Jo mer jeg var med jo mer forstod jeg at det som har betydd mest for meg er de menneskene jeg har samarbeidet med, skriver leder av Norsk studentorganisasjon, Marte Øien. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Studentleder: Finn et sted å høre til

Studentliv. Det jeg kjenner at har gjort studietiden min uvurderlig har vært mitt engasjement i studentdemokratiet, skriver Norsk studentorganisasjonsleder Marte Øien.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Min sterkeste anbefaling til alle studenter, både nye og gamle, er å finne et sted som gir tilhørighet.

Marte Øien

Studietiden er på mange måter en egen tidsepoke i livet. For mange så er det på samme tid den mest krevende og den artigste tiden i livet. Det er en tid der du kanskje for første gang flytter hjemmefra og må finne ut hvordan det føles. Du treffer på nye utfordringer som du kanskje ikke var forberedt på at skulle komme.

Trond Viggo Torgersens sang «Tenke sjæl» er kanskje en av de sangene som best beskriver overganger i livet generelt, men kanskje spesielt overgangen til å bli student. For på samme tid som han synger at du må tenke sjæl, og alt du nå må skaffe deg sjæl, så vil du i gjengjeld få muligheten til å få «prøvd hva du vil bli». Det gjelder både akademisk og personlig. I akademia blir du utfordret, du lærer, du ler og kanskje griner.

Min sterkeste anbefaling til alle studenter, både nye og gamle, er å finne et sted som gir tilhørighet. Både på utdanningsinstitusjonen din og i lokalsamfunnet finnes det utallige foreninger og organisasjoner. Studentforeninger handler om nesten alt fra stort til smått. Alt fra studenter som spiller Rumpeldunk på sopelimer til fotball, faglige og sosiale aktiviteter av og for studenter.

Det jeg kjenner at har gjort studietiden min uvurderlig har vært mitt engasjement i studentdemokratiet. Det er kun en av mange muligheter vi som studenter har å engasjere oss i under studietiden.

Det begynte med mitt engasjement for politikk, men jo mer jeg var med jo mer forstod jeg at det som har betydd mest for meg er de menneskene jeg har samarbeidet med. Studentdemokratiet kan sammenlignes med en studentforening. Du får lov til å gjøre det du liker, og ikke minst sammen med mennesker som du trives med og mange av de vil du kunne ha med deg hele livet.

Torgersen gjentar flere ganger i sangen at du står alene og som student treffer dette spikeren på hodet for mange. Vit at det da vil stå en studentforening på din høgskole eller ditt universitet med åpne armer og som gjerne vil ha med akkurat deg.

Innlegget er først publisert i Universitetsavisa.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS