Leder i Forskerforbundet Petter Aaslestad Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Leder i Forskerforbundet Petter Aaslestad Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Hvem kan få årets Hjernekraftpris?

For tredje år på rad utlyser Forskerbundet Hjernekraftprisen. Prisen er på 100.000 kroner.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskerforbundet deler ut inntil 100 000 kroner til den eller de av medlemmene som best forteller hva forskning og utvikling betyr for samfunnet.

— Prisen går til den eller de av våre medlemmer som leverer den beste fortellingen om betydningen av sitt eller andres forskning og utviklingsarbeid, sier Petter Aaslestad, leder av Forskerforbundet.

Vil synliggjøre flinke forskere

Prisen ble opprettet i 2013 og er en del av Forskerforbundets kampanje «Hjernekraftverk» som har som mål å realisere kunnskapsnasjonen Norge.

— Vi har dyktige forskere og kunnskapsarbeidere innen en rekke ulike virksomheter. Politikerne sier mye fint om forskning for tiden. Utgangspunktet for å lykkes er godt, men vi må bli flinkere til å synliggjøre hvor viktig våre medlemmers arbeid er, slik forskning og utvikling får økt anelse, sier Aaslestad.

Fra kronikk til film

Bidragene kan ifølge utlysningen formuleres i ulike sjangre og medier, enten det er i form av en kronikk, et essay, en film, en utstilling eller andre måter å presentere budskapet om betydningen av FoU-aktivitet på.

Prisen er på 100 000 kroner fordelt på de bidragene som utpekes til vinnere. De innsendte bidragene, i form av fortellinger om FoU, som juryen mener har best kvalitet og formidlingsevne får Hjernekraftprisen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS