To fra industrien, tre fra egne rekker
Kabalen for instituttledere på fakultet for teknologi, kunst og design på Høgskolen i Oslo og Akershus er klar. Tre får fornyet tillit, mens to nye ledere kommer fra næringslivet.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
De tre som fortsetter i stolene som instituttledere er Laurence Habib på Informasjonsteknologi, Åshild Vethal på Estetiske fag og Gunnar H. Gundersen på Produktdesign.
Tidligere i vår ble det kjent at Egil Trømborg overtar dekanstolen etter Petter Øyan.
Femte leder på plass
Vitalis Pavlovas (38) overtar roret ved Institutt for bygg- og energiteknikk etter Bjørn Wangensteen, og har sin første arbeidsdag i ny jobb mandag 3. august, skriver hioa.no.
Pavlovas kommer fra stillingen som teknisk sjef i konsulentselskapet ÅF Infrastruktur AS. Den nye instituttlederen har en doktorgrad (PhD) i energi og miljø fra Chalmers tekniska högskola i Göteborg, og var frem til 2014 energi- og miljøleder i Peab AS.
Instituttleder Wangensteen sluttet ved utgangen av mai, og er tilbake i næringslivet hos sin gamle arbeidsgiver Terratec.
Fra Swix til HiOA
Lars Karlöf (46) overtar lederstolen ved Institutt for industriell utvikling etter Roger Holm, som begynner i ny jobb i Jernbaneverket.
Karlöf har de siste ti årene hatt stillingen som leder for forskning og utvikling i Swix Sport AS, har en doktorgrad i glasiologi (læren om isbreer) fra Universitetet i Oslo og har vært ansatt som forsker ved Norsk polarinstitutt i Tromsø.
Prodekanene blir litt til
Sturla Rolfsen og Paal Engelstad fortsetter som prodekaner for henholdsvis utdanning og forskning og utvikling.
Opprinnelig utgår prodekanenes funksjonsperiode 31. juli, men Fakultetsstyret har forlenget funksjonsperiodene til 31. mars 2016. Forlengelsen er forutsatt at høgskolestyret godkjenner det.
Glad for fire nye år
Laurence Habib gleder seg til å ta fatt på fire nye år på TKD.
— Etter min mening er det veldig spennende for TKD at vi i løpet av nåværende periode har satt i gang mange forskjellige utviklingstiltak som vi nå kan vurdere å utvide i neste periode, for eksempel digital eksamen og involvering av bachelorstudenter i forskning, sier hun.
Når det gjelder hennes eget Institutt for informasjonsteknologi sier hun at hun ser for seg at de vil fortsette å utvikle sitt pedagogiske sortiment for å tilpasse studentenes behov og forventningene fra arbeidslivet.
— Jeg håper blant annet at den mer utstrakte bruken av videoressurser som vi legger opp til fra neste studieår vil være en nyttig støtte for studentenes læring. Vi setter også i gang en ny ordning med «orakler», dvs. et team erfarne studenter som kan svare på «alt», både faglig og praktisk, som jeg håper vil gjøre studentenes hverdag enklere og hindre frafall.
Mer forskning og studentinvolvering
Habib har merket seg at det er jevnt høy aktivitet på forskningsfronten ved instituttet, og alt tyder på at forskerne vil fortsette å publisere på høyt nivå, å formidle til allmennheten og å komme med nye ideer som er både grensesprengende og samfunnsnyttige.
— Jeg ser at det er økt samarbeid innad i forskningsgruppene og mellom ulike forskergrupper, og jeg mener at dette vil føre til både økt forskningsproduksjon og et enda bedre arbeidsmiljø. Samarbeid på tvers av undervisningsområder er også noe som jeg mener er sentralt både for studentenes skyld og for å vedlikeholde det gode arbeidsmiljøet vi har på instituttet, sier hun.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!