NSo-valg
Marion (24) har lyst på toppverv i Norsk studentorganisasjon
Marion Kristine Gustavsen stiller som nestlederkandidat.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Kun få dager gjenstår før fristen for å kaste seg inn i kampen om en plass i arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon (NSO) utløper.
Men hvem skal være nestleder for organisasjonen i 2020-21? Fra før av har nåværende nestleder Felipe F. Garcia meldt at han ønsker gjenvalg. Også Cecilie Raustein ønsker stillingen. Nå kaster en tredje person sin hatt inn i ringen.
— Etter ett år i sentralstyret og et år som leder av internasjonal komité har jeg blitt veldig glad i organisasjonen. I tillegg mener jeg at organisasjonen trenger noen strukturelle endringer, og det er et arbeid jeg har lyst å prioritere, sier Marion Kristine Gustavsen (24).
Studerer i Volda
Gustavsen studerer PR, kommunikasjon og media ved Høgskulen i Volda.
Hun har tidligere vært engasjert i Studenttinget på Vestlandet og i Studentparlamentet ved Høgskulen i Volda. Hun har også en fortid fra sentralstyret i NSO og leder for tiden internasjonal komité i samme organisasjon.
— Hva blir den viktigste saken for deg dersom du blir valgt til vervet?
— Vi ser i dag at flere medlemmer stiller spørsmål ved om det er verdt å være medlem i organisasjonen. Det ønsker jeg å gjøre noe med. Det har kommet tydelig fram av rapporten om styring og medvirkning at det er fordi mange føler at de ikke har reell medvirkning, og det er alvorlig.
— På bakgrunn av dette stiller jeg som en organisatorisk nestleder, da jeg mener at en nestleder som vil jobbe for medlemmene er hva organisasjonen trenger det kommende året. Her har jeg en fordel, da jeg selv kommer fra en mindre institusjon, som vet hvordan det er å oppleve at man ikke har medvirkning i organisasjonen, sier Gustavsen.
Hun mener den viktigste saken for studentbevegelsen i 2020-21 er arbeidet opp mot politikerne som jobber med partiprogrammene for Stortingsvalget i 2021.
— En samlet studentbevegelse må jobbe tett opp mot politikerne, slik at de har mye NSO-politikk i sine valgprogrammer i året som kommer. Her er fortsatt kravet om 1,5G som står aller høyest i kurs.
Ønsker å tenke nytt om komiteene
— Du har vært leder av internasjonal komité i ett år, hva vil du ta med deg fra den erfaring inn i vervet dersom du blir valgt?
— Som leder av internasjonal komité har jeg innsikt i hvilke ressurser som sitter i de ulike politiske komiteene, og derfor vil jeg arbeide for at de blir utnyttet bedre det kommende året. Hvis landsmøtet velger å vedta endringer for komiteene, noe jeg håper de vil, fra mandat til fremdriftsplan vil det være en mye mer hensiktsmessig måte å arbeide på. Som nestleder ønsker jeg å følge opp dette arbeidet, og jobbe for at arbeidet som blir gjort blir en viktigere del av organisasjonens daglige arbeid.
— To andre kandidater har allerede meldt seg, blant annet nåværende nestleder i NSO. Er det en ulempe å stille mot en kandidat som har hatt stillingen i ett år allerede, eller kan det være en fordel å komme med blanke ark til jobben?
— Det er veldig positivt at Felipe ønsker et år til, og erfaringen hans er absolutt en styrke. En av mine styrker er at jeg er student og har vært det de siste fem årene, både i Volda og tidligere ved Høgskulen på Vestlandet. Jeg kjenner bredden av studentmassen og har erfaring som vil gjøre meg til en godt egnet nestleder for NSO.
Les alt om årets NSO-valg her.
Nyeste artikler
Landet som visste for lite
MF og VID konkurrerer om å bli det første private universitetet i Norge
Hoel mener «sjokk-digitaliseringen» undergraver campusstudiene
Overambisiøse ledere må forstå mer av sektorens tradisjoner
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år