Prodekan Gunn Enli ved Det humanistiske fag ved Universitetet i Oslo skriver at de allerede gjør mye for å skape tettere bånd til arbeifdslivet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Mange humaniora-studenter ved UiO har praksis i arbeidslivet under studiene

Praksis. Humaniorafagene gjør mye for å forberede studentene på arbeidslivet, skriver prodekan Gunn Enli ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sin åpningstale under Kontaktkonferansen 15.januar sa statsråd Iselin Nybø at «Vi må utvikle arbeidsmarkedstilknytningen for de utdanningene som har svakest samarbeid med arbeidslivet i dag - som historie, sosiologi og andre typiske disiplinfag.» Ved Det humanistiske fakultet ved UiO er vi allerede godt i gang.

Nybø siteres videre i en artikkel i Khrono 15.januar på at vi «innenfor humaniorafagene må få bedre samarbeid og samspill mellom arbeidslivet og fagene og mer forpliktende avtaler».

Ved Det humanistiske fakultet har vi jobbet aktivt og målrettet over tid med å gjøre våre studenter bedre forberedt på arbeidslivet.

Gunn Enli

Dette er et viktige og gode poenger, men det bør ikke overskygge det arbeidet som faktisk gjøres på dette feltet.

Ved Det humanistiske fakultet har vi jobbet aktivt og målrettet over tid med å gjøre våre studenter bedre forberedt på arbeidslivet. Vi inviterer gjesteforelesere fra næringslivet, har ekskursjoner eller praksis-nære prosjektoppgaver, og tilbyr praksis i arbeidslivet som en del av en rekke bachelor- og mastergrader. Siden 2006 har 550 masterstudenter ved HF tatt praksisemner, der de har fått relevant arbeidserfaring både i Norge og utlandet. De har for eksempel hatt praksis på Tate Gallery i London, i Norsk Folkehjelp i Beirut, og ved norske ambassader og utenriksstasjoner i over 30 land. Siden 2009 har også 220 bachelorstudenter tatt praksisemner, med utplassering i bedrifter som Aker-Solutions, Storebrand, og HP Norge.

Dette viser at vi allerede har jobbet med praksis i utdanningene våre i flere år, og at vi har lykkes med å utvikle gode avtaler med arbeidslivet. Likevel er dette bare begynnelsen, og vi vil arbeide for å få på plass flere gode avtaler også med internasjonale aktører, slik at studentene kan kombinere utenlandsopphold og praksis.

Samtidig vil vi øke trykket på informasjon til studentene for at de i større grad skal benytte seg av tilbudene. I mellomtiden håper vi at Iselin Nybø og Kunnskapsdepartementet er godt fornøyde med praksisstudenten de har i departementet dette semesteret, som er en av våre mange dyktige historiestudenter.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS