Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke 22. november 2024 - 15:45
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Svenkerud søker ny periode som rektor i Innlandet Rektorstillingen ved Høgskolen i Innlandet er lyst ut. Peer Jacob Svenkeruds navn kommer til å stå på søkerlisten til høgskolen som snart blir Norges 11. universitet.
Rektorprosess og økonomi på styremøte i Innlandet Styret ved Høgskolen i Innlandet skal tirsdag legge opp løpet for å få på plass ny rektor fra 1. mai neste år.
Måtte trekke forslag om å skjerpe forskningskrav Det ble bråk da ledelsen ved Høgskolen i Innlandet ville innføre resultatbasert tildeling av forskningstid. — Vi må bruke mer tid på dette, sier prorektor.
Han skal lede fusjonert fakultet Leif Holst Jensen blir dekan på det nye fakultetet for film, TV og spill ved Høgskolen i Innlandet.
Forbereder seg på å kutte 60 mill. Høgskolen i Innlandet regner med et inntektstap på 60 millioner neste år. Oppsigelser utelukkes ikke, ifølge rektor.
Ekstraordinært styremøte:— Full tillit til rektor Styreleder ved Høgskolen i Innlandet sier hun har full tillit til rektor Peer Jacob Svenkerud. Styret fikk torsdag kveld en orientering om saken der prosjektleder Thomas Cottis ble fjernet fra et forskningsprosjekt.
Kaller inn til ekstraordinært styremøte om fjerning av prosjektleder Torsdag kveld møtes styret ved Høgskolen i Innlandet for å få vite hva som skjedde da høgskolen fjernet Thomas Cottis som leder av et forskningsprosjekt.
Ble avsatt som prosjektleder: — Det har vært trist og krevende Prosjektleder Thomas Cottis hevder at han varslet både Høgskolen i Innlandet og samarbeidspartner N2 Applied før han publiserte og fortalte om forskningsresultatene i media.
Rektor om fjerning av prosjektleder: Gjorde det for å innfri forpliktelser Rektor Peer Jacob Svenkerud ved Høgskolen i Innlandet avviser at saken handler om akademisk frihet.
Forskningsleder fortalte om egen forskning i media. Ble fjernet av høgskolen Høgskolen i Innlandet fjernet Thomas Cottis som forskningsleder etter at han uttalte seg offentlig om egen forskning på teknologien til en av høgskolens partnere. Nå skal ansattrepresentantene i styret diskutere saken.
To fagmiljøer sendte bekymringsmelding til høgskolestyret. — Et varsko Mindre tid til flere oppgaver har ført til at til sammen 37 ansatte ved Høgskolen i Innlandet har signert to bekymringsmeldinger til høgskolestyret. — Et faglig varsko, sier professor Morten Walløe Tvedt.
Ber Høyesterett avvise anke Advokat Magnus Stray Vyrje ber Høyesteretts ankeutvalg avvise statens anke av selvplagiat-dommen.
Slår sammen film, TV og spill. — Veldig skuffet Styret ved Høgskolen i Innlandet vedtok torsdag enstemmig den omstridte fusjonen av to fakulteter. — Stemningen er amper og vi er veldig skuffet, sier Filmskole-student.
Fusjon av fakulteter og ny leieavtale Omstridt fusjon mellom to fakulteter og ny leieavtale for Høgskolen i Innlandet på Storhove nord for Lillehammer er blant sakene på styremøtet torsdag.
Står fast på fusjon. Nå skal saken avgjøres Rektor ved Høgskolen i Innlandet står fast på at to fakulteter innen filmkunst, medier og teknologi skal slås sammen, til tross for stor motstand. Torsdag avgjør høgskolestyret saken.
Marit Sletmoen ny prorektor i Innlandet Marit Sletmoen er ansatt som prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid ved Høgskolen i Innlandet.
Skal diskutere omstridt fusjon En omstridt fusjon og budsjettet for neste år er saker på styremøtet ved Høgskolen i Innlandet onsdag.
Går inn for å fusjonere fakulteter i Innlandet Rektor ved Høgskolen i Innlandet innstiller på å fusjonere to fakulteter innen filmkunst, medier og teknologi, til tross for kraftige interne protester.
Fire rektorer går sammen for å tale felles sak To universiteter og to høgskoler danner en ny allianse for å synliggjøre sin innsats for høyere utdanning og forskning i regionene. Avtalen skal signeres i Arendal.
Mener «presumptivt kognitivt velfungerende» studenter plagierte med overlegg Fire studenter dro Høgskolen i Innlandet for retten — og tapte. Dommeren mener studentene la inn skrivefeil i teksten for å lure plagiatkontrollen.
«Relativt stor avstand» i forhandlingene over to måneder på overtid «Det er vanskelig å si når, eller om, vi kan få til en ny avtale» skriver Sikt i oppdateringen til deltakerne i forlagsavtalen.
Motstand mot skolepenger og ønske om mer synlighet Forslaget om studieavgift for utenlandske studenter er en av sakene styret ved Høgskolen i Innlandet får på bordet 8. november.
Regjeringen vil fase ut 4000 studieplasser ett år før tiden Flere universiteter og høgskoler er overrasket over at de ekstra studieplassene som de fikk under koronakrisen, fases ut tidligere enn ventet.
Å bruke innovasjon som et tomt «moteord» fremstår som utdatert Man kan få inntrykk av at innovasjon er noe man bør være for eller mot. Vi mener det er behov for noen nyanseringer, skriver forsker og førsteamanuensiser ved HINN.
Tung tilbakemelding om kvalitet på forskning Styremedlemmer ved Høgskolen i Innlandet syntes det er tungt å lese tilbakemeldingen fra departementet om svak forskning ved høgskolen. — I tråd med vår diagnose, ifølge prorektor.
Styret i Innlandet sender utviklingsavtale tilbake Styret ved Høgskolen i Innlandet etterlyser hvassere mål og er ikke fornøyd med utviklingsavtalen som kom på bordet mandag ettermiddag.
Utviklingsavtale og status for universitet Ny utviklingsavtale og status for universitetsprosjektet er to av sakene på styremøtet ved Høgskolen i Innlandet onsdag.
Innlandet ligger langt bedre an enn Vestlandet Høgskulen på Vestlandet ligger langt bak kravene til doktorgrader for å bli universitetet. Høgskolen i Innlandet er derimot i rute.
Tre prorektorer skal ansettes i Innlandet Peer Jacob Svenkerud skal ha tre nye inn i rektoratet sitt ved Høgskolen i Innlandet. Ansettelse skjer på styremøtet torsdag.
Nye dekaner ved Høgskolen i Innlandet Eli Bø og Leif Holst Jensen tilbys stillinger som dekaner ved Høgskolen i Innlandet, melder høgskolen i en pressemelding.
Skal ansette dekaner i Innlandet Styret ved Høgskolen i Innlandet skal ansette to dekaner på møtet fredag 1. oktober. Det har meldt seg 15 søkere til de to stillingene.
Svenkerud: — Det viktigste nå er å etablere oss som universitet Innimellom sommerens vedlikeholdsprosjekt har Peer-Jacob Svenkerud planlagt hvordan hans institusjon skal hevde seg som universitet.
Studiebarometer og tiltak for studenter på sakslisten Det skal også redegjøres for status for universitetsprosessen, og styret skal få en årlig gjennomgang av HINNs ROS-analyse.
Fem menn vil overta rektorstillingen i Innlandet Seks menn ønsker å overta som rektor ved Høgskolen i Innlandet etter Kathrine Skretting.
Nekter å jobbe hjemme før UiO tilrettelegger for ham Kunnskapsdepartementet har ordning for hjemmekontorutstyr. Men ved flere universiteter og høgskoler er det verre når hjemmet blir arbeidssted.
Uenighet om rektor må være professor: — Jeg er redd for å virke snobbete Ny rektor trenger ikke være professor, til tross for stor uenighet i styret ved Høgskolen i Innlandet.
Starter prosess for å finne ny rektor til Innlandet Høgskolen i Innlandet har styremøte mandag, der prosess for å finne ny rektor er en av sakene. Møtet kan følges direkte fra kl 13.
Innlandet håper fortsatt på ja til universitet Presset fra regionen er stort før Nokut-styret skal avgjøre om Innlandet får sitt universitet.
Doktorgradsutdanning i en høgskole med universitetsambisjoner Høgskolen i Innlandet har hatt god vekst og utvikling i ph.d.-programmene siden oppstarten i årene rundt 2010. Her er det bånd mellom utdanning, forskning og regionalt samarbeid.
Videokonferanser eller forelesninger i opptak? Videokonferansene muliggjør samhandling og kommunikasjon mellom foreleser og andre studenter, skriver Monica Lervik, som forsker på nettbasert undervisning.
Innlandet svarer Nokut om universitetsstatus: «Vi er kvalifisert» Godkjenning. — Vi er optimister og lar nå komiteen få ro til å behandle tilsvaret vårt, sier rektor ved Høgskolen i Innlandet, Kathrine Skretting. I juni kommer dommen.
TV 2-avsløring om Kina-samarbeid Idrettsavtale ble brukt for å bedre forholdet til Kina:— Har vært vært vanskelig å få til Kina-samarbeid. Høgskolen i Innlandet og Norges idrettshøgskole er en del av idrettsavtalen mellom Norge og Kina. Prorektor Jens Uwe Korten forteller om et utfordrende samarbeid. Det samme gjør Jostein Hallén på Idrettshøgskolen.
Første møte i nytt styre i Innlandet Styremøte. Det nye styret ved Høgskolen i Innlandet har sitt første møte på Rena 13. februar. Følg møtet direkte her fra kl 12.
Barn som informanter i kartleggings-undersøkelser Skoleforskning. Skal og kan barn vurdere egen situasjon? Skoleforsker Thomas Nordahl blir angrepet for sine metoder og forsvarer her hvordan og hvorfor.
Frykt for et «nytt Nord» i Innlandet? Kommentar. Dersom universitetssøknaden til Høgskolen i Innlandet er blitt sett på med strengere øyne enn tidligere søknader, så er ikke det bra, skriver redaktør Tove Lie.
Innlandet kan bli godkjent som universitet til våren Universitet. Høgskolen i Innlandet kan tidligst bli universitet om fire-fem måneder. Rektor Kathrine Skretting ser i postkassen hver dag.
Innlandet: Blir bedt om å prioritere forskningen høyere Styremøte. Kunnskapsdepartementet ber igjen Høgskolen i Innlandet om å forske mer. Onsdag er dette en av sakene på styremøtet, som kan følges direkte her.
Randi Hagen fikk pris for universell utforming av nettløsninger. Nå kan ansatte over hele landet ta kurset hennes. Pris. Randi Elisabeth Hagen laget e-læringskurs om universell utforming av IKT-løsninger ved Høgskolen i Innlandet.
Innlandet: Harry P. Andreassen er død Dødsfall. Tidligere dekan ved Høgskolen i Innlandet, Harry P. Andreassen, er død.
Vurderer om Innlandet kan bli universitet Universitet. NOKUT vil at Edén skal lede vurderingen av søknaden fra Innlandet.
Språk og Riksrevisjonen i Innlandet Styremøte. Nye språkpolitiske retningslinjer, uredelighet i forskning og et besøk fra Riksrevisjonen bak lukkede dører står på dagsorden på styremøtet ved Høgskolen i Innlandet tirsdag. Følg de åpne sakene direkte fra kl. 10.
Innlandet: Nokut ber om mer info om doktorgrader i universitetssøknaden Styremøte. Høgskolen i Innlandet strømmer for første gang sitt styremøte. Et av punktene på dagsorden er hva som skjer med universitetssøknaden som ble levert før jul. Følg møtet her fra kl 11.30.
Kyrre Lekve og eks-rektor foreslås til styret i Innlandet Nytt styre. Høgskolen i Innlandet foreslår Kyrre Lekve i Simula og tidligere rektor ved Universitetet i Agder, Torunn Lauvdal, til styret.
Innlandet har levert universitetssøknad Ny status. Høgskolen i Innlandet leverte inn en nesten 1000 sider lang universitetssøknad mandag, og håper å kunne bytte navn til Universitetet i Innlandet i løpet av 2020. De kan dermed bli Norges 11. universitet.
Dårlig oppslutning i studentvalg Studentdemokrati. I høst har seks høyere utdanningsinstitusjoner holdt studentvalg og det er ingen som er spesielt glade eller fornøyde med valgdeltakelsen.
Vi har alle godt av en praksisnær jordbruksutdanning i Innlandet Nedleggingstrussel. Etter hardt arbeid fra engasjerte studenter ser ting mye lysere ut for jordbruksutdanningen på Blæstad enn det gjorde for ett år siden, skriver studenter ved Høgskolen i Innlandet.
32 millioner til Høgskolen i Innlandet Tildeling. Fylkesrådet i Hedmark har bevilget 20 millioner til satsninger innen bærekraftsøkonomi i Innlandet. I alt satses 32 millioner på bærekraft og digital ledelse.
Olsen: Professor Veggelands snevre syn på forskning må utfordres Forskning. Noralv Veggelands kritikk av «prosjektmakeriet» som truer den grunnleggende forskningen, treffer dårlig og må utfordres, skriver rektor Dag Rune Olsen.
Innlandet frir til NMBU Samarbeid. Høgskolen i Innlandet har sendt frierbrev til NMBU og bedt om samarbeid innen landbruk og bioteknologi.
Liten drahjelp på veien mot universitetsstatus Statsbudsjettet 2019. Ingen av de to høgskolene som jobber for å bli universitet fikk nye stipendiatstillinger på statsbudsjettet. Det gjør veien mot universitet mer krevende.
Universitet: Flere doktorgrader på plass i Innlandet, Vestlandet kommer etter Universitet. Antall disputaser har økt og Høgskolen i Innlandet regner med å kunne bli universitet i 2020. Høgskulen på Vestlandet ligger tre år etter i løypa.
Fagforeningene provoserte fram mer forskningstid i Innlandet Forskning. Fagforeningene ble provosert. Nå gir Kathrine Skretting ved Høgskolen i Innlandet ansatte mer tid til forskning og utvikling enn hun først hadde tenkt.
Fri akademia fra markedets krav Foretak. Skal fri forskning sikres, så trenger vi blant annet en fri offentlig forvaltning og legitimitet for egen-drevet/akademia-drevet forskning.
Ny landbruksdekan i Innlandet Dekanjobb. Rasmus Hansson fikk ikke jobben som dekan ved Høgskolen i Innlandet. I stedet er viltøkolog Maria Hørnell-Willebrand ansatt.
Gode argumenter bak kritikken av normalplan fra utdanningsdirektoratet Historieløs. Utdanningsdirektoratet utkast til ny normalplan for faglig innhold skolen er uakspetabel, skriver professor Noralv Veggeland.
Omgivelsene heier på Campus Blæstad, men dekan vil legge ned Høring. Dekanen vil legge ned campus Blæstad ved Høgskolen i Innlandet, mens omtrent alle andre heier på å bevare den, viser høringsrunde om jordbruksutdanningene.
Prisvinner anbefaler filosofistudier, særlig i USA Sommerprat. Filosofi er best sammen med andre fag, mener Finnur Dellsén, som nylig har fått tildelt prestisjetung filosofipris.
Rasmus Hansson søker dekanjobb i Innlandet Jobbsøker. Tidligere talsperson i Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson (63), vil bli dekan ved Høgskolen i Innlandet.
Pris til filosof i Innlandet Pris. Førsteamanuensis Finnur Dellsén ved Høgskolen i Innlandet har vunnet prestisjepris for lovende forskning i filosofi.
Ekspertutvalg hegner om Innlandets minste campus Nedleggingstruet. Jordbruksutdanningene på campus Blæstad i Innlandet bør fortsette, men må bli mer framtidsrettet, mener ekspertutvalg.
Vedtok å overta Østlandsforskning Forskning. Styret ved Høgskolen i Innlandet har vedtatt en avtale om å overta Østlandsforskning.
Innlandet sender utkast til universitetssøknad 15.mai Universitet. Høgskolen i Innlandet er på vei mot å bli Norges 11. universitet. 15. mai sender høgskolen fra seg første utkast til universitetssøknad.
Kortere etterlønn til åremålsansatte undervisere i kunstfag Etterlønn. Høgskolen i Innlandet og Universitetet i Bergen vil stramme inn ordninger med etterlønn for undervisere på åremål etter pålegg fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
Tilbyr ny master i digital ledelse Ny master. Høgskolen i Innlandet har fått godkjent en ny siviløkonomutdanning – master i økonomi og ledelse med en fordypning i digital ledelse og økonomisk analyse.
Studentene fortjener bedre – for Knutsen og Hagtvet har litt rett Kvalitet. Kjære kollegaer, hvis vi skal være helt ærlige, kjenner vi ikke igjen noe av det Knutsen og Hagtvet beskriver, spør en stipendiat og en førstelektor.
Kontorlandskapets elendighet Kontorlandskap. Vår fornuft tilsier at arbeidsoppgaver og fysiske rammer som arbeidsplass må passe sammen, skriver professor Noralv Veggeland ved Høgskolen i Innlandet.
Vil overta Østlandsforskning Forskning. Høgskolen i Innlandet ønsker seg flere forskere og legger opp til å overta Østlandsforskning fra 1. juli.
Mener akademia er for dårlige til å beskytte kunnskapen IPR. Dersom Norge skal basere seg på eksport av kunnskap i framtiden, må vi lære å beskytte den, mener gründer og professor Lars Monrad-Krohn.
Uønsket foretaksmodell i høyere utdanning Modeller. Det må ikke bli som i helseforetakene at et sjikt av bedriftsøkonomer og markedsorienterte byråkrater sitter med makta, skriver Noralv Veggeland ved Høgskolen i Innlandet.
Uttrykksvegring og demokratideltakelse Taushet. Hvorfor lærer vi så lite om hvordan man skal delta i debatten, når vi skal bli aktive deltakere i demokratiet, spør bachelorstudent Kristin Aldridge.
Kniven på strupen for Innlandets minste campus Minst ved Innlandet. Korngården Blæstad utenfor Hamar er den minste campusen ved Høgskolen i Innlandet. Nå står den i fare for å bli nedlagt.
Innlandet får millioner i gave for å bli universitet Universitet. Høgskolen i Innlandet får 42,3 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen Hedmark. Pengene skal brukes på universitetssatsingen.
Toppledelsen i Innlandet på plass Tidligere rektor ved Høgskolen i Hedmark, Anna Linnea Ottosen, fortsetter som viserektor ved Høgskolen i Innlandet.
Protest mot direktørvelde på Høgskolen i Innlandet Mindretallet i styret ved Høgskolen i Innlandet mener det blir for mange direktører ved den nyfusjonerte høgskolen, opp mot 14-15. Et uheldig direktørvelde, mener styremedlem Jan Andersen.
Ønsker seg 60 millioner til satsing på tegnspråk Høgskolen i Oslo og Akershus vil skape en nasjonalt satsing for tegnspråk og tolking, og ber om 60 millioner ekstra fra departementet utenfor vanlig budsjettramme.
Eks-politiker fra Sp vil bli prorektor ved Innlandet Nylig avgått stortingsrepresentant for Senterpartiet, Anne Tingelstad Wøien, er en av dem som søker på den siste prorektorstillingen ved Høgskolen i Innlandet.
Master på Innlandet utsatt på ubestemt tid Etter avslag for andre gang er et nytt masterstudium på Høgskolen i Innlandet utsatt på ubestemt tid, på grunn av «ganske alvorlige innvendinger».
Innlandets aller minste campus får leve lenger Styret ved Høgskolen i Innlandet legger ikke ned campus Blæstad utenfor Hamar og har i stedet bedt om en ny utredning.
Innlandet vurderer kutt fra 7 til 6 studiesteder Høgskolen i Innlandet utreder å legge ned campus Blæstad, som er høgskolens minste, og i stedet samlokalisere med Hamar eller Evenstad. Ifølge den foreløpige utredningen vil merkostnaden ved å beholde Blæstad bli opp mot 185 millioner.
Tre nye dekaner på Høgskolen i Innlandet Høgskolen i Innlandet har tilsatt tre nye dekaner fra 1. januar 2018. Det var få søkere til flere av stillingene. Og ytterligere en tilsetting er utsatt til høsten.
Krever bedre prognoser over antall disputaser Bare to doktorgradsstudenter disputerte ved Høgskolen i Oslo og Akershus i første tertial, mens prognosen for hele året er 40. Rektor Curt Rice synes det er meget beklagelig at prognosene fra fakulteter og sentre er så dårlige.
Haugstad har forstått noe Målstyring gjør at universiteter og høgskoler mister selvstendigheten, mener Høgskolen i Innlandets Noralv Veggeland.
Ser debatt som sunt i en fusjonsprosess Konstituert rektor ved Høgskolen i Innlandet, Anna Linnea Ottosen, ser ikke det dramatiske i at det er diskusjon når to tradisjonsrike institusjoner i akademia fusjonerer.
Det er ikke «full tillit» til rektorprosessen Professor og styremedlem ved Høgskolen i Innlandet, Bent Sofus Tranøy, reagerer på at høgskolen nå informerer om «full tillit» til prosessen med å ansette rektor. — Det stemmer rett og slett ikke, sier han.
Bla, bla og motsigelser fra statssekretær Haugstad Professor i offentlig politikk Noralv Veggeland, mener det er skremmende at regjeringa er så innelukket i sin målstyringsboble at han ikke ser alternativer.
Blåblå målstyring gir demokratisk underskudd og større byråkrati Høgskolen i Innlandets Noralv Veggeland, kritiserer den økende målstyringen i universitets- og høgskolesektoren - blant annet innføring av utviklingsavtaler.
Innlandsstudentene går hardt ut mot strengere konteregler Oliver Korssjøen, politisk leder i Studentorganisasjonene i Innlandet, er redd for at studentene skal begynne å stryke med vilje på eksamen når høgskolen nå vil innskrenke kontetilgangen. Over 600 har signert underskriftskampanje.
Skretting søker rektorjobben Rektor Kathrine Skretting ved Høgskolen i Lillehammer har bestemt seg for å søke rektorjobben ved den nye Høgskolen i Innlandet. Hedmarkrektor Anna Linnea Ottosen er i tenkeboksen.
Nyeste artikler
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Risikofylt forskning, pandemier og biovåpen
Åpen forskning muliggjør forskningsnær utdanning
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024