Ny ledelse i AYF

Elise Lystad
nytt om folk kortnytt guro nore fløgstad bjørn hallstein holte akademiet for yngre forskere

I går ble det avholdt generalforsamling i Akademiet for yngre forskere (AYF), som valgte Guro Nore Fløgstad og Bjørn Hallstein Holte som henholdsvis ny leder og nestleder, skriver de i en pressemelding.

— Det er turbulente tider i norsk akademia, og oppsigelser og sluttpakker er en realitet for vitenskapelig ansatte ved flere institusjoner. Kutt i kunnskapssektoren, kombinert med raske endringer, påvirker særlig yngre forskeres akademiske frihet, forskningsvilkår og arbeidsforhold, sier nyvalgt leder Fløgstad.

Fløgstad er professor i lingvistikk og norsk ved Institutt for språk og litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun ble medlem i AYF i 2022.

— AYF blir 10 år neste år, og har gjennom disse årene vært en sentral stemme og viktig dialogpartner i norsk akademia, takket være iherdig innsats fra våre medlemmer som representerer vitenskapelig tyngde og bredde. Vi vil jobbe for at yngre forskere blir hørt i offentligheten, sier nestleder Holte.

De to er valgt inn for et år, til neste generalforsamling i 2025.

I tillegg til disse to består nå styret av styremedlemmene Aase Kristine Lundberg, Erik Knudsen og Haley De Korne. De Eksterne styremedlemmene er Trygve Svensson og Anine Kierulf. Førstevara er Lene Liebe Delsett og Marius Korsnes.

Til venstre Bjørn Hallstein Holte og Guro Nore Fløgstad. Fra generalforsamlingen til Akademiet for yngre forskere i Bergen.
Powered by Labrador CMS