Forsvaret

Vil ha ny master i krig­føring og militære operasjoner

Forsvarets høgskole har søkt om å få etablere en ny mastergrad i krigføring og militære operasjoner.

Generalmajor Dag Rist Aamoth i uniform i møterom med presentasjon
Sjef for Forsvarets Høyskole, generalmajor Dag Rist Aamoth, mener den nye masteren vil legge et reelt grunnlag for å utrede muligheten for å etablere et doktorgradsprogram.

Forsvarets høgskole søkte før helgen om akkreditering av den nye mastergraden. Høgskolen sikter mot en snarlig oppstart, skriver den i en pressemelding.

Det betyr mulig oppstart høsten 2025.

Det er Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, Nokut, som skal ta stilling til søknaden.

— Vi ser at ansatte ønsker å ta mer utdanning, og at Forsvaret har behov for ny kompetanse. Den nye masteren gir en mulighet for å ta en utdanning mens en er i jobb og tidligere i karrieren enn dagens master. Dette bidrar til livslang læring og svært relevant kompetanse til Forsvaret, sier sjef Forsvarets høgskole, generalmajor Dag R. Aamoth.

Sikter mot doktor­grads­program

Forsvarets høgskole poengterer i pressemeldingen at masteren vil legge et reelt grunnlag for å utrede muligheten for å etablere et doktorgradsprogram.

Den nye masteren blir en arbeidsplassbasert utdanning på deltid. Dermed kan ansatte med bachelor i militære studier eller tilsvarende tidlig i karrieren komme i gang med en profesjonsrettet masterutdanning.

— Utdanningen skal støtte opp under Forsvarsløftet. Den skal bidra til at Forsvaret styrker sin kompetanse til å følge opp satsinger og milliardinvesteringer på sjø, luft, land, space og cyber, sier seniorrådgiver Helene Lund ved Forsvarets høgskole.

Ung målgruppe

Utdanningen retter seg primært inn mot en yngre målgruppe og vil kvalifisere for stillinger som krever faglig spisskompetanse og fordypning som Forsvaret og forsvarssektoren trenger.

Det vil bli lagt til rette for at militært personell fra NATO og allierte kan ta enkeltemner på engelsk og dermed tilføre studiemiljøet viktige internasjonale kvaliteter.

Tilsvarende vil høgskolen legge til rette for at norske studenter kan ta deler av utdanningen i USA, England og Europa på det andre institusjoner er best på.

– Jeg er svært fornøyd med innrettingen på programmet og ser frem til at denne masterutdanningen kan starte opp så snart som mulig, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS