Åge Aleksandersen? Nei, Adam. Foto: NTNU
Åge Aleksandersen? Nei, Adam. Foto: NTNU

Her er forskning-Norges kuleste

Dingser. En Adam-figur som ser ut som Åge Aleksandersen. Dét er noe av det kuleste forsknings-Norge har å by på.

Publisert Oppdatert

Adam-figuren fra 1600-tallet, med tilholdssted på NTNU i Trondheim, ble brakt fram i lyset da Universitetet i Bergen (UiB) utfordret forskningsinstitusjoner og museer til å vise fram det kuleste de har i samlingene sine. Det melder NRK.

Vi er kjempeglade for at så mange vil vise fram de kule dingsene de har

Torill Sommerfelt Ervik

Statuen fra trønderne falt i smak hos UiB, som mener den ser ut til å ha «vært god på å levva livet». Selv la UiB ut en Van de Graaff-generator som ble bygd i 1950, og fortsatt er operativ.

Inspirasjonen til å få vist fram ting som ligger på lagre og magasiner hos institusjonene kommer ifølge NRK fra Storbritannia, der museer og katedraler har hatt kappestrider på Twitter. Her hjemme har UiB fått svar ikke bare fra NTNU, flere andre universiteter og arkiver, samt Stortinget, har meldt seg på.

— Vi er kjempeglade for at så mange vil vise fram de kule dingsene de har. For oss er dette også en måte å drive forskingsformidling på, og gjøre det på en annen måte, sier kommunikasjonsrådgiver Torill Sommerfelt Ervik ved UiB til NRK. Hun håper folk fortsetter å dele de neste dagene.

Adam som trønderrocker er forøvrig ikke det eneste NTNU har å by på, NRK melder at de også har lagt ut en krusifiks med trønderbart og en datamaskin fra 1992, den kraftigste i Norge i sin tid, med innebygd skai-sofa.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS