— Jeg har tenkt lenge på dette, og engasjementet har bare vokst, sier Cecilie Raustein. Foto: Privat

Cecilie Raustein vil bli nestleder i Norsk studentorganisasjon

Valg. Cecilie Raustein var leder for studentene ved Norges største universitetet, NTNU, i fjor. Nå vil hun bli nestleder for alle studentene i Norge.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cecilie Raustein (25) har gjort ferdig en bachelorgrad i matematiske studier. Samtidig har hun vært tillitsvalgt på alle nivåer ved NTNU. Sist som leder av Studenttinget. Det siste året har hun også engasjert seg for studentene på nasjonalt nivå, i Norsk studentorganisasjon (NSO), og det ga mersmak.

FAKTA

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.

NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).

NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.

17.-19. april velges det ny ledelse på landsmøtet i Tønsberg.

Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen er 12. mars.

Fristen for å stille til sentralstyret og bli vurdert av valgkomiteen er 29. mars.

Kine Nossen er leder av valgkomiteen.

Kilde: NSO

Det finnes egne utfordringer knyttet til det å være student

Cecilie Raustein

På NSOs landsmøte 17.-19. april velges det en ny ledelse, og Raustein håper å bli valgt som nestleder.

— Jeg har tenkt lenge på dette, og engasjementet har bare vokst. Jeg trodde ikke at jeg skulle være her da jeg sa ja til å være klassetillitsvalgt for mange år siden, sier hun til Khrono.

Opptatt av tverrfaglighet

Hun vil bli nestleder fordi hun liker å jobbe overordnet og på tvers av ulike områder.

— Jeg stiller ikke som leder - fordi jeg har ikke behov for å være ansiktet utad, men det er det heldigvis mange andre som ønsker. Jeg trives egentlig godt med å jobbe litt mer i bakgrunnen, og så vil jeg ha muligheten til å jobbe mye med organisasjon og kultur, sier hun.

Dette året tar Raustein et årsstudium i nordisk språk og litteratur - noe helt annet enn matematikk, som hun planlegger å fortsette med etterhvert, gjennom et masterstudie.

— Jeg opplever det som en styrke at jeg nå får innblikk i ganske ulike fagområder, sier hun.

Tverrfaglighet er også noe Raustein er opptatt av rent politisk.

— Jeg brenner for ekte tverrfaglighet. Jeg tror det kan være en måte å knytte sammen både bærekraft, arbeidslivsrelevans og livslang læring, som er viktige temaer framover.

Rom for enda mer mangfold

Raustein mener studentbevegelsen fortsatt har en lang vei å gå med de store kjernesakene - studentboligdekning og studiestøtte.

Hun synes også det er bra at organisasjonen har satt et tydelig fokus på studenters helse og psykiske helse de siste årene.

— Jeg synes det er viktig å se studenters situasjon som noe eget, det finnes egne utfordringer knyttet til det å være student, sier hun.

Hun forteller at hun ønsker å bruke erfaringene med å samle studentdemokratiene ved NTNU til å jobbe for å samle medlemslagene i NSO enda mer.

— Ikke minst er det viktig å fortsette å jobbe med arbeidet som har blitt gjort av årets arbeidsutvalg for å øke meningsmangfoldet i organisasjonen. NSO kan utvikles til å være en enda mer inkluderende organisasjon, også på kjønn, etnisitet, religion, og ting som personlighetstyper. Studentbevegelsen trenger alle de kloke hodene, sier hun.

Powered by Labrador CMS