Stiller til gjenvalg i Norsk studentorganisasjon
Valg. Nestleder i Norsk studentorganisasjon, Felipe F. Garcia, ønsker et nytt år i rollen.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Norsk Studentorganisasjon (NSO) skal velge et nytt arbeidsutvalg på landsmøte 17.-19. april. Fristen for å melde sitt kandidatur begynner å nærme seg, og stadig flere studentpolitikere kaster hatten i ringen.
Fra før er det klart at det vil bli kamp om nestledervervet neste år. Tidligere denne uken lanserte Cecilie Raustein sitt kandidatur.
Nå er det klart at nåværende nestleder i NSO, Felipe F. Garcia, ønsker å ta et nytt år i jobben.
I fjor gikk Garcia triumferende ut av duellen med tre andre kandidater, Vilde Henningsgård, Fatema Al-Musawi og Lars Føleide.
— Først og fremst er jeg veldig glad i jobben min, og veldig glad i denne organisasjonen, men det som fornyer motivasjonen min er at vi nå er inne i et mellomvalgsår.
— Unik mulighet
Han peker på at partiene på Stortinget skal utarbeide nye partiprogram for den neste stortingsperioden i løpet av det neste året.
— Det gir oss en unik mulighet til å oppnå viktige gjennomslag som; økt studiestøtte, tilskudd til rehabilitering av studentboliger, og ikke minst at Students at Risk endelig gjøres til en permanent ordning, sier Garcia.
Garcia er opprinnelig fra Colombia, men har bodd mesteparten av livet sitt i Bergen. Før han begynte i nestledervervet fullførte han en bachelorgrad i Europastudier ved NTNU.
Det er en fordel for organisasjonen at man har en nestleder som trives som nestleder, men som også klarer å være leder når det trengs
Felipe F. Garcia
24-åringen har tidligere sittet på fulltid som internasjonalt ansvarlig ved Studenttinget på NTNU og har vært medlem av NSOs internasjonale komité.
— Var du inne på tanken å stille til et av de andre vervene, for eksempel leder?
— Det var jeg. I rollen som stedfortreder har jeg prøvd meg frem i flere lederoppgaver. Selv om jeg trives i den rollen, så ligger motivasjonen fast som nestleder. Det er en fordel for organisasjonen at man har en nestleder som trives som nestleder, men som også klarer å være leder når det trengs.
— Kontituitetsbærer
— Hva mener du blir den viktigste saken for deg som nestleder dersom du blir valgt for et nytt år?
— Det vil være å fortsette arbeidet med å få inn mest mulig NSO-politikk inn i partienes partiprogram. Dette er et arbeid som vil pågå frem til partienes landsmøter i 2021, og som vil være spesielt tidkrevende. Jeg har fordelen av å allerede være godt kjent med NSOs politikk og hvordan vi jobber med partiene. Jeg ønsker å få utnyttet den fordelen mest mulig.
— En annen kandidat har allerede meldt seg som utfordrer. Er det en fordel eller en ulempe å ha sittet i stillingen?
— Det varierer fra år til år. Det finnes år hvor organisasjonen trenger et frisk pust, og det finnes år hvor man trenger kontinuitetsbærere. I år mener jeg vi trenger en kontinuitetsbærer, spesielt med tanke på våre valgprioriteringer.
— Hva blir den viktigste saken for studentbevegelsen i 2020-21?
— Vi kommer ikke til å få gjennomslag for 1,5G med mindre partiene velger å prioritere det i partiprogrammene sine. Det er i år vi har sjansen, og den må vi gripe.
Disse stiller også til valg: