Eksamenskrøll

Fikk eksamen annullert flere uker etter at den ble tatt

Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO) innrømmer feil.

Eksamenssettet som ble utdelt til utsatt eksamen var identisk med det som ble gitt til den ordinære eksamen, sier Det samfunnsvitenskapelige fakultetet.
Eksamenssettet som ble utdelt til utsatt eksamen var identisk med det som ble gitt til den ordinære eksamen, sier Det samfunnsvitenskapelige fakultetet.
Publisert Oppdatert

Tidligere i år gjennomførte en gruppe studenter ved Universitetet i Oslo en utsatt eksamen i statsvitenskap.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Tre uker senere kom det melding fra Det samfunnsvitenskapelige fakultet om at eksamen ville bli annullert.

Det var Universitas som først omtalte saken om den annullerte eksamenen ved SV-fakultetet.

Identisk?

Begrunnelsen for annulleringen fra fakultetet sin side var at eksamenssettet som ble utdelt til utsatt eksamen var identisk med det som ble gitt til den ordinære eksamen, og at sensorveiledningen ble lagt ut i forkant av utsatt eksamen, skriver Universitas.

De berørte studentene skal ha fått beskjed om de måtte ta opp igjen eksamen ved en senere anledning. Ifølge en student som Universitas har snakket med, Janicke Eckhoff (24), stemmer det ikke at eksamenssettene er identiske.

Innrømmer feil

Kort forklart mener hun at sammensettingen av spørsmålene blir forskjellig for hver enkelt student som tar eksamen. Dette gjelder den ene delen, cirka 30 prosent, av eksamenen. De resterende 70 prosentene består av en kortsvarsdel, der tallgrunnlaget som spørsmålene går ut fra, er forskjellig.

Ifølge Universitas innrømmer SV-fakultetet at det er gjort en feil, men de ønsker ikke å kommentere saken før utfallet er klart.

Fakultetet jobber i disse dager med å vurdere saken, skriver blant annet assisterende fakultetsdirektør ved SV-fakultetet, Kari Pound Davies, i en e-post.

Ny eksamen

Fakultetsdirektør Gudleik Grimstad sier til VG at de ble gjort oppmerksom på at utsatt eksamen og ordinær eksamen i STV1020 hadde store likheter med hverandre.

— I etterkant konkluderte fakultetet i henhold til UH-loven at det var en formell feil, og at sensurvedtaket oppheves, og at det skal avholdes ny eksamen med nye sensorer, sier Grimstad til avisen.

Han legger til at UiO så langt det er mulig vil sørge for at studentene ikke blir forsinket i studieløpet.

________

Endringslogg: Artikkelen er oppdatert 1. oktober klokken 10:25 med sitater fra Gudleik Grimstad (hentet fra VG).

Powered by Labrador CMS