norce
Ber om at UiB gir tydelig beskjed til Norce
Den avtroppende Norce-direktørens sluttpakke tar seg overhodet ikke bra ut, sier styremedlem ved Universitetet i Bergen, og ber majoritetseier UiB om å gi tydelig beskjed.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fredag er det eiermøte i forskningsinstituttet Norce. Universitetsdirektør Robert Rastad sa til universitetsstyret ved Universitetet i Bergen torsdag ettermiddag at han da regner med å bli orientert om både Elisabeth Maråk Støles avgang og om arbeidsmiljøundersøkelsen som skal være en av årsakene til at Støle går av allerede 15.februar.
Khrono har tidligere skrevet om Støles sluttpakke: Hun skal, etter diskusjon i Norces styre fått en avtale som tilsvarer mer enn 12 måneders lønn når man regner sammen oppsigelsestid og etterlønn. Avtalen som stod i årsberetningen er seks måneders oppsigelse og avtale om tre måneder etterlønn.
— Jeg har tidligere ment at direktøren i Norce tjener for mye. At vedkommende nå får en sluttpakke utenfor det som er avtalen tar seg overhodet ikke godt ut.
Det sa Jørgen Melve i styremøtet.
Høflig versjon?
UiB er største eier i Norce, med 51,9 prosent. Melve sa i styremøtet at han håper Rastads redegjørelse, der han tok opp både uro og økonomi, men samtidig sa at ambisjonen er å få selskapet inn i rett spor i 2021, var den høflige versjonen.
— Norce har blitt et selskap mange ønsker å komme seg bort fra, sa Melve, og viste til arbeidsmiljøundersøkelsen. Han la vekt på at UiB forvalter eierskapet på vegne av staten.
— Man utvider ikke avtalen om hva man får dersom man går, sa han.
Bjørn K. Haugland støttet Melve.
— Jeg er helt enig i det som er sagt. Det er viktig at UiB er tydelig inn i eiermøtet.
Det har vært uro i Norce 2020, blant annet har ansatte blitt sagt opp. Noen av dem går til sak mot tidligere arbeidsgiver. Også direktører i Norce har reagert, etter planer om omorgansering.
Maråk Støle hadde ved utgangen av 2019 2.258.000 kroner i årslønn. Hun skal ha fått et normalt lønnstillegg i 2020, det betyr at Norce-sjefen har en lønn på rundt 2,3 millioner når hun går av.
Gransking i gang
UiB-styret ble også orientert om den såkalte arbeidslivsportalsaken. Der har det vært oppstartsmøte med PwC, som er selskapet som skal gjennomføre den eksterne granskingen. Når rapporten er klar, vil den bli presentert i et åpent universitetsstyremøte. Deretter vil det bli et ekstraordinært møte for å behandle eventuelle oppfølgingspunkt.
— Jeg formidlet at vi må ha en strengt faktabasert rapport, som forteller hva som har foregått.
Det sa Kjersti Fløttum, som representerte styret i oppstartsmøtet.
Nyeste artikler
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024