Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser 20. desember 2024 - 15:21
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut 16. desember 2024 - 16:41
Myter om hvem som representerer de med høyere utdanning Det er selvsagt ikke slik at lavtlønte renholderne og teknikere «stjeler» lønn fra høytlønte ledere og professorer.
Ansatte melder om ulønnet overtid for å opprettholde kvaliteten i Innlandet Nesten et år har gått siden to fagmiljø sendte bekymringsmeldinger til høgskolestyret i Innlandet. De endringene som har skjedd siden da, har vært endringer til det verre, hevder tillitsvalgt.
Fekk ikkje jobben: — Vert straffa for å vera introvert vestlending Med fem mot seks røyster vart det klart at det ikkje er den interne kandidaten Eirik Hovden som vert tilsett ved Universitetet i Bergen.
Fagforeninger og studenter aksjonerer mot kutt «Stans kuttene i kunnskapssektoren!», er budskapet når fagbevegelsen og NSO trommer sammen til en demonstrasjon utenfor Stortinget på tirsdag.
Veterinærhøgskolen må kutte i årsverk. Ansatte fortviler Tillitsvalgte blant dyrepleierne på Veterinærhøgskolen forteller om en sterkt belastende situasjon når overtallighet diskuteres. Hovedtillitsvalgt frykter for ansattes helse i det hun kaller en rå prosess.
Lønnsoppgjøret er forsinket. Du får trolig ikke pengene i år Ansatte ved universiteter og høgskoler kan glede seg til en ekstra fet lønning når lønnsoppgjøret er i havn. Men pengene kommer trolig ikke i år.
NTL til frontalangrep på LO Stat: — Vi er rett og slett sinte NTL oppfordret sine medlemmer til å si nei til resultatet av lønnsoppgjøret, og fikk viljen sin. Nå er de skuffet over at LO Stat velger frivillig lønnsnemnd i stedet for å gå ut i streik.
LO Stat stemte nei. Går for frivillig lønnsnemnd Medlemmene i LO Stat stemte nei til resultatet av årets lønnsforhandlinger. Nå blir det frivillig lønnsnemnd på partene.
Ansatte gir tommel ned til NMBU-ledelsens planer om hotell på campus Planene om hotell i den fredede Tårnbygningen, selve hjertet på NMBUs campus i Ås, møter kraftig motbør. Fagforeningene har liten tro på prosjektet.
Fortsatt mulighet for streik i LO Stat. I natt går fristen for å stemme ut Da LO Stat sendte resultatet av årets lønnsforhandlinger ut på uravstemning, anbefalte det største forbundet, NTL, sine medlemmer å stemme nei. Ved midnatt går fristen ut.
Stå for egne prioriteringer, Unio. Svar til Skjøstad Forskerforbundet ved UiO hevder at undertegnede sprer usannheter når jeg påpeker at Unio holder enkelte medlemmer utenfor de lokale oppgjørene, skriver Axel Hjelme ved NTL UiO.
NTL og det utdaterte golvet. Svar til Hjelme og Kjelsberg Grunnproblemet for «laget» av universitetstilsette er at gjennomsnittleg lønnsvekst er lågare enn frontfaget. Slik kan vitskaplege og tekniske stillingar sakke akterut. Her har ikkje LO vore mykje til støttespelar sentralt.
NTL jobber for hele laget av utdanningsgrupper Verken NTL eller Forskerforbundet bestemmer egenhendig lønnsnivået i staten, men NTLs avtale har bidratt til å sikre et gulv for alle ansatte, skriver to NTL-tillitsvalgte i et svar til Steinar Vagstad i Forskerforbundet.
Streiken, Høyre, og tariffkampen fremover Ønsker en et system som legger opp til individuell lønnskonkurranse og økende forskjeller, eller et som legger opp til gode fellesløsninger og minkende forskjeller? spør Katharina Sass i NTL.
Unio ønsker å løfte alle sine medlemmer lønnsmessig. Svar til Hjelme Axel Hjelme sprer usannheter om lønnsoppgjøret i vår avtale i Khrono, skriver hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved UiO.
Lønnsoppgjør, streik og klima — en brannfakkel etter streiken Streiken er over. Nå er det på tide å utvide perspektivet og se på lønnskamp og streik i en større sammenheng. I et globalt perspektiv lever både medlemmer av Akademikerne og Unio/Forskerforbundet samt NTL-medlemmene på jordas solside.
Hvorfor denne streiken har gitt meg en vond smak i munnen Jeg er ansatt som renholder på UiT Norges arktiske universitet. Vi er en viktig del av fellesskapet og bidrar med vår del av verdiskapingen som universitetet gjør i samfunnet. Men vi har ikke høyere utdanning. Skal vi derfor fremstilles som snyltere i lønnsoppgjøret?
NTL og streiken i staten Steinar Vagstad, Forskerforbundet, svarar i debatten om streiken og lønnsoppgjeret.
Hvilke utdanningsgrupper vil dere løfte, Unio? Unios budskap i denne streiken er at de ønsker å løfte «utdanningsgruppene», men det er høyst uklart hvem de med det egentlig sikter til, skriver NTL-medlem ved Universitetet i Oslo.
Difor kan eg ikkje støtta streiken Eg har venner og kollegaer i begge avtaleområda, og vil helst unngå å uttala meg i parolar om streiken til Unio og Akademikerne. Når eg likevel uttalar meg om grunnlaget for streiken og kvifor eg meiner han er usolidarisk, vil eg ta utgangspunkt i meg sjølv.
Kroner eller prosent? Det er ikke overraskende at man er uenige om hvilken profil lønnsoppgjøret bør ha. Derimot er det underlig at mange ser ut til å være uenige om ting det burde være lett å finne ut av. Bli med på pub i Arve Hjelseths eksempel.
Bekjennelser fra en lokal lønnsforhandler I flere medieoppslag angripes lokale lønnsforhandlinger med stort engasjement og sterkt ideologisk preget retorikk. Derfor vil jeg forklare den litt mystiske prosessen, skriver forhandlingsleder for Akademikerne på NTNU.
Kroner, prosent og kjøpekraft i dyrtid De med relativt sett lavere inntekt har hatt en «realinflasjonsøkning» som er mye større enn de med relativt sett høyere inntekt. Denne virkeligheten forsvinner i Forskerforbundets enkle prosentregning, skriver NTL-medlem.
Hele laget i streik I Forskerforbundet er vi mange som ikke kjenner oss igjen i Katharina Sass sine beskrivelser. Våre bibliotekarer, arkivarer, studiekonsulenter og konservatorer er med i streik!
Sass (og NTL?) og bakkekontakten I Forskerforbundet er det kjøpekraft og reallønn som står i fokus, ikkje kor mange kroner ein får, svarar Steinar Vagstad på frontalangrepet frå Katharina Sass i NTL.
Lokale lønnsforhandlinger ivaretar ikke «alle». Svar til Forskerforbundet Professorer hører til de øverste samfunnsklassene, og er blant de mest privilegerte mennesker i samfunnet. En kan få inntrykk av at deler av dette miljøet har mistet bakkekontakten, skriver Katharina Sass i et svar til Forskerforbundet.
En streik for rettferdighet Ved å påstå at Unio og Akademikerne streiker for enda større ulikhet, så gjentar Katharina Sass statsrådens fortelling. Men denne streiken handler ikke direkte om penger, den er mer prinsipiell.
En streik for at utdanning skal lønne seg Forskerforbundet er i streik fordi vi mener utdanning må lønne seg. Også på lønnsslippen i staten.
En streik for enda større lønnsulikhet Forskerforbundet og Akademikerne streiker nå for enda større ulikhet. Hvordan havnet vi her?
Derfor streiker han: — Staten må ta et ansvar På mandag trappes streiken ved universiteter og høgskoler kraftig opp. Det kan blant annet få konsekvenser for eksamen.
NTL ber alle medlemmer stemme nei. Gjør de det, blir det streik NTL-medlemmer ved universiteter og høgskoler kan likevel bli tatt ut i streik i juni etter at fagforeningen har bedt sine medlemmer stemme nei til resultatet.
Her kan det bli streik: — Vil ramme undervisning og eksamen Over 1500 ansatte ved åtte universiteter og høgskoler kan bli tatt ut i streik fredag og mandag. Eksamener kan bli utsatt, sentralbord kan bli ubemannet og rektor kan miste IT-støtte.
Ved disse to institusjonene kan ansatte bli tatt ut i streik Partene har frist til midnatt torsdag 23. mai for å bli enige hos Riksmekleren. Skjer ikke det, blir det streik fra og med den påfølgende dagen.
Norsk høyere utdanning må være gratis for alle På tross av gratisprinsippet valgte regjeringen å bryte med sin egen politikk og innførte skolepenger for studenter fra utenfor EØS og Sveits. Hva blir det neste?
Lytt til sektoren — bevar opprykksordningen På vegne av ansatte ved universiteter og høyskoler vil vi gi klar beskjed til regjeringen: Legg bort forslagene som svekker dosentløpet og profesjonsutdanningene.
— Ikke skap en kunstig motsetning mellom teori og praksis Torsdag var det maratonhøringer i Stortinget om høyere utdanning. Der fikk regjeringens beskrivelse av «akademisering» av profesjonsutdanningene gjennomgå.
— Regjeringen har lagt en økonomibombe under store deler av sektoren Det må tas et krafttak i finansieringen av høyere utdanning. Stopp kuttene og fjern indikatorene. Vi trenger forutsigbarhet i finansieringen når vi har et langsiktig samfunnsoppdrag.
Direktørens pendleravtale kan være ulovlig Statlige arbeidsgivere kan ikke dekke pendling, med mindre vilkårene i en særavtale er oppfylt, ifølge departementet. Nå vil NTNU gå gjennom direktørens pendleravtale på nytt.
Teknisk-administrativt ansatte savner karrieremuligheter og bedre lønn Det er to ting teknisk-administrativt ansatte er misfornøyd med. Flere fagforeninger kjenner igjen funnene i en fersk rapport.
Full tillit til Thøgersen etter påstandar om fryktkultur og inhabilitet Fagforeiningane ved Noregs handelshøgskole (NHH) stiller seg bak rektor Øystein Thøgersen.
Han fikk ikke én krone i lønnsoppgjøret: — Føles som et svik fra fagforeningen Universitetslektor Johannes Servan merker økte priser som alle andre. Men fordi han er midlertidig ansatt og kontrakten hans går ut i år, går han glipp av over 20.000 kroner.
Vil innføre administrativ ansettelsesstopp i 2024 Nord universitet har en høyere andel administrative årsverk enn snittet blant universiteter og høgskoler. Nå ligger det an til ansettelsesstopp.
Flercampusinstitusjoner og budsjettkutt gir farlige tider I den nye UH-loven legges det opp til at nedleggelse av studiesteder skal opp til politisk behandling, ikke vedtas av universitetene selv. Ronny Kjelsberg fra NTL mener det er naivt å tro at universitetsstyrene ikke driver med politikk og kamp om ressurser.
Lønnsdebatten fortsetter: Steinar Vagstad svarer NTL Forskerforbundet UiB er en fagforening og som fagforeninger flest prøver vi å bedre lønn og arbeidsvilkår for dem som faktisk er medlem av foreningen.
NTL svarer NITO: Alles kamp mot alle — på fellesskapets bekostning? NITOs syn på lønnsoppgjøret kan i ytterste konsekvens føre til at vi havner i en situasjon hvor statlige enkeltvirksomheter, i en alles kamp mot alle, forsøker å presse opp egne lønnsbudsjetter på fellesskapets bekostning.
Lønnsoppgjør ved et veiskille — et svar til Steinar Vagstad Det er fint å høre at Unio har omsorg å by på, men i NTL strekker vi oss lengre. Vi kjemper for at lavt- og høytlønte i akademiske, tekniske og administrative stillinger skal ha en lønn å leve av i fremtiden.
Lønnsoppgjøret ved universitetene sett fra Forskerforbundet ved UiB Natalia Zubillaga skriver godt og klart om fakta rundt lønnsoppgjøret. Men de to tingene hun kritiserer, nemlig fokuset på dem som skal være i organisasjonen en stund framover og bruken av prosenttillegg, står vi fullt og fast ved.
NTL-leder: Misvisende om lønnsoppgjøret Det er bra at Khrono tar opp lønnsoppgjøret i sektoren. Men da må alle fakta — og de riktige fakta — være med i diskusjonen.
Legger opp til at ansatte må booke kontor Det er trangt om plassen på Høgskolen på Vestlandet. Nå kan flere ansatte bli nødt til å rydde pulten når de ikke er til stede slik at andre kan bruke kontorplassen.
Hvor ble det av tilliten? I statsbudsjettet for 2024 anes konturene av hva regjeringen legger i tillitsreformen for vår sektor. NTL ønsket et kraftfullt oppgjør med mål- og resultatstyring, men også denne reformen ble halvhjertet og tam.
Innfører makstid på undervisning: — Bekymret Kapasiteten for studentenes timeplaner er sprengt og romkabalen ved NMBU går ikke opp.
Skal evaluera livet i «öppna landskap» på Vestlandet Dei opne kontorlandskapa i Høgskulen på Vestlandet sitt omstridte bygg har mange ledige plassar. Flest ledige er det på måndagar og fredagar.
Fire fakulteter har til sammen overskridelser på nær 80 millioner NTNU-fakultetene brukte om lag 77 millioner kroner mer enn budsjett, viser status for årets fire første måneder. Framover blir det stillingskutt og ansettelsesstopp.
Arbeidsgivers fagforening? Det er oppsiktsvekkende at vi har en fagforening som er mot utjevning og som tar på seg arbeidsgiverhatten, svarer NTLs Ronny Kjelsberg på innlegget om lønnsoppgjøret fra Forskerforbundet.
Hva er politikk i lønnsdannelsen i staten? NTLs Ronny Kjelsberg kritiserer Forskerforbundets definisjon av politikk i etterkant av lønnsoppgjøret.
«Vi har ikke avbyråkratisering, men avdemokratisering» De største fagforeningene ved NMBU er bekymret for demokratiet, medvirkning og medbestemmelse ved universitetet. Styreleder og rektor deler ikke foreningenes bekymring.
Krever mastergrad i strid med egne anbefalinger Universitetet i Bergen forlanger mastergrad til 7 av 10 stillinger som normalt skulle krevd bachelor. — Teoretisk mulighet for at gode søkere blir ekskludert, sier HR-direktøren.
NTL krevde ekstra lønnstrinn til stipendiater. Fikk nei i Statens lønnsutvalg NTL ved OsloMet brøt de lokale lønnsforhandlingene og stevnet universitetet til Statens lønnsutvalg. Nå er resultatet klart.
Forskerforbundets strategi: En oppskrift på økte forskjeller Stipendiater står igjen som lønnstapere med Forskerforbundets strategi i lønnsforhandlingene, skriver Ingar M. Gundersen.
Seks av ti NTNU-ansatte sier nei til ny campus I en spørreundersøkelse sendt ut av fagforeningene sier 59 prosent av de ansatte ved NTNU nei til å samlokalisere universitetet.
Opprop om gratisprinsippet og internasjonale studenter Sju organisasjoner og seksten utdanningsinstitusjoner har sluttet seg til et opprop mot skolepenger for internasjonale studenter.
Advarer mot å kutte i Forskningsrådets budsjett Det kan få store konsekvenser for forskningsmiljøene og norske virksomheter å kutte i Forskningsrådets budsjett, skriver hovedtillitsvalgte i Forskningsrådet.
Styrer mot titalls millioner kroner i underskudd, men vil bruke millionbeløp på rekruttering En prognose viser at Kunsthøgskolen i Oslo kan gå minst 50 millioner i minus i 2023. Men høgskolen vil bruke 1,5 millioner kroner til konsulenthjelp i forbindelse med ny organisasjonsmodell og rekruttering av ny ledelse.
Store lønnsskilnader etter fusjon: Trondheim på topp, Bergen på botn Det er til dels store forskjellar i lønnene mellom dei tilsette i Sikt i Trondheim, Oslo og Bergen. Menn tener også meir enn kvinner.
Avviser at Unio gir frå seg streikeretten Unio gir frå seg sitt viktigaste maktmiddel når organisasjonen allierer seg med Akademikerne, hevdar NTL-tillitsvald. Feil, meiner Unios forhandlingsleiar.
Ufattelig korttenkt tariffkamp Unio gir frivillig fra seg det viktigste maktmidlet en fagforening har på et helt avgjørende punkt som lønnsfordelingen, skriver NTL-medlem Ronny Kjelsberg.
Sjokkert over Unios farvel til LO: — Gir frå seg det viktigaste maktmiddelet Styremedlem i NTL ved NTNU håper på opprør eller medlemsflukt i Forskerforbundet og andre fagforeiningar under Unio-paraplyen.
Sier streikefaren er reell: — Vi kommer til å kreve at etterslepet tas igjen Det viser seg at utdanning ikke lønner seg, slår Unios forhandlingsleder fast - og viser til at frontfagsoppgjøret endte med en ramme på 3,7 prosent.
På god vei til tillitsbasert styring En fantastisk mulighet til å gjennomføre et nødvendig oppgjør med markedsstyringen av sektoren, skriver Ellen Dalen i NTL om finansieringsutvalgets forslag.
HR-sjefen erkjenner utfordringer med hjemmekontor-regler ved NTNU Hjemmekontor-reglene ved NTNU er «en betydelig kilde til uenighet», varsler bedriftshelsetjenesten. NTL og Forskerforbundet ønsker revisjon.
Ved Universitetet i Oslo ber de om kompensjon. Dette sier de i Bergen og Trondheim Koronapandemien ruller og går, og de som har muligheten til det, er beordret tilbake til hjemmekontoret. Det bringer spørsmålet om kompensasjon tilbake på bordet.
Anker Norce-dom: —Gir arbeidsgiver for stort spillerom i nedbemanning Fagforbundet Tekna anker dommen der en Norce-forsker tapte i en oppsigelsessak. Teknas advokat mener dommen ikke tar hensyn til deres innsigelser mot prosessen der forskeren med 22 års ansiennitet ble oppsagt.
Fagforening vil kvitte seg med lokale lønnsforhandlinger Fagforeningsleder Natalia Zubillaga ved Universitetet i Oslo sier rett ut at «lokale lønnsforhandlinger er litt trynetillegg satt i system».
DFØs rolle er regjeringens ansvar Fagforeningene har ikke deltatt i å utforme ny HR-modul, til tross for at dette i høyeste grad berører de ansatte.
Vil du bli rektors rådgiver her, trenger du ikke utdanning — Dette er et universitet. Da skal man være kvalifisert, sier fagforeningsleder.
NTNU vil fremdeles bruke faktaundersøkelser Metodikken har blitt omtalt som konfliktøkende. Nå har NTNU lagt ut anbud på en ny rammeavtale for verktøyet.
Varsellampene blinker rødt for arbeidsmiljøet: — Uholdbart Folk får ikke utbetalt lønn og må bruke sparepengene på å leve. Andre er overarbeidet og er under enormt press. Fagforeningsleder ved Universitetet i Oslo mener utrullingen av det nye økonomisystemet har fått uholdbare konsekvenser.
Tror retrettstillinger kan få flere ledere til akademia — Å ta en midlertidig lederstilling i akademia er for eksterne fagfolk risikofylt. Vi burde blant annet se på retrettstillinger som et virkemiddel for å få flere søkere til lederjobbene, sier professor Hilde Grimstad ved NTNU.
Flere fagforeninger vil ha slutt på omstridt granskingsmetode De største fagforeningene ved NTNU er samstemte om at faktaundersøkelser for å løse konflikter, virker dårlig.
NTL ber staten droppe bruk av faktaundersøkelser.— Konfliktforsterkende Lederen av Norsk tjenestemannslag går hardt ut mot bruk av faktaundersøkelser i konfliktsaker, og håper på det hun kaller en «tillitsreform» i staten etter valget.
Norsk Tjenestemannslag og Forskerforbundet ønsker valgt rektor på OsloMet Vi mener valgt rektor er mer demokratisk, gir rektorrollen større legitimitet og faglig forankring ved universitetet samt en mer uavhengig rolle overfor eierdepartement.
Nifu-ansatte ber om avklaring: — Fare for å miste kompetanse Fagforeningsrepresentanter sier det er svært krevende for flere ansatte som ikke aner hvor de skal jobbe eller hvilke arbeidsoppgaver de skal ha fremover.
Fagforeningene fikk ikke komme med innspill - mener det bryter med hovedavtalen NTLs Natalia Zubilliaga reagerer på at Universitetet i Oslo skal legge fram en ny klimastrategi uten at fagforeningene har fått komme med innspill.
Rundt 900 ansatte kastes rundt i stor omorganisering:— Mange er veldig usikre Flere tillitsvalgte reagerer på nyheten og tempoet for omorganiseringen av flere direktorater og organer for høyere utdanning.
Brudd i statsoppgjøret. Kan bli streik fra slutten av mai Både Unio og LO stat brøt lønnsforhandlingene med staten torsdag ettermiddag. Riksmekleren er den som nå eventuelt kan avverge en streik.
Store forskjeller i lønnstillegg i fjor. Mener ansatte taper fordi «ledelsen er gniene» Vitenskapelig ansatte fikk i 2020 i snitt 500 kroner i måneden for ekstraarbeid, mens ansatte i Forsvaret fikk over 10.000 kroner i måneden per person.
Vi kan ikke utforme framtidas arbeidsplasser på bakgrunn av erfaringer fra en unntakstilstand Vi kan ikke utforme framtidas arbeidsplasser på bakgrunn av erfaringer fra en unntakstilstand.
Raser over skjult omkamp om eierskap til bygg Regjeringen foreslår at staten skal eie og Statsbygg drifte Livsvitenskapsbygget.
Arbeidsmiljøundersøkelse førte til Norce-sjefens fall De ansatte i Norce ble spurt i en undersøkelse om de mente toppsjef Elisabeth Maråk Støle gjorde en god jobb. Da svarene kom inn ble konklusjonen at Støle går av.
Inntil 10 oppsagte vil gå til søksmål mot Norce Etter at Norce-konsernet i høst sa opp 20 medarbeidere trekkes de for retten av flere av dem som mistet jobben. Den første saken er berammet i retten i desember.
Fagforening mener rektor Rice driver splitt og hersk Rektor Curt Rice har terget på seg fagforeningene ved OsloMet etter utspillet om et flatt koronatillegg. — Å ødelegge tillit er fort gjort, skriver de i et leserinnlegg.
Full krangel om alle skal få koronatillegg ved OsloMet Rektor Curt Rice ved OsloMet sier han vil gi alle ansatte 10.000 kroner for ekstra innsats under pandemien. Fagforeningene vil ha betalt for merarbeid i tillegg. Det vil ikke Rice.
50 forskarar har mista jobben på eitt år Forskarar vert tilsett fast i mellombelse stillingar – for så å verta sagt opp igjen. – Det same som å vera tømrar utan jobb, seier fagforeiningsleiar.
Fagforeiningar fryktar fåmannsvelde ved Nord universitet — Vi blir meir og meir styrt som ei bedrift og ikkje eit universitet, seier hovudtillitsvald i Forskerforbundet ved Nord universitet, Terje Fallmyr.
— Verken det fysiske eller psykososiale arbeidsmiljøet har vært ivaretatt i år Norsk Tjenestemannslag ber ledere ved universitetene og høgskolene om å passe på at arbeidsmengden til de administrativt ansatte er bærekraftig, også mens koronaviruset herjer.
Rektor Rice vil gi alle ansatte lønnsøkning OsloMet-rektor Curt Rice åpner for å bruke mer av universitetets midler for å gi alle ansatte lønnsøkning i et krevende korona-år.
Høye topplederlønninger og andres lavlønn Studentsamskipnadenes inntekter bør gå rett tilbake til å bedre studentvelferd og ikke spises opp av høye lederlønninger og et ønske om å maksimere store overskudd.
Den nye NTL Ung-leiaren er forbanna. Og han er ikkje redd for å seia det Som barn var Martin Kvalvik ein roleg og beskjeden gut. Men då han byrja på vidaregåande, var det noko som endra seg. No skal han kjempa for faste stillingar i akademia, som nyvald leiar i NTL Ung.
Reaksjoner på UiT: «Rektor har mistet all tillit og troverdighet» Fagforeninger og ansatte reagerer sterkt på styrets beslutning om å innføre fast ansatt rektor ved UiT Norges arktiske universitet.
Mange med lang fartstid på kuttlisten i Norce Blant de administrativt ansatte som står i fare for oppsigelse i Norce er mange kvinner over 50 år. — Vi frykter for at de kommer i en svært vanskelig situasjon, sier NTL-leder.
Krev at staten og universiteta droppar reiseoperatør Fagforeiningar forlangar at staten revurderer avtalen med reisebyrået Egencia, som mellom anna sel reiser til universitets- og høgskuletilsette.
Fagforbund samler seg mot overføring av bygg Eiendom. Norsk tjenestemannslag (NTL) samler seg mot regjeringens forslag om å la Statsbygg overta universitetenes eiendommer. En ny rapport argumenterer for at dette er en dyr og dårlig løsning.
Mekling pågår på overtid i staten Forhandlinger. Partene i årets lønnsoppgjør i staten sitter fortsatt sammen hos riksmekleren. Ennå ikke klart om det blir streik eller ikke.
Vestlandet: NTL vil ha forhandlinger om kontorlandskapet på nye Kronstad. Etterlyser respons fra høgskoleledelsen. Fortsatt utfordringer. Fagforeninger på Høgskulen på Vestlandet er usikre på om det er avsatt nok plass til kontorer i det mye omdiskuterte bygget på høgskolen. NTL vil ha forhandlinger og etterlyser respons fra høgskoleledelsen.
Dalen i NTL: Dårlig nytt med en felles HR-løsning for staten It-samarbeid. Fagforeningene har vært skeptiske, men nå blir det en felles HR-løsning for hele statlig sektor. Dårlig nytt, mener Norsk tjenestemannslag (NTL).
LO-tillitsvalgte ønsker invitasjon inn i strategiske tankesmier Strategi. Rektoratet ved Universitetet i Oslo høster kritikk for at en NHO-dominert tankesmie skal komme med innspill til universitetets Strategi 2030. Nå reagerer LO-forbundet NTL over manglende invitasjon.
Ellen Dalen fra UiO blir ny nestleder i NTL Ny ledelse. Etter mer enn ti år som leder for Norsk Tjenestemannslag ved Universitetet i Oslo, går Ellen Dalen inn i den sentrale ledelsen.
Ikke optimist før statsbudsjettet Statsbudsjettet. Lekkasjene før årets statsbudsjett så langt virker å være mer av samme medisin vi har sett de siste årene. Mer stimuleringsmidler, mer konkurranse og flere fiktive markeder. Som leder av NTL Universiteter og høgskoler er jeg derfor ikke optimistisk foran dagens fremleggelse av statsbudsjettet.
Ansatte på UiT klager på store utlegg for tjenestereiser Reiseutlegg. Ansatte ved UiT Norges arktiske universitet må legge ut for tjenestereiser for tusenvis av kroner. Nå har fagforeningene tatt affære og krever endring av praksis.
Fersk dom kan føre til endring i krav om forskuddsbetaling ved tjenestereiser Tjenestereiser. Mange ansatte på universiteter og høgskoler er pålagt å legge ut for fly og hotell på tjenestereiser. En fersk dom kan sette en stopper for denne praksisen.
NTNU snur - ansetter renholdere Løsning. NTNU-ledelsen og NTL har blitt enige om en løsning for renholderne ved Campus Ålesund.
NTNU vil ikke overta renholdere på grunn av tvil om norskkunnskaper Insourcing. Planene om å overta regien på renholdet i Ålesund, stanset opp da det kom krav om at seks renholdere får fast ansettelse. NTNU er usikre på om de snakker godt nok norsk.
Full forvirring om forhandlingene i staten Mekling. Mens VG tidlig torsdag meldte at faren for storstreik var over, melder Unio til Khrono og via sosiale medier at det fortsatt pågår mekling mellom partene. Det hersker full forvirring om faren for streik er over eller ikke.
Partene i staten kom til enighet Mekling. Torsdag ettermiddag meldte partene i statsoppgjøret at de hadde kommet til enighet, og at faren for streik på universiteter og høgskoler dermed var over.
Ni universiteter og høgskoler kan bli rammet av streik fra 24.mai Streik. Ni universiteter og høgskoler kan bli rammet av streik fra 24.mai. Hardest rammet blir OsloMet, viser organisasjonenes streikeuttak.
Studenter og ansatte krever plass i utredning om foretaksmodellen Foretak. Både NTL, Forskerforbundet og NSO krever plass i utredningen som skal vurdere foretaksmodellen i høyere utdanning.
Autonomi og målstyring Foretak. En foretaksmodell som flytter makta fra politikerne til marked gjenspeiler først og fremst en blind tro på at konkurranse og private løsninger er svaret på alt, skriver tillitsvalgte i Norsk tjenestemannslag.
Frykter økt overvåking av ansatte HR-system. Norsk Tjenestemannslag (NTL) på Universitetet i Oslo er bekymret for økt overvåking av ansatte når flere av universitetene skal utarbeide en felles HR-løsning.
Anbud for små prosjekter er sløsing Anbudsrunder for små forskningsprosjekter koster instituttforskere og departementsansatte flere ukers arbeidstid til sammen. Det er sløsing med forskningsressurser, mener NIFU-forsker Ingvild Reymert.
60 årsverk skal kuttast, men ingen veit kor Universitetet i Bergen skal kutte opptil 60 årsverk dei neste fire åra, dei fleste i sentraladministrasjonen. Dei tillitsvalde er redde for auka arbeidmengde på dei som blir.
«Rektor Rice er for streng» Fagforeningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus synes at rektor Curt Rice er for streng, og samarbeidsklimaet har av og til vært vanskelig. Nå har partene vedtatt at de skal bli mer rause med hverandre.
Protester mot nedlegging i Ørsta, Bergen og Tromsø Seks regionkontorer skal bli til tre i Lånekassen. Oppimot 30 saksbehandlerstillinger kan forsvinne bare i Oslo, mens Stavanger og Trondheim oppbemannes. Kontorene i Ørsta og Tromø legges ned først og Bergen på sikt.
Fagforening vil ha boikott av Israel Fagforeningen NTLs årsmøte ved Høgskolen i Oslo og Akershus oppfordrer til full boikott av Israel, også akademisk.
Nye studieplasser, mer til fusjonsarbeid, flere studentboliger, bedre finansiering Ønskelista er lang for studenter og ansattes fagforeninger i forkant av statsbudsjettet. I dag klokken 10 blir realitetene offentliggjort.
Nyeste artikler
Khronos store julequiz
Fagskoledebattens blindsoner — mer enn ren kvalifisering for arbeidslivet
Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser
Nøttesteik — på godt og vondt
Distriktsløft krever mer enn flere studieplasser
Mest lest
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut