Høgskolen med direktør Ann Elisabeth Wedø i spissen har lovet forskningsinstituttet Nova samlokalisering med høgskolen i Pilestredet. Foto: Sonja Balci/HiOA
Høgskolen med direktør Ann Elisabeth Wedø i spissen har lovet forskningsinstituttet Nova samlokalisering med høgskolen i Pilestredet. Foto: Sonja Balci/HiOA

Nova sier ja til høgskolen

Torsdag sa forskningsinstituttet Nova ja til å bli en del av Høgskolen i Oslo og Akershus. Nova er lovet rask samlokalisering med høgskolen.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Novas direktør Kåre Hagen bekrefter overfor Khrono at det var et enstemmig Nova-styre som sa ja til å bli en del av Høgskolen i Oslo og Akershis (HiOA) torsdag.

Et viktig krav fra Nova har vært rask samlokalisering med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Og de har fått løfter av høgskolens ledelse om at det skal HiOA få til.

Ny opsjon i Pilestredet

Høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø skriver til høgskolestyremøtet som avholdes førstkommende tirsdag følgende:

«En betingelse for Novas tidligere positive styrevedtak var en snarlig samlokalisering med HIOA. HiOA jobber systematisk mot dette i form av en revidert lokaliseringsplan for hele Campus Pilestredet. HiOA har fått en opsjon på lokaler til NOVA ved Campus Pilestredet som en garanti til Novas styre om at samlokalisering vil finne sted.»

Wedø skriver også at gitt det positive Nova-vedtaket man nå har fått regner man med å få sendt over søknad om fullføring av virksomhetsoverdragelsen tidlig til høsten. Planen er en realisering allerede fra 1. januar 2014.

Nytt bygg

Eiendomsdirektør Mariann Hole ved HiOA bekrefter at Nova vil bli samlokalisert i et bygg i tilknytning til campus-området i løpet av 2014. Høgskolen er i forhandlinger om en ny leieavtale.

– Vi har startet en prosess der vi ønsker å få Nova på plass først, og deretter samle både Nova, Afi og eventuelt andre deler av høgskolen i samme bygg. Men vi er nettopp i gang med forhandlinger og kan ikke gå ut med flere detaljer nå, sier hun.

Afi sitter i dag i Holberg Terrasse, rett ved Campus Pilestredet og har leieavtale her ut første halvår 2014.

Forteller om grundig Nova-prosess

Nova-direktør Kåre Hagen forteller at at Nova har arbeidet grundig med denne prosessen over lang tid.

— Det er mange brikker som skal på plass, men nå opplever vi at alle de prinsipielle vilkårene som har vært viktig for NOVAs styre i det vesentlige er innfridd, sier Hagen.

— Hva slags løfter har dere fått ad samlokalisering, og er det satt noen tidsfrister for samlokaliseringen?

— HiOA er tydelige på at de arbeider med å finne en god løsning. Noen tidsfrist er det urimelig å forlange av HiOA så lenge de er i en forhandlingsprosess med mulige utleiere, forteller Hagen.

— Er det en populær beslutning blant de ansatte på Nova?

— Dette er en beslutning som har entydig støtte i alle NOVAs tre fagforeninger. Det er min bestemte oppfatning at NOVAmedarbeidere opplever dette som en riktig beslutning, og at det åpner mange nye og spennende muligheter både til å utvikle nye forskningsprosjekter og til å arbeide i grenseflatene mellom forskning og undervisning, sier Hagen.

Afi glad for vedtak

Daglig leder  Arbeidsforskningsinstituttet, Arild H. Steen er glad for at Nova også har sagt ja til å bli en del av HiOA.

— Med dette vedtaket kan framdriftsplanen opprettholdes, sier Steen.

— Nova har fått garantier for samlokalisering med høgskolen, har dere krevd det samme?

— Vi har ikke stilt noen krav, men har sagt at det er ønskelig med samlokalisering med Nova. Det samme har jo Nova sagt; at de ønsker å bli lokalisert sammen med oss.

Steen forteller at de jo per i dag holder til helt i randen av campus, samtidig som leiekontrakten deres går ut i 2014.

— Vi er ikke redde for å flytte på oss, men ønsker hensiktsmessige lokaler i samspill med Nova, sier Steen.

110 nye forskere

Med Nova og Afi som en del av høgskolen vil høgskolen bli tilført drøyt 110 nye forskere. De fleste av dem med førstekompetanse og stor publisering

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS