Gjeninnfører meteren

— Noen har vært på to nachspiel og fire hybler i løpet av en kveld

Akkurat nå er det to store smittebrudd i Trondheim. NTNU gjenninfører meteren etter oppfordring fra kommuneoverlegen

Trondheim opplever nå to store smitteutbrudd, hvor ett av de er ved NTNU. Grunnet mye festing og uavklarte nærkontakter, melder kommunen om vanskelig smittesporing.
Trondheim opplever nå to store smitteutbrudd, hvor ett av de er ved NTNU. Grunnet mye festing og uavklarte nærkontakter, melder kommunen om vanskelig smittesporing.
Publisert

Etter anbefaling fra kommuneoverlegen gjeninnføres nå meteren inntil videre i Trondheim.

Det melder Innsida, intranettet ved NTNU ifølge Universitetsavisa.

Onsdag forrige uke ble én-meteren gjeninnført i Ålesund og fredag ble den gjeninnført ved NTNUs campus i Gjøvik, etter at regjeringen 13. august fjernet kravet om en meters avstand i høyere utdanning.

Både studenter og ansatte må nå holde minimum en meter avstand over alt på campus, både i og utenfor undervisningen, fram til kommunen har fått bedre oversikt og kontroll på utbruddet som foregår nå.

Utfordrende smittesporing

Samtidig slår Trondheim Kommune hardt ned på smitten i Trondheim som sprer seg som ild i tørt gress — særlig blant studenter. Til Adresseavisen uttalte Harry Tiller, kommunikasjonssjef i Trondheim kommune, at smittesporingen nå er særs krevende.

— Noen har vært på to nachspiel og fire hybler i løpet av en kveld. Et høyt antall smittede, kombinert med et høyt antall nærkontakter, gjør smittesporingen i Trondheim mer tidskrevende, sier Tiller til avisa.

— Bruk hurtigtestene!

Selv om det lenger nord ikke har vært stor pågang på testing, forteller Tiller til Adresseavisen at testkapasiteten i Trondheim har blitt tredoblet den siste uka. Kommunen har nå lagt ut 2168 ekstra testtimer, og flere av de er allerede fullbooket.

— Det er bra at folk tester seg og at det jobbes fortløpende med å øke kapasiteten. Det er en prosess som pågår nesten kontinuerlig, sier Tiller til Adresseavisen.

Han håper samtidig at flere benytter seg av hurtigtestene.

Også blant studentene selv oppfordres det til å bruke hurtigtestene som ble utdelt i forbindelse med fadderuken og studiestart. På sin instagram-profil har Studentersamfundet i Trondheim også påminnet om kravet om grønt koronapass på huset.

— Husk avstand, ha koronapass klart og test deg ofte, skriver de på sin profil.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play
Powered by Labrador CMS