Kortnytt

Bygger studenthus i Ålesund

Publisert

Studentsamskipnadens styre vedtok i Ålesund på onsdag i denne uken å gå videre med byggingen av studentenes hus; Sundebygget. Bygget blir liggende sentralt på campus, rett ved NMK og skal gi 2475 m2 studenthus og 2270m2 hybler.

Arbeidet ble stanset i mai grunnet stor risiko i prosjektet i lys av pandemien. Styret i Sit har sagt ja til oppstart, og vil samtidig at det jobbes fokusert med å finne gode, bærekraftige løsninger for bruk av bygget.

— Dette er svært gode nyheter og det gleder meg at vi nå kan gi grønt lys for Sundebygget, forteller Sofie Carlsen Bergstrøm, styreleder i Sit, i en pressemelding fra samskipnaden.

Hun legger til:

— Bygget blir et flaggskip på campus og vil være et viktig ledd i å styrke studentfrivilligheten og løfte Ålesund som universitetsby. Vi har i stor grad lyttet til studentenes ønsker og behov for dette bygget.

Prosjektet er et samarbeid mellom Sunde, Ålesund kommune, NTNU og Sit. Brødrene Sunde har gitt 20 millioner i gave mot navneprofilering av bygget. Sit blir eier og driver av huset. Sammen skal de skape et aktivt og levende studentbygg i hjertet av campus med yrende liv 24/7.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Kortnytt
Powered by Labrador CMS