VIDEOintervju

Gunnar Bovim om «skandale­prosjekter»: — Det tar jeg sterk avstand fra

Styrelederen ved Oslo universitetssykeshus Gunnar Bovim svarer i dette intervjuet på spørsmål om UiO-rektor Svein Stølens habilitet.

Publisert

Rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), Svein Stølen, jobber for å få bygget universitetets nye storstue, Livsvitenskapsbygget, slik det er planlagt — til tross for at byggekostnadene allerede har sprukket med en milliard.

Én mulig løsning, er et samarbeid med Oslo universitetssykehus, som planlegger et nytt storsykehus et steinkast fra Livsvitenskapsbygget.

Samtidig som rektor Stølen ser for seg et samarbeid med sykehuset, sitter han selv i styret ved Oslo universitetssykehus der et samarbeid om Livsvitenskapsbygget kan bli en del av planene rundt nytt storsykehus.

Bindingene gjør ham inhabil, mente tre styremedlemmer denne uka.

Men det er ikke tidligere NTNU-rektor og styreleder ved Oslo Universitetssykehus, Gunnar Bovim enig i. Ifølge Bovim spurte Svein Stølen selv om Bovim var enig i at han ikke var inhabil.

— I tråd med sånn som det ofte er, så har man en samtale om ens egen styreleder er enig i at man er habil, og det var jeg i denne saken, sier Gunnar Bovim i et videointervju med Khrono.

Se intervju i videovinduet over eller ved å trykke på denne lenken.

Powered by Labrador CMS