innovasjon

Deler ut 480 mill til forskning i næringslivet

44 bedrifter landet rundt får nye midler til forskningsbasert innovasjon.

Næringsminister Iselin Nybø deler ut nye midler til næringsrettet forskning.
Næringsminister Iselin Nybø deler ut nye midler til næringsrettet forskning.
Publisert

På vegne av regjeringen deler Forskningsrådet ut 480 millioner til forskning i næringslivet. 44 bedrifter får støtte.

Midlene kommer i tillegg til 610 millioner kroner som ble delt ut i juni, og de er en del av regjeringens tiltakspakke for å støtte næringsrettet forskning i 2020, går det fram av en pressemelding fra Næringsdepartementet.

– Forskning og innovasjon i næringslivet skal bidra til å utvikle et grønnere og mer konkurransedyktig næringsliv for fremtiden. Norsk næringsliv står fremdeles i en utfordrende situasjon med tanke på koronapandemien, og innovasjonsprosjekter er viktig for å skape et robust og fremtidsrettet næringsliv, sier næringsminister Iselin Nybø.

Se hvilke bedrifter som får støtte her.

Ifølge Forskningsrådet var det mange gode søkere og også mange nye. 57 prosent av søknadene kommer fra nye søkere. Områdedirektør i Forskningsrådet, Anne Kjersti Fahlvik, sier at det har vært viktig å holde forskningsaktiviteten oppe under koronakrisen. Hun opplyser at det har vært stor interesse fra næringslivet og at mange bedrifter ser at forskning og innovasjon er viktig for å komme styrket ut av krisen.

— Vi håper på påfyll av midler nå utover for å fortsette å kunne støtte de beste prosjektene. Det er stort potensiale for grønn omstilling og nye næringsmuligheter i prosjektene og aldri har det vært viktigere å holde farten, sier hun.

Powered by Labrador CMS