Søkerliste

7 av 13 hemmelige søkere til sjefsjobben i UHR

Sju menn og seks kvinner kniver om jobben som generalsekretær.

Den 1. september går nåværende generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet (UHR), Alf Rasmussen, av med pensjon. 13 ønsker å bli hans etterfølger.
Den 1. september går nåværende generalsekretær i Universitets- og høgskolerådet (UHR), Alf Rasmussen, av med pensjon. 13 ønsker å bli hans etterfølger.
Publisert Oppdatert

Generalsekretærstillingen i Universitets- og høgskolerådet (UHR) ble lyst ut like før jul.

Nå er omsider den offentlige søkerlisten klar (se nederst i saken). Det vil si: hele 7 av 13 navn er unntatt offentlighet.

13 personer kniver altså om å ta over stafettpinnen fra Alf Rasmussen, som den 1. september går av med pensjon etter seks år i stillingen.

Mener hemmelighold er nødvendig

Styreleder i UHR, Anne Husebekk, er godt fornøyd med at det er god søkning til stillingen.

Målet er at styret skal ansette ny generalsekretær i sitt april-møte, går det frem av en pressemelding.

— Khrono har den siste tiden satt søkelys på hemmeligholdet ved slike søkerlister. Og så kommer det enda en liste der over halvparten av søkerne er unntatt offentlighet. Hvorfor har dere gitt så mange muligheten til det?

— Nå er det slik at UHR ikke er et statlig organ, og dermed ikke er underlagt de samme reglene om offentlighet som statlige organer. Så kan man tenke seg at de beste søkerne søker nettopp fordi de kan være unntatt offentlighet, fordi de har viktige stillinger som de kanskje skal fortsette i om de ikke blir ansatt. Mange vil trekke søknaden dersom de måtte være offentlige, sier Husebekk til Khrono, og legger til:

— Jeg er alltid for åpenhet, men har respekt for det synet. Jeg er mer enn noen andre interessert i at UHR får den beste generalsekretæren.

— Svært gode søkere

— Så de sju som er unntatt offentlig er personer folk vet hvem er i sektoren?

— Ja, og det er svært gode søkere. Derfor tror jeg det er viktig å være litt mer hemmelig her enn jeg vanligvis setter pris på. Jeg tror UHR får en veldig god generalsekretær etter Alf (Rasmussen, journ. anm.) og så får det bli litt u.off. på vegen dit, sier Husebekk.

— Hvordan blir prosessen videre nå?

— I midten av februar vil det bli gjort intervjuer. Det er et firma, Amrop Delphi, som administrerer dette, og de aktuelle søkerne vil gjennomgå en vanlig prosess med testing og referanser. Så blir det annengangsintervju med de mest aktuelle søkerne. Så er planen å legge frem ansettelsessaken for styret i april. Jeg er leder av innstillingsutvalget og ser på dette som en grundig prosess som jeg gleder meg til å delta aktivt i, sier Husebekk.

Ansettes på åremål

Husebekk sier at alle de 13 som står på søkerlisten aktivt har søkt seg til stillingen. Om noen vil bli kontaktet direkte utover disse 13 av rekrutteringsfirmaet, vil være opp til dem, ifølge Husebekk.

Selv skriver organisasjonen at generalsekretærstillingen er sentral for å bidra til videreutvikling av UHR som interesseorganisasjon for universiteter og høyskoler nasjonalt og internasjonalt, som samhandlingsorgan og til å lede og videreutvikle UHRs sekretariat.

Generalsekretæren ansettes på åremål for en periode på seks år, med mulighet om å søke om nytt åremål en gang, går det frem av vedtektene til rådet.

Dette er den offentlige søkerlisten:

 1. Unntatt offentlighet, kvinne
 2. Unntatt offentlighet, mann
 3. Unntatt offentlighet, mann
 4. Jannis Barbantonis, mann
 5. Unntatt offentlighet, mann
 6. Unntatt offentlighet, kvinne
 7. Unntatt offentlighet, mann
 8. Unntatt offentlighet, kvinne
 9. Ventiola Karafili, kvinne
 10. Thorbjorn Gaarder, mann
 11. Zaid Nawaz, mann
 12. Anne Masonen, kvinne
 13. Dimitra Karyofylli, kvinne

Da stillingen ble lyst ut forrige gang, i 2015, sto sju søkere på listen - en av dem var unntatt offentlighet.

Alf Rasmussen som den gang ble ansatt sto ikke på listen. Rasmussen kom fra stilling som direktør ved SIU (Senter for internasjonalisering av utdanningen) i Bergen.

Powered by Labrador CMS