professor II

Aavitsland har fått seg jobb ved Universitetet i Bergen

Overlege i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, har takket ja til en stilling som professor II ved pandemisenteret som er tilknyttet Universitetet i Bergen.

Overlege Preben Aavitsland har mange baller i luften. Nå skal han også jobbe som professor II ved Universitetet i Bergen.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Morgenbladet som søndag kunne melde at Preben Aavitsland (58), som for de fleste er kjent som en av Folkehelseinstituttets (FHI) fagpersoner i forbindelse med koronapandemien, nå har fått seg jobb som professor II ved Universitetet i Bergen (UiB).

I tillegg til å være overlege ved FHI er Aavitsland kommuneoverlege i Arendal og Froland.

Under koronapandemien har Aavitsland vært mye i media og formidlet informasjon til det norske folk. Senest forrige uke kom Aavitsland i fokus, da han gikk ut på Twitter og erklærte at «det var den pandemien».

Utsagnet skapte reaksjoner, og bare timer etter Twitter-meldingen fra Aavitsland ble publisert, var direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, ute og understreket at det er for tidlig å anslå at pandemien er over i Norge.

UiO-konflikt

Sommeren 2020 omtalte Khrono en konflikt mellom Preben Aavitsland og Universitetet i Oslo (UiO).

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Den nye UiB-professoren hadde da mottatt et jobbtilbud fra UiO, et tilbud som hadde blitt trukket fire dager senere, ettersom det formelle ved jobbtilbudet tilsynelatende ikke var i på stell.

Saken lå og ulmet gjennom hele sommeren, og på det første UiO-styremøtehøsten 2020 skulle det hele behandles av styret. Det ble det derimot ingenting av da Aavitsland hadde trukket søknaden sin i løpet av sommeren.

Nå har altså et annet universitet tatt 58-åringen under vingene. Til Morgenbladet sier Aavitsland at han gleder seg skikkelig til jobben.

Khrono har ikke fått kontakt med Preben Aavitsland mandag formiddag.

Powered by Labrador CMS