Språk og Riksrevisjonen i Innlandet
Styremøte. Nye språkpolitiske retningslinjer, uredelighet i forskning og et besøk fra Riksrevisjonen bak lukkede dører står på dagsorden på styremøtet ved Høgskolen i Innlandet tirsdag. Følg de åpne sakene direkte fra kl. 10.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
(Følg styremøtet fra klokken 10.00 nesten nederst i saken)
Styremøtene ved Høgskolen i Innlandet (HINN) i 2019 vil bli strømmet som en prøveordning, vedtok høgskolestyret i mai i fjor.
Dermed kan møtet på Elverum tirsdag 12. mars følges direkte. En av sakene er nye språkpolitiske retningslinjer, som skal regulere balansen mellom engelsk og bokmål/nynorsk i undervisning, forskning, formidling og administrative tjenester, som det står i saksframlegget.
I retningslinjene slås det fast at norsk er hovedspråket i undervisningen ved HINN, men at svensk og dansk regnes som likeverdige undervisningsspråk. På internasjonale studieprogram undervises det på engelsk.
Innen forskning er publiseringsspråket bestemt ut fra hvem forskningen retter seg mot, mens doktoravhandlinger kan skrives på engelsk med et norsk sammendrag, eventuelt på norsk med et engelsk sammendrag, går det fram av retningslinjene.
Høgskolen har basert seg på anbefalingene fra Språkrådet og har sett på tilsvarende retningslinjer ved andre universiteter og høgskoler, heter det.
Én redelighetssak
En annen sak er årsrapporten fra redelighetsutvalget, som Høgskolen i Innlandet har etablert sammen med Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Saken gjaldt et forskningsprosjekt ved USN som omhandlet elevers opplevelse av overgrep i skolen og elevers opplevelse av psykososial oppfølging etter seksuelle overgrep i skolen, samt også foreldrenes opplevelser av skolens håndtering og psykososiale oppfølging etter seksuelle overgrep skjedd i skolen.
Utvalgets konklusjon var at bruddene på forskningsetiske retningslinjer ikke var så alvorlige at de falt inn under begrepet vitenskapelig uredelighet, men de ble likevel ansett som klare brudd på anerkjente forskningsetiske normer. Forskerne ble ansett å ha handlet uaktsomt, men ikke grovt uaktsomt.
Khrono omtalte denne saken i mai i fjor.
Forlenget viserektor
Viserektor Anna L. Ottosen har et spesielt ansvar for arbeidet med universitetssøknaden, som Høgskolen i Innlandet leverte til NOKUT før jul. Hennes periode som viserektor utløper 31. juli 2019.
Nå foreslås det overfor styret at Ottosen får tilbud om å fortsette fram til 31. desember 2019, slik at hun kan følge høgskolens arbeid med å bli universitet helt ut. Rektor Kathrine Skretting ber også om fullmakt til å inngå ytterligere korttidsavtaler, dersom HINN ikke er blitt universitet ved utgangen av 2019.
- Les også: Innlandet har levert universitetssøknad
Bak lukkede dører
Riksrevisjonen kommer på besøk på styremøtet, slik tilfellet også var på OsloMets styremøte 7. mars. I begge tilfeller bak lukkede dører.
Ifølge innkallingen til styremøtet skal Riksrevisjonen orientere om foreløpig vurdering av regnskapet for HINN for 2018. Det vil også bli en kort orientering om sentrale oppgaver som Riksrevisjonen jobber med som berører høgskolen og Kunnskapsdepartementet.
Her kan du følge styremøtet på Høgskolen i Innlandet og under det direktesendte vinduet finner du dagsorden for møtet:
Dagsorden for styremøtet:
Vedtakssaker
- Innkalling og agenda, møte i høgskolestyret 12.03.2019
- Årsrapport Læringsmiljøutvalget 2018
- Årsmelding fra Høgskolens klagenemnd
- Årsmelding fra Høgskolens skikkethetsnemnd
- Årsrapport fra Redelighetsutvalget ved USN og HINN 2018
- Årsrapport 2018 - 2019 for Høgskolen i Innlandet
- Språkpolitiske retningslinjer for HINN
- Prolongering av funksjonen som viserektor
- Valgreglement Høgskolen i Innlandet
- Møteplan for høgskolestyret høsten 2019
Referatsaker
- Protokoll Høgskolestyret 13.02.2019
- Certificate of legal status – Eastern Norway Research Institute - Østlandsforskning er en del av Høgskolen i Innlandet 1.1.2019
- Oversending av tilsynsdokumentasjon i forbindelse med NOKUTs tilsyn med kvalitetsarbeidet
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!