Professor Kathrine Skretting er ansatt som ny rektor på Høgskolen i Lillehammer. Foto: HiL

NTNU-professor ny rektor på Lillehammer

NTNU-professor Kathrine Skretting er ansatt som ny rektor ved Høgskolen i Lillehammer.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret på Høgskolen i Lillehammer ansatte tirsdag Kathrine Skretting (62) som høgskolens første ansatte rektor. Hun overtar etter Bente Ohnstad, som har vært høgskolens valgte rektor de siste åtte årene.

Skretting (bildet over) er professor ved Institutt for kunst og medievitenskap ved NTNU. Hun har tidligere vært prorektor og dekan ved NTNU, og hun har hatt en rekke styreverv i akademia. For tiden sitter hun blant annet i styret for Universitetet i Agder.

Les også: Få kvinner søker rektorjobber

— Med Kathrine Skretting får Høgskolen i Lillehammer (HiL) en rektor med meget solid bakgrunn, både innen fag og ledelse. Hennes erfaring fra sentrale lederposisjoner ved NTNU og omfattende kjennskap til norsk og internasjonal utdanningssektor gir HiL de beste forutsetninger for videre utvikling, sier Kari Broberg, som har vært leder av styrets innstillingsutvalg og er påtroppende styreleder, i en pressemelding.

Jeg tror det er viktig å ta seg tid nå, og utnytte posisjonen som frittstående til å tenke seg godt om.

Kathrine Skretting

Søkte etter fristen

Skretting sto ikke på den opprinnelige søkerlisten, men ble kontaktet av rekrutteringsbyrået som bisto med ansettelsen og bestemte seg da for å søke. Nå er hun klar for å flytte til Lillehammer.

— Jeg kjenner Lillehammer godt, og har også hatt mye faglig samarbeid med høgskolen og har vært sensor, sier Skretting til Khrono. Hun har hovedfag i filmvitenskap og skrev doktorgradsavhandling med tittelen «Reklamefilmens kommunikasjon - norske reklamefilmer 1922-1988» og har en omfattende publikasjonsliste innen fagområdet.

Vil tenke seg nøye om

Hun overtar som rektor midt i en omfattende strukturprosess, der Høgskolen i Lillehammer foreløpig står fast på at den er best tjent med å fortsette alene.

Hvilken posisjon mener du at høgskolen bør ta i den nye strukturen?

— Det er en sak jeg har bestemt meg for å tenke grundig gjennom. Foreløpig står Høgskolen i Lillehammer alene, og signalene fra Stortingsmeldingen er at dette er greit for nå.  Jeg tror det er viktig å ta seg tid nå, og utnytte posisjonen som frittstående til å tenke seg godt om, sier hun.

Skretting viser også til at Lillehammer har vært gjennom et fusjonsforsøk som strandet. Hun viser da til planene som forelå om Universitetet Innlandet.

— Jeg har ikke satt meg godt nok inn i hva som var gevinstene ved dette prosjektet, og hvorfor det strandet. Når man vurderer mulig fusjon framover, er det viktig å tenke nøye gjennom hva som kan være gevinstene. Det er viktig å huske på at fusjonene i sektoren skal være et kvalitetstiltak, og vi må tenke nøye gjennom hva vi kan oppnå med det, sier hun.

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS