Den foreløpige planen er å finne fram molekylærbiologien igjen, sier Marianne Synnes som har trukket søknaden sin til viserektorstillingen ved NTNU Ålesund. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Synnes vil ikke bli viserektor på NTNU

Tidligere rektor ved Høgskolen i Ålesund, Marianne Synnes, har ombestemt seg og vil ikke bli viserektor for NTNU i Ålesund likevel. Nå skal hun ha et års forskningsfri.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NTNU-rektor Gunnar Bovim skal lyse ut rundt 60 lederstillinger. Det han først og fremst ser etter er kvinner og utlendinger. 

Nå har en av de sentrale kvinnene i NTNU-fusjonen trukket søknaden sin til viserektorstillingen i Ålesund, ifølge Universitetsavisa

Synnes ombestemte seg

Marianne Synnes (46) har siden 2011 vært valgt rektor ved Høgskolen i Ålesund, før dette var hun førsteamanuensis ved Avdeling for helsefag samme sted. I begynnelsen av april gikk søknadsfristen på viserektorstillingene til NTNU ved de innfusjonerte høgskolene i Gjøvik og Ålesund ut. Eks-rektor i Gjøvik Jørn Wroldsen sto på søkerlista der, og Marianne Synnes til viserektorstillingen i NTNU Ålesund. Etter planen skulle NTNU-styret ha ansatt Synnes 16.juni, men hun har ombestemt seg og vil ikke ha jobben som viserektor likevel.

Ikke motivert

Jeg er ikke motivert for fire år i en stilling som i innhold er langt fra den rektorstillingen jeg startet i.

Marianne Synnes

— Jeg vurderte det lenge før jeg søkte på stillingen i utgangspunktet, men ble oppfordret av flere til å gjøre nettopp det. Underveis i prosessen innså jeg at jeg ikke er motivert for fire år i en stilling som i innhold er langt fra den rektorstillingen jeg startet i, sier Synnes til Khrono.

Ifølge Universitetsavisa ville rektor Gunnar Bovim innstille Synnes til den nye viserektorjobben i Ålesund som hun også nå har hatt i ett år. Stillingen er et åremål på fire år med tiltredelse 1.januar 2017.

Les også: Bovim på damejakt

Ifølge utlysningsteksten heter det at viserektorens viktigste oppgaver er å representere og posisjonere NTNU som institusjon overfor regionalt arbeidsliv, koordinere den interne faglige virksomheten og utvikle det tverrfaglige samarbeidet, initiere medvirkningsbaserte prosesser og delta i institusjonens strategiske arbeid. 

Synnes fortsetter i stillingen sin i Ålesund ut året. 

Forskningssabbat

— Jeg regner med at vi har fått landet de vanskeligste prosessene til da, slik som faglig og administrativ organisering, sier hun.

Fra årsskiftet går hun ut i et års forsknings-sabbat ed NTNU

— Den foreløpige planen er å finne fram molekylærbiologien igjen. Men jeg vil selvsagt fortsette som styreleder i Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU), i Forskningsrådets hovedstyre og andre spennende verv også framover, sier hun.

Ifølge UA skal nå viserektorstillingen ved NTNU Ålesund lyses ut på nytt.

Trakk søknad fra UHR også

Det er ikke første gang Synnes trekker søknaden sin til en lederstilling. I januar 2015 var hun en av sju søkere til generalsekretærjobben i Universitets- og høgskolerådet (UHR). Hun trakk imidlertid søknaden sin da det ble kjent at styret åpnet for å ta imot søkere etter ordinær søknadsfrist. Som søker hadde hun ikke blitt informert om dette. 

Alf Rasmussen, som ikke sto på søkerlista da fristen var ute, ble ansatt som ny generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet den gangen. 

Les også: 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS