Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Fra teori til (lønnet) praksis for studenter Norge skryter av sitt sterke fokus på utdanning, men gjør vi nok for å støtte studentene i praksis? Mange opplever økonomisk press, og å be dem «jobbe mer» er en kortsiktig og urealistisk løsning.
Tester ut noe nytt: Her kan lærerstudenter jobbe og forske gjennom hele uka På Nesheim skole i Levanger jobber to masterstudenter to dager i uka. Resten av uka kan de være på skolen og skrive på masteroppgaven.
Studenter med barn må få bedre vilkår For studenter med barn kan det å balansere studieløp, omsorgsansvar og økonomiske utfordringer bli en umulig oppgave — spesielt når det kommer til praksis. FO-studentene krever bedre vilkår.
Lønnet praksis for sykepleierstudenter? Når studenter må gå dagvakter i praksis og kveldsvakter på deltidsjobben samme dag, er det noe som er feil. Men løsningen er nok ikke å tilby lønnet praksis, mener studentleder i Norsk Sykepleierforbund.
Bør vi begynne å gi studenter lønnet praksis? Når myndighetene og arbeidslivet ber om mer praksisnær utdanning, blir det problematisk hvis hele den økonomiske byrden legges på studentene. Forskning viser at studenter som får betalt praksis har det bedre enn studenter uten.
Reagerer på nye praksiskrav. Må ta igjen alt fravær, uansett årsak I fjor kunne lærerstudenter ved NTNU ha 15 prosent fravær og likevel få godkjent praksis. Fra i høst er grensen satt til null prosent.
«Alle» vil at lærerstudenter skal få mer praksis Lærerstudenter i den nye masterutdanningen er spurt om praksis og oppgavene de skal skrive. Alle vil ha mer praksis, mens mange ikke skjønner poenget med masteroppgaven.
Praksis i samfunnsvitenskapelige studieprogram — bare for noen utvalgte? Når ‘alle’ stiller på arbeidsmarkedet med en universitetsgrad, blir det om å gjøre å skille seg ut — og praksis blir omtalt som ‘the new degree’. Men den er mer tilgjengelig for noen enn for andre.
Jeg vil at faget mitt skal utvikles — akademisk og profesjonsrettet Vi risikerer et A-lag som blir de som driver med forskning og et B-lag som underviser studentene. En slik ordning vil jo ikke bidra til en syntese mellom profesjonskunnskap og akademisk kunnskap, skriver Utdanningsforbundet.
Veiledere må veiledes Ansatte ved utdanningene må ha flere veiledningsmodeller å jobbe etter. Enkelte studenter tar ikke veiledning i praksis.
Faser ut arbeidslivsportal etter å ha investert 50 mill. Arbeidslivsportalen skal fases ut etter at det er brukt om lag 50 millioner kroner på å utvikle den siden 2018. Årsak: Manglende funksjonalitet.
Krangler om praksiskrav til master. Ber om hjelp fra høyeste hold Universitets- og høgskolerådet ber om toppmøte for å løse floke rundt praksiskrav for masterstudenter i sykepleie.
Ap vurderer å gi studenter lønn under praksis Aps Lise Selnes mener alle steiner må snus for å sikre finansiering av praksis og rekruttering til hele landet.
Måtte ut med 13.000 i husleige då ho hadde praksis Elise Knapskog måtte bruka oppsparte midlar for å dekka husleige då ho hadde praksis. Utdanningsinstitusjonar meiner Lånekassen bør administrera ei ordning med stipend som kan dekka ekstra bu- og reiseutgifter.
Kristine (20) ga opp lærerdrømmen: — Jeg ble oppriktig redd Kristine Brekke opplevde å bli kalt hore og få gjenstander kastet etter seg i sitt første praksisopphold som lærerstudent. Nå har hun gitt opp drømmeyrket.
— Loven ivaretar studentene i for liten grad Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Er én praksisperiode unna å bli sykepleier. Nå tar OsloMet fra henne studieretten OsloMet nekter henne et ekstra og siste forsøk på å ta praksis. I stedet for praksisplass, mister hun studieretten.
Praksis er nøkkelen til gode lærerutdanninger I lærerutdanningene er praksis viktig, men det er store utfordringer med hvordan praksis håndteres i dag, skriver Pedagogstudentene.
Kvifor søkjer altfor få opptak til lærarutdanning? Tidlegare var det lærarane som stod for all «makt» i skolen. Nå har ein hamna i den andre grøfta, skriv Sigmund Sunnanå.
Store mangler avdekket i sykepleierutdanningen: — Umulig å innfri Færre enn 2 av 10 ferdigutdannede sykepleiere har vært innom pleie av gravide og barn, og bare 7,4 prosent av praksisveilederne føler definitivt at de har god nok tid til å følge opp studentene.
Kunsten å se det usette Innovasjon er ikke flaks. Men kunnskap, visdom, erfaring og kollektive prosesser satt sammen i nye virkeligheter og dermed nye praksiser, skriver universitetslektor Ruth Marie Donovan.
Får ikke godkjent dette som praksis Studenter skal ha lært mer på en dag på laboratoriet enn på 14 dager i felten. Likevel får ikke sykepleierstudentene godkjent labtreningen som praksis.
Universitetet i Bergen må droppa populært praksisemne Universitetet i Bergen har eitt ope praksisemne. Til våren kan ingen studentar ta det.
Kunnskapsdepartementet vil ikke hjelpe studenter berørt av streik Så langt er rundt 750 lærerstudenter som skal i praksis berørt av lærerstreiken. Kunnskapsdepartementet vil ikke lette på krav.
725 studenter er berørt av lærerstreiken. Studentleder forventer at institusjonene løser dette Pedagogstudentenes leder, Lars Syrrist, sier de forventer at universiteter og høgskoler og departementet finner gode løsninger for flere hundre streikerammede lærerstudenter.
Vil ha UiB-studenter hjem etter ebola-utbrudd Universitetet i Bergen jobber for å få hjem 15 studenter fra praksisopphold i Uganda, etter at det er stadfestet ebola-utbrudd i landet.
Ingen har vondt av praktisk kunnskap, ikkje ein gong sivilingeniørar Dagens opptaksordning er sløsing med ressursar og lærelyst, og bidrar til mangel på kompetent arbeidskraft i Noreg, meiner Kjetil Tvedt i Norsk Industri.
En praksis til besvær i helseutdanninger Studenter på helseutdanninger har fått høre fra egne veiledere at det ikke nok ressurser til å prioritere veiledningen og «Jeg må bare beklage, men jeg kan ikke så mye om veiledning».
Britiske studenter kastet ut. UDI beklager feil Er praksis studier eller jobb? Her er Kunnskapsdepartementet og UDI uenige, og UDI innrømmer feil.
Har fordelt 500 nye studieplasser i sykepleie. Praksis skaper utfordringer Kunnskapsdepartementet har fordelt nye studieplasser innen sykepleie. — Setter oss i en vanskelig situasjon, sier helsedekan.
Utdanner vi egentlig helsepersonell nå, under pandemien? — Enkelte steder har studentene på helsefag blitt regnet som arbeidskraft fremfor å få være student under veiledning. Noe som har resultert i at færre lærinsutbytter har blitt oppfylt, skriver innleggsforfatterne.
Henter studenter for å avhjelpe i virusboom Haukeland Universitetssjukehus har bedt studenter ved Høgskulen på Vestlandet om hjelp til å takle et utbrudd av RS-virus med mange innlagte.
— Handler om kultur for samarbeid med arbeidsliv — Praksis er et naturlig sted å begynne for å skape en kobling mellom utdanning og næringsliv, sa Ola Borten Moe. — Vi må ha insentiver som belønner praksis, sa Morten Irgens ved Høyskolen Kristiania.
Praksisstudiar må regulerast og styrast frå utdanningsinstitusjonane sjølve — Vår hovudregel er at vi som høgskule skal innhente alle praksisplassar, og at det ikkje er høve for studenten sjølv å gjere dette, skriv prorektor ved Høgskulen på Vestlandet.
Marthe skaffa seg praksisplass sjølv to timar unna storbyen — fekk nei Høgskulen på Vestlandet sa nei fordi praksisplassen var for langt unna Bergen.
Vi trenger en holdningsendring om vi skal gjøre høyere utdanning mer relevant Løsningen for økt arbeidslivsrelevans i studieløpene er tettere samarbeid mellom utdanningsinstitusjoner og arbeidsliv med økt bruk av praksis.
Denne utdanningen hadde flest søkere per plass Søkere landet over har i disse dager fått beskjed om hvor de kommer inn. Den nye tollerutdanningen hadde imponerende 2064 førstevalgssøkere til 35 plasser.
En trist og ensidig tilnærming til sykepleierutdanningen Cathrine Krøger er negativ til akademiseringen av sykepleierutdanningen til tross for at studiet har gjennomgått en positiv utvikling
Fortviler over «akademisering». — Et tog som bare turer fram uten hensyn til kritikk Sykepleier og litteraturkritiker Cathrine Krøger kaller sykepleiestudiet for «keiserens nye klær». — Den akademiserte delen har null verdi på klinikken.
Praksis for alle studenter kan koste en milliard ekstra Hvis over 41.000 studenter som ikke har praksis får minst tre uker praksis hvert år, vil dette koste mellom 480 millioner og 1,6 milliarder kroner.
Vi må tenke nytt om praksis Praksis er en flaskehals i utdanningen av helsepersonell. Hvordan kan vi tenke nytt for å utdanne flere, spør Nina Waaler og Gro Jamtvedt på OsloMet.
Frykter dårligere læringsutbytte etter mindre praksis Praksis uten pasienter, lokal nedstenging, mindre klasseledelse og stengte helsestasjoner er noe av det som gjør at mange studenter har fått mindre, og i noen tilfeller, dårligere praksis.
Det skal ikke koste skjorta å gjennomføre praksis Praksis skal være mer enn kaffekoking og te-servering, skriver fire studentpolitikere om arbeidslivsrelevans.
Åpne dørene. Vi trenger å komme inn Kvalitet i utdanning handler ikke bare om å lese seg gjennom en gitt mengde pensum og å delta som aktiv lyttende i undervisning. Dette ser ikke regjeringen ut til å forstå når de nå trykker på «den røde knappen».
Avlyser praksis for nær 700 studenter Universitetet i Sørøst-Norge sier de vil bidra til å redusere antall kontaktpunkter.
Viken-rektorer raser mot departementet Universitets- og høgskolerektorene i Viken er sterkt frustrerte etter tirsdagens møte med Kunnskapsdepartementet. Nå frykter de for studieprogresjonen til studentene.
OsloMet sitter på alle sider av bordet når det gjelder tolkenes inngang til arbeidsmarkedet Slik skaper man et monopol, skriver statsautorisert tolk, Hanne Mørk.
«Alle» tjener på mer praksis på universitetene Regjeringen vil at studentene skal knytte tettere bånd til arbeidslivet. Flere studenter må få praksis i løpet av studietiden, og koronapandemien gjør dette mer prekært enn noensinne.
Norge har ikke råd til å utdanne underkvalifisert helsepersonell For å sikre et godt rustet helsevesen for fremtiden, må vi tilrettelegge for klinisk undervisning og praksis på helsefagstudiene.
Etterlyser retningslinjer for praksis Då mutantviruset stengte ned fleire kommunar på Austlandet, kom Kunnskapsdepartementet snøgt med ei praksisavklaring. No ventar rektor Gunnar Yttri på beskjed om kva som skjer med dei 1800 studentane som skal ha praksis i Bergen.
Foreslår nye tiltak for utskjelt sykepleiepraksis Praksis i sykepleierstudiet er under stadig kritikk. Nifu-forskere foreslår flere kombinerte stillinger og bedre kommunikasjon.
Testar alle studentane som har vore i kommunen Alle studentar som har vore i Sunnfjord kommune dei siste ti dagane vert no koronatesta. Bakgrunnen er eit smitteutbrot blant studentar i Førde.
Fleire droppar eksamen i medikamentrekning Kravet har vore null feil på skuleeksamen. Fleire utdanningar i sjukepleie droppar no eksamen som har vore mange studentars skrekk.
Portal-saken ved UiB: —Det er en ny metode vi skal utvikle Professor Barbara Wasson ser til Canada når hun skal forklare hvorfor det bør legges bedre til rette for praksis for studenter.
97 millioner fordelt til praksisprosjekter Åtte universitet og høgskoler får penger til å utvikle nye praksisplasser i samarbeid med landets kommuner.
Disse får penger for å utvikle bedre praksis for lærerstudenter Kunnskapsdepartementet har fordelt 20 millioner til prosjekter for gode praksisløsninger for lærerstudenter.
Studentene trenger mer enn praksis for å lykkes i fremtidens arbeidsliv Kunnskapsdepartementet må gi mer midler, tid og tillit slik at institusjonene kan satse på økt arbeidsrelevans.
Vil forlenga praksisreglane Regjeringa vil forlenga regelverket som gir institusjonane meir fleksibilitet når det gjeld gjennomføring av praksisperiodar under pandemien.
Studentene risikerte å bli ett år forsinket. Så heiv kommunen seg rundt Å gjennomføre praksis er krevende for mange dette året. I Hammerfest risikerte sykepleiestudenter et års forsinkelse da sykehuset stengte.
OsloMet-studenter engstelige for praksis 350 lærerstudenter på OsloMet skal ut i praksis. Flere er redde for koronasituasjonen, melder NRK.
Noen ganger er det bare trist å få rett Om psykologstudentene ved Universitetet i Bergen sin praksis.
Nasa søker norske studenter til praksis I fjor inngikk Norsk Romsenter en avtale med Nasa om å gi norske studenter praksisplass hos dem, men bare noen få får dra.
Nå blir det enklere å skaffe studentene praksis Første del av Arbeidslivsportalen er fullført. Over 40.000 norske praksisstudenter vil nå kunne få en enklere hverdag. Vi kan stolt si at det er brukernes løsning!
Får millionbot etter at student feilmedisinerte pasient som døde Sykehuset Innlandet må i tillegg betale erstatning til de etterlatte. Høgskolen i Innlandet fokuserer nå på å ta vare på de involverte.
Ja, la oss snakke om praksisstudiene i lærerutdanningene For Pedagogstudentene virker det som at lærerutdanningene jobber på spreng for å planlegge det inneværende og kommende semesteret, skriver leder Frank Aleksander Bræin.
Kan vi snart snakke om de som skulle vært i praksis? Risikoen ved friheten universitetene og høgskolene har blir nå at man kan få svært ulike løsninger etter hvilket studiested man er student ved, poengterer Runa Næss Thomassen i Skolenes landsforbund.
Bruk psykologstudentene under koronakrisen! Vi trenger å arbeide sammen for å møte de psykososiale følgene av Covid-19-pandemien. Psykologstudenter som har fått avbrutt sin praksis, sitter nå med kompetanse som ikke blir utnyttet.
Forstår helsestudentene. Lover løsninger på de fleste problemer. Helseknutepunkt Randi Skår lover at de aller fleste utfordringer for sykepleiestudenter ikke bare skal håndteres, men løses.
Flere sykepleiestudenter i karantene i vest Flere sykepleierstudenter ved Høgskulen på Vestlandet var i praksis ved Haukeland sykehus etter å ha vært på forelesning med en medstudent som senere fikk påvist koronasmitte.
Mener det er selvsagt at studenter skal få lønn Oslo universitetssykehus ville at studenter skulle jobbe som ekstrahjelp under koronautbruddet – uten lønn. — Selvsagt skal studenter ha betaling, sier UiO-rektor Svein Stølen.
Studentene etterlyser felles korona-tiltak Hvordan kan utdanningsinstitusjonene sikre at studenter får fullført semesteret, spør Norsk studentorganisasjon.
NTNU-student smitta av korona. Andre studentar har fått karantene Korona. Ein norsk utvekslingsstudent er smitta av korona-viruset, andre sit heime i karantene og NTNU ber studentar og tilsette som har vore i høgrisikoområde om å halda seg heime i to veker.
Relevans i høyere utdanning: Praksis som middel for læring, eller et mål i seg selv? Meninger. Praksis. Til tross for at vi kan være enige om at praksis er viktig for å sikre god og relevant utdanning, erfarer vi utfordringer rundt praksisstudiene, skriver forfatterne av denne kronikken.
Lærer- eller lektorstudent? Dette kan du få refundert hvis du må reise langt til praksis Refusjon. Ulik praksis for refusjon av praksisutgifter ved de ulike utdanningsinstitusjonene.
30 millioner til bedre praksis for sykepleiestudenter Praksis. Regjeringen lyser ut 30 millioner til pilotprosjekter for å få til flere og bedre praksisplasser for sykepleiestudenter.
Nokut direkte: Hvordan få til god praksis Frokost. Nokut arrangerer ny debatt om praksis torsdag 17. oktober. Nå på Høgskulen på Vestlandet, og du følger møtet her fra klokken 08.00.
Skal evaluere praksis i disiplinfag Praksis. Nokut har fått i oppdrag å evaluere om fag som statsvitenskap, historie og biologi bør ha praksis for å gjøre dem mer relevante for arbeidslivet.
Trekker fram samarbeid for god praksis Praksis. Nokut har samlet kompetanse om praksis på ett sted. Kunnskapsgrunnlaget ble presentert på frokostmøte i dag, som du kan se i opptak her.
Praksis bør handle om læringsutbytte Praksis. Hva er det som gjør at vi fortsatt kartlegger og diskuterer de samme problemstillingene og tiltakstypene om og om igjen, spør leder i Universitets- og høgskolerådet, Dag Rune Olsen.
Debatt i Arendal: Praksis for alle et fjernt mål Praksis. En tredjedel av landets studenter har praksis som en obligatorisk del av studiet. Urealistisk å få alle ut i praksis, ifølge debattanter på Arendalsuka.
Hevder at sykepleiestudenter er utsatt for et praksislotteri Praksis. Studentene i norsk sykepleierforbund, snakker om det store praksislotteriet når de framhever den store variasjon i kvalitet landets studenter i sykepleie opplever når de har praksis. Se opptak av debatt.
Praksis: Østfoldstudentene er minst fornøyd, politistudentene på topp Praksis. Studentene ved Høgskolen i Østfold er minst fornøyde med praksis, mens politistudentene er mest fornøyde, går det fram av en ny analyse fra NOKUT, basert på Studiebarometeret for 2018.
For dårlige til å innpasse praksis i studiene Praksis. Universiteter og høgskoler er for dårlige til å sikre seg at praksis i studiene bidrar til læring og har sammenheng med teorien. Det er et av Nokuts funn ved tilsyn og akkrediteringer.
Sykepleiestudent i praksis satte sprøyte feil og pasienten døde Innlandet. En pasient ved Sykehuset Innlandet Elverum døde av hjertestans etter at en sykepleiestudent satte en sprøyte med beroligende intravenøst heller enn å gi mikstur gjennom munnen. Høgskolen Innlandet klandrer ikke sykehuset, men har presisert rutiner for studenter i praksis.
Undersøker seksuell trakassering av studenter som er i praksis Seksuell trakassering. Universitetene i Agder og Stavanger skal sammen med Høgskulen på Vestlandet undersøke omfanget av seksuell trakassering av studenter som er i praksis.
Realistene er like relevante som teknologene Arbeidslivsrelevans. Teoretisk står absolutt ikke realfagene og naturfagene tilbake for teknologistudiene, men det trengs mer praksis i disse utdanningene, skriver leder av Tekna student, Sigurd Harstad.
Utdanner vi til arbeid? Praksis. I stedet for å skylde på hverandre når studenter ikke er forberedt på arbeidslivets hverdag, må norske arbeidsgivere og utdanningsinstitusjoner heller samarbeide med hverandre.
Mange humaniora-studenter ved UiO har praksis i arbeidslivet under studiene Praksis. Humaniorafagene gjør mye for å forberede studentene på arbeidslivet, skriver prodekan Gunn Enli ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo.
Utdanningspris til praksisportal Pris. Prosjektet ePraksis ved bioingeniørutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet får Utdanningskvalitetsprisen 2018 for høyere utdanning. Prisen er på 1 million kroner.
Praksisrapport avdekker forhold som kan bryte med lov og forskrift Praksis. Er praksis i høyere utdanning noe man snakker opp, men handler ned, spør NOKUT, som har funnet brudd på lov og forskrifter og problemer for både studenter og læresteder når det gjelder praksis.
Mer praksis kan bli vinn-vinn Lærerutdanning. En bør vurdere å utvide praksisen på lærerstudiet med 30 dager. Det trenger ikke å koste så mye mer ressurser enn det gjør i dag, skriver Bodil Kjesbo Risøy ved lærerutdanningen på Høgskulen på Vestlandet.
Hvem tar initiativet til et nasjonalt samarbeid? Helse og sosial. Vi må blåse liv i et nasjonalt samarbeid om praksisveiledning, skriver Anita Iversen fra UiT og Sidsel Tveiten fra OsloMet.
Vi må bygge broen mellom universitetet og arbeidslivet! Praksis. Påtroppende studentleder ved UiT, Daniel Hansen Masvik, mener universitetene i større grad må tilby praksis i langt flere utdanninger enn hva tilfellet er i dag.
Alle treng ikkje doktorgrad Doktorgrad. Høgskular som blir universitet trugar ikkje profesjonserfaringa sin plass i høgare utdanning, skriv dekan Geir Anton Johansen, ved Høgskulen på Vestlandet.
En investering i praksistilbud er en investering i Norges fremtid Praksis. NHO og Tekna student krever mer handling fra regjeringen. De etterlyser ressurser til en større satsing på bedre praksis og studentaktive læringsformer.
Lite praksis svekker studiekvaliteten Vi utdanner i dag realister og teknologer med lavere kompetanse enn de kunne hatt, fordi praksis i undervisningen er fraværende, skriver leder i Tekna student, Karen Ane F. Skjennum.
Ønsker seg at flere skoler sier ja til å bli praksisskoler Bodil Kjesbo Risøy ved Høgskulen på Vestlandet framhever betydningen av praksislærer samtidig som hun synes det er synd at ikke flere skoler vil bli praksisskoler.
Trenger bedre sikkerhet for studenter som er i praksis Volda-student Pål Jonas E. Mundal etterlyser et bedre sikkerhetsnett for studenter som av ulike årsaker stryker på praksis. Han mener det ikke alltid er studentene det står på.
Det haster å få flere og bedre praksisplasser Det er store utfordringer med å skaffe nok praksisplasser til utdanningene i helsefag, skriver prorektor Nina Waaler ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Studentvalg: Ønsker praksis på alle studier Marte Raknerud Hoel vil bli fagpolitisk ansvarlig i Studentparlamentet på Høgskolen i Oslo og Akershus og ønsker seg praksis på alle studieretninger.
«De vitenskapelig ansattes kvalitetsvurderinger står delvis i kontrast til studentenes vurderinger» Er det meir oppfølging av studentar og lengre praksis eller meir fagleg fordjuping og forsking som skal heve kvaliteten i høgare utdanning? NIFU-rapport viser at studentar og vitskapeleg tilsette har ulik oppfatning av kva som må til.
«Du kan gå gjennom tre år på sykepleieutdanningen uten noen gang å ha satt en sprøyte». Kan man gå gjennom tre års sykepleieutdanning uten å sette en eneste sprøyte? Ja, mener kritiker og førsteårsstudent Cathrine Krøger. Nytilsatt instituttleder, Unni Hembre, rister på hodet.
Studenter på praksis i Namibia Førstelektor Kari Skrautvol skriver om samarbeidet sykepleierutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus har for studenter med kolleger i Namibia.
Sprik i synet på praksistilbud Det er sprik i hva høgskolestudentene mener om kvaliteten på sin praksis. Studenter på journalistikk og mensendieck er blant de mest fornøyde.
Frykter stemoderlig behandling Høgskolelektor Knut Alfred Myren kan ikke se en eneste fordel ved at HiOA blir universitet og frykter at det blir mindre ressurser til undervisning i yrkesfag.
Nyeste artikler
Kunnskap er vår beste forsikring for fremtiden
Fundraising skal gi NMBU mer penger i kassa
Forskningens avgjørende rolle i en urolig verden
Kvifor treng vi eit så hierarkisk system i akademia?
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Havarert IT-system har kostet 166 millioner kroner
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Øyvind Vågnes (1972—2025)