vestlandets innovasjonsselskap

Eierne går inn med over 21 millioner kroner

Emisjonen i VIS er i havn.

Bjørn Østbø er styreleder i Vestlandets innovasjonsselskap. Her fra et styremøte ved Universitetet i Bergen.
Bjørn Østbø er styreleder i Vestlandets innovasjonsselskap. Her fra et styremøte ved Universitetet i Bergen.
Publisert Oppdatert

Som Khrono skrev forrige uke, har Vestlandets innovasjonsselskap (VIS) jobbet med å få inn 21 millioner fra dagens eiere.

Nå er det klart at fem av de seks eksisterende eierne spytter penger inn i selskapet, og at 21.000.107 kroner, pluss ni øre, er i boks.

Fra før er det klart at Universitetet i Bergen og Helse Bergen begge betaler over sju millioner gjennom emisjonen. SIVA, Selskapet for industrivekst, betaler på sin side inn nesten 5,9 millioner kroner - og de øker sin eierandel til 22,2 prosent av VIS.

Også Høgskulen på Vestlandet og Norges Handelshøyskole er med på spleiselaget, mens Havforskningsinstituttet som før eide 14,5 prosent av VIS reduserer sitt eierskap til 5,9 prosent.

Slik er eierskapet i VIS etter emisjonen

Eier Innbetaling Eierandel etter emisjon
Universitetet i Bergenkr 7.020.78333,40 %
Helse Bergenkr 7.020.78333,40 %
Havforskningsinstituttetkr 05,90 %
SIVA-Selskapet for industrivekst SFkr 5.896.99622,20 %
Høgskulen på Vestlandetkr 802.7043,80 %
Norges Handelshøyskolekr 258.8391,20 %

Trygget økonomisk

— Jeg setter stor pris på at eierne av VIS slutter opp om selskapet ved å tilføre 21 millioner kroner i ny egenkapital. Gjennom emisjonen legges et trygt finansielt grunnlag for selskapet. Selskapet vil fremover spisse sin virksomhet og ha fokus på sine kjerneoppdrag for eierne og andre samarbeidspartnere, innenfor en ramme hvor driften av selskapet er økonomisk bærekraftig, sier styreleder i VIS, Bjørn Østbø, i en pressemelding.

VIS hadde i fjor et negativt årsresultat på 16,5 millioner kroner.

I pressemeldingen siteres også universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen, Kjell Bernstrøm, på hvorfor Universitetet gikk inn med sju millioner kroner.

— Arbeidet med innovasjon er en del av UiBs kjernevirksomhet og en viktig del av UiBs strategi for fremtiden. UiBs satsing på innovasjon er inne i en viktig fase der arbeidet struktureres på en ny og mer slagkraftig måte. For oss er VIS en helt sentral aktør og samarbeidspartner for at vi skal lykkes med dette feltet. Derfor går vi inn med midler i emisjonen, sier Bernstrøm i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS