (68) og Anders Linseth (78) har blitt kreert til æresdoktorer ved Umeå Universitet i Sverige. Det melder Sagat og Nord universitet.

Harald Gaski er professor ved Samisk høgskole, og Anders Linseth er professor emeritus ved Nord universitet. Gaski hedres for snart 40 års arbeid med samisk litteratur som akademisk fag.

— Personlig er det selvsagt fint å tildeles et æresdoktorat, det betyr at en er sett og har gjort noe verdifullt også i andres øyne. Den faglige anerkjennelsen for innsatsen med å bygge opp samisk litteraturvitenskap som et eget universitetsfag, er hyggelig å motta, sier Gaski til Sagat.

Lindseth har jobbet i Norge, Sverige og Tyskland, og hans internasjonale virke bidro til at Umeå ville hedre hans bidrag til utdanning og forskning. Han har utviklet en metode, med Astrid Norberg fra Umeå universitet, som fremdeles brukes i dag.

— Det var en stor opplevelse. Seremonien var veldig høytidelig, og etter at vi ble presentert for publikum på svensk, så ble promosjonsseremonien gjennomført på latin, sier emeritus Lindseth.

Powered by Labrador CMS