Kortnytt

13 studenter fikk eksamen annullert ved OsloMet

Publisert Oppdatert
13 studenter må ta eksamen på nytt etter nyttår. Foto: Nils Martin Silvola
13 studenter må ta eksamen på nytt etter nyttår. Foto: Nils Martin Silvola

13 studenter som tok eksamen i naturfag ved OsloMet tirsdag, fikk noen timer etter eksamen beskjed om at eksamen blir annullert. Årsaken er at studentene hadde fått utdelt fjorårets oppgavesett.

— Vi føler oss trygge på det vi har lært, så selve eksamen er ikke noe problem. Men hvem betaler for ny eksamen? Jeg legger til grunn at vi får to ekstra lesedager, sier Håkon Berg.

Han er en av studentene som ble kontaktet av universitetet noen timer etter eksamen, og som de andre er han lærer og tar samlingsbasert videreutdanning gjennom Utdanningsdirektoratets ordning Kunnskap for kvalitet.

— En av studentene er fra Finnmark. Hun må nå kjøpe ny flybillett i tillegg til å ta fri, sier Berg.

Ronald Worley er seksjonssjef ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier. Worley sier til Khrono at det er feil eksamenssett som er blitt lastet opp.

— Settet som ble lastet opp er fra i fjor. Det hadde blitt brukt som eksempel i undervisningen, sier Worley. Han sier at studentene vil få tilbud om ny eksamen, men at den ikke kan arrangeres før jul.

— Hvordan kunne dette skje?

— Det er et godt spørsmål som er vanskelig å svare på. Det er mye positivt med digitale løsninger, men det øker sjansen for å bruke feil fil, sier Worley, og legger til at OsloMet nå vil ta en gjennomgang av sine rutiner.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS