Undervisning

Åpner opp studentkjellere og tilbyr fysisk undervisning

Fysisk undervisning for inntil 20 personer og gjenåpning av studentpuber. Universitetet i Oslo håper på et mer vanlig campusliv fra 1. mars.

Khronos studentredaksjon kåret i 2017 studentpuben Escape på UiO til Oslos beste. Nå åpner universitetsledelsen for at studentpubene ved Universitetet i Oslo kan åpne igjen - innenfor trygge smittevernregler.
Khronos studentredaksjon kåret i 2017 studentpuben Escape på UiO til Oslos beste. Nå åpner universitetsledelsen for at studentpubene ved Universitetet i Oslo kan åpne igjen - innenfor trygge smittevernregler.
Publisert Oppdatert

Oslo-borgere har opplevd flere lettelser i smitteverntiltakene den siste tiden. I forrige uke åpnet byrådet i Oslo for at studentene igjen kan benytte seg av lesesaler og biblioteker.

Også resten av landets studenter skulle få en lettere hverdag. Forrige fredag gikk forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim ut og sa at «det er studentenes tur».

I praksis betød det at studentene skulle få en større andel fysisk undervisning, dersom smittesituasjonen ved studiestedet tillot det.

Universitetet i Oslo (UiO) skriver i en pressemelding at de ønsker å gjøre nettopp det.

– Det er svært gledelig at vi kan åpne for fysisk undervisning i små grupper, og at kjellerne og pubene også kan planlegge for gjenåpning. Alt skal skje i henhold til smittevernreglene, og jeg har god tro på at det kommer til å gå bra. Vi har så langt ikke hatt tilfeller av smitteoverføring på campus, skriver rektor Svein Stølen i en pressemelding.

Studentkulturen har vært hardt rammet

I praksis åpner det opp for fysisk undervisning for inntil 20 personer. I tillegg skal studentkjellere og pubene gjenåpne. Alt dette skjer mandag 1. mars. Gjenåpningen av studentkjellerne og pubene skjer i henhold til Oslo kommunes smittevernregler, som betyr at skjenkeforbudet gjelder også her.

Det er gode nyheter for studentene. Leder av Studentparlamentet ved UiO, Runa Kristine Fiske, mener det er positivt for studentkulturen at åpner opp studentkjellerne- og pubene.

— Studentkulturen har vært veldig hardt rammet det siste året, og mange organisasjoner har mistet et år med rekruttering. Det vil det ta tid å bygge opp igjen, men dette er et positivt steg i riktig retning, sier Fiske.

— Litt normalitet

Fiske tror den myke gjenåpningen vil bety mye for studentene.

— Det betyr litt normalitet i hverdagen, som det har vært lite av det siste året. Jeg tror det vil bety mye for studentene å ha et sted å prate med folk - på trygg avstand, som det er mangelvare på i hyblene mange bor i.

Tror du dette vil bety at studentene kan få en mer normal avslutning på semesteret?

Jeg håper virkelig det. Man kom tilbake denne semesteret til en by der alt var stengt. Der lesesaler og hele universitetet var stengt. Jeg håper vi kan avslutte på en bedre måte enn vi begynte, sier Fiske.

For ansatte er det fremdeles hjemmekontor som er gjeldende, selv om campus er åpent for ansatte.

Powered by Labrador CMS