KRISEPAKKE

Krisemillioner gir jobb

På Raufoss kan fem forskere glede seg over at permitteringene er slutt. SINTEF benytter krisepakkepenger til å ta fem ansatte tilbake i jobb.

Sintef-sjef Alexandra Bech Gjørv bruker penger fra krisepakken til å få fem forskere på Raufoss tilbake fra permittering.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sintef måtte på grunn av covid-19-krisen og kunder som stengte ned, permittere 20 av 96 ansatte ved materialteknologisenteret Sintef Manufacturing AS på Raufoss. Regjeringens nye krisepakke, med 260 millioner i ekstra grunnbevilgning til de teknisk-industrielle forskningsinstituttene, gjør at fem forskere nå tas inn igjen i arbeid.

Konkurransedyktig

— Selv om pakken ikke er vedtatt av Stortinget ennå ser vi at den foreslåtte økningen gir oss mulighet til å sette i gang så viktige og gode prosjekt at vi tar sjansen på å starte arbeidet før endelig vedtak. Dette handler om å gjøre industrien konkurransedyktig og få til en grønn, digital omstilling, sier konsernsjef i Sintef, Alexandra Bech Gjørv.

Hun understreker at det har vært en tung beslutning med permitteringer. Og at det er gledelig å kunne ta noen inn i jobb igjen.

— Dette er noen av samfunnets skarpeste hjerner, og det er svært gledelig å få dem tilbake i jobb. Det er en tøff tid, i og med at vi driver omstillingstiltak på Raufoss, også uavhengig av koronakonsekvensene, sier Bech Gjørv.

Utgjør 60 %

— I og med at dere tar sjansen på dette, vet dere hvor stor andel av krisepakken som vil tilfalle Sintef?

— Nei, vi vet ikke nok om tildelingskriteriene, men vi utgjør om lag 60 prosent av totalen. Vi håper kriteriene for tildeling blir slik at vi kommer raskt i gang med viktige prosjekter for omstilling av næringslivet, og at vi ikke trenger å sitte og vente på å miste oppdrag for dagens kunder før vi kan sette det vi kaller "såkornene for det nye næringslivet" i bakken.

Powered by Labrador CMS