Instituttleder på yrkesfaglærerutdanningen Sidsel Øiestad Grande, har fått fire nye år i sjefsstolen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Instituttleder på yrkesfaglærerutdanningen Sidsel Øiestad Grande, har fått fire nye år i sjefsstolen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Fire nye ledere er på plass

Da har Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier på Høgskolen i Oslo og Akershus et vesentlig element av lederkabalen på plass. Fire instituttledere er tilsatt for fire nye år.

Publisert Oppdatert

Alle fire instituttledere på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier på Høgskolen i Oslo og Akershus skulle fornyes nå.

På tre av instituttene søkte lederne fornyelse av sitt åremål. Og de fikk ja.

Dette gjelder Hilde Hærnes (bildet over) på Institutt for grunnskole og faglærerutdanningen (GFU), det gjelder Mette Tollefsrud på Institutt for barnehagelærerutdanningen (BLU) og det gjelder Sidsel Øiestad Grande på Institutt for yrksefaglærerutdanning (YLU).

En ny instituttleder

På Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning, søkte ikke Johnny Aasen om ny periode.

Det var syv søkere til jobben, og i dag torsdag 18. juni er Gunn Bjørnsen ansatt som ny instituttleder.

Hanevik dekan

Fra tidligere er det klart at Knut Patrick Hanevik (bildet under) har fått fornyet tillit som dekan på fakultet.

På Fakultet for teknologi, kunst og design ble det for en uke siden ansatt fem instituttledere, hvorav tre interne.

Les også: To fra industrien, tre fra egne rekker

På Fakultet for samfunnsfag blir ansettelsene offentlig senere i dag, torsdag.

Nærmere avklaring på helsefag

Bare på Fakultet for helsefag lar offentliggjøring av ansettelser vente på seg.

Tilsettingsutvalget hadde møte tirsdag. Innstillingsutvalget hadde to kontroversielle innstillinger, der Dag Karterud var innstilt som nummer to til lederjobben på det nye sammenslåtte sykepleieinstituttet, mens Unni Henriksbø tross massiv støtte fra hele instituttet, fagforeninger og studenter er innstilt som nummer to på Institutt for atferdsvitenskap.

Tirsdag behandlet tilsettingsutvalget bare stillingen på atferdsvitenskap. Der har tilsettingsutvalget tilbudt Einar Strumse, Høgskolen i Lillehammer, jobben som instituttleder. På Fakultet for helsefag forteller de at de enda ikke har fått bekreftet/avkreftet om Strumse aksepterer tilbudet.

Sykepleiejobb behandles 30. juni

Når det gjelder lederjobben på det nye instituttet: Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid (SHA) skal den saken opp på møte i tilsettingsutvalget 30. juni.

Khrono vet at nåværende leder for Institutt for sykepleie, Dag Karterud, er innstilt som nummer to til stillingen, men Khrono kjenner ikke hvem som er innstilt som nummer en.

Les også:

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS