slik vil oslomet løse situasjonen
Asheim kalte Rice' forslag «hårreisende». Nå svarer OsloMet-rektoren
— Løsningen er allerede gitt for noen uker siden, der nettopp ferdighetstrening knyttet til praksis ble akseptert som noe som kan gjennomføres, påpeker Curt Rice.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
— Det er et hårreisende forslag av Curt Rice når han sier at han vurderer å la sykepleierstudenter ta praktisk ferdighetstrening i Oslo. Dette er ikke et tiltak vi gjør for at man skal finne smutthull.
Det sa forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) til Khrono onsdag kveld.
— Jeg er glad for at Asheim registrerte den bekymringen som jeg og flere rektorer har til innføringen av nivå 5A i Viken uten nødvendige tilpasninger, sier Rice til Khrono torsdag.
— Forstår paradokset
Asheims uttalelse onsdag kom i kjølvannet av rektor ved OsloMet, Curt Rice', utspill om å vurdere å la Viken-studentene ved OsloMet ta praktisk ferdighetstrening ved campus i Oslo.
BLI VARSLET
OM SISTE NYTT
Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg
Last ned til iPhone - Last ned til Android
-
Forslaget som Rice lanserte overfor Khronos lesere tirsdag, i etterkant av at flere av universitets- og høgskolerektorene i Viken fylke hadde vært i møte med statssekretær Anne Marthe Horrigmo (H) om Viken-nedstengingen, ble altså ikke tatt godt imot av Henrik Asheim.
— Jeg forstår paradokset mellom smittetiltakene i Oslo og Viken. At Oslo har bedt om å styre tiltakene sine selv. Men vi gjør ikke dette for å være vanskelige, men vi er nødt til å få reproduksjonstallet under 1 igjen, sa Asheim til Khrono.
Minner om mulig løsning
Torsdag morgen er Khrono i dialog med Curt Rice. Når det gjelder «hårreisende»-utspillet til Asheim, har OsloMet-rektoren ikke så mye å melde. Rice vil heller benytte anledningen til å svare på det selve saken handler om.
Asheim sa nemlig også følgende til Khrono onsdag:
— Jeg forstår at det er krevende, selv om man har åpnet for at man kan gjennomføre praksis i tiltaksnivå 5A. Nå er det halvannen uke igjen før påske og vi skal jobbe for å finne løsninger slik at flest mulig studenter består. Men vi står i en dypt alvorlig situasjon og må balansere de to hensynene.
Han understreket videre at dersom dagens smittesituasjon skulle vise seg å vare lenger, er Kunnskapsdepartementet (KD) er nødt til å ha hjelp fra utdanningsinstitusjonene for å kartlegge behovene for å opprettholde studieprogresjonen.
— Jeg er glad for at han sier at Kunnskapdepartementet jobber med saken og skal finne en løsning, sier Rice til Khrono torsdag.
Han fortsetter:
— Løsningen er allerede gitt for noen uker siden, der nettopp ferdighetstrening knyttet til praksis ble akseptert som noe som kan gjennomføres, noe vi også fikk skriftlig beskjed om. Dette er et begrenset unntak som ikke rokker ved at det aller meste av undervisningen er digital, og den fysiske ferdighetstreningen blir gjennomført under strenge smitteverntiltak. Hvis vi kan videreføre dette unntaket, så kan vi få studentene våre ut i praksis, og vi unngår at de blir forsinket i studiene sine. Da får vi blant annet flere sykepleiere og lærere ut i jobb, som samfunnet sårt trenger.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Satte ny doktorgradsrekord i vår