Nei, Universitetet i Oslo rangeres ikke høyt nok

Tettere samarbeid med næringslivet ville gjort utdanningene bedre og kunne ført Universitetet i Oslo høyere opp på internasjonale rangeringer, skriver regiondirektør Nina Solli i NHO Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

Denne artikkelen er mer enn et år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De internasjonale universitetsrangeringene vekker interesse – og ikke minst debatt. Det er bra. I et innlegg i Khrono 28. juli mener prodekan Svein Stølen at Universitetet i Oslo (UiO) bør være fornøyd med sine plasseringer. NHO Oslo og Akershus mener fremdeles at UiO burde komme høyere, selv om vi også innser at mange av rangeringene har klare svakheter. 

 

For å gi studentene best mulig grunnlag for en framtid i arbeidslivet, er det nødvendig at universitetene og arbeidslivet utnytter potensialet bedre for et bredt samarbeid. Her har også UiO en del å gå på. NHO mener et tettere samarbeid mellom universiteter og næringslivet vil gjøre utdanningene bedre. Det hadde derfor vært ønskelig om de internasjonale rangeringene hadde lagt mer vekt på slikt samarbeid, slik U Multirank gjør. NHO mener denne rangeringen er den mest interessante. 

Kompetanse er ikke noe man bare erverver seg ved læresteder. Det er arbeidslivet som er Norges største læringsarena. Og bedriftene utgjør også landets største FoU-sektor. Økt mobilitet mellom akademia og næringslivet vil være til gjensidig nytte for begge parter og bidra til at vi kunne få mer ut av landets samlede forsknings- og innovasjonstalent. 

For lave faglige ambisjoner og for store variasjoner i studiekvaliteten ved norske universitets- og høgskole-institusjoner gir grunn til bekymring. Universitetsrangeringene gir oss en påminnelse på at vi må bli bedre.

NHO Oslo og Akershus mener fremdeles at UiO burde komme høyere.

Nina Solli

Vi har tidligere kommet med flere forslag til hvordan arbeidslivet kan bidra til bedre utdanning, se Khrono 31. mai i år.

 

Les også Svein Stølens innlegg: Rangeres ikke Universitetet i Oslo høyt nok?

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS