Her er det sittende arbeidsutvalget som erstattes på Studentparlamentets valgmøte lørdag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Åtte studenter til fire verv

Åtte studenter ønsker å arbeide på fulltid for studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus. På lørdag skal fire av dem velges.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har fire studenter som er frikjøpt fra studiene sine ett år for å jobbe i arbeidsutvalget til Studentparlamentet på vegne av høgskolens snart 20.000 studenter. Arbeidsutvalget velges av Studentparlamentet for hvert studieår.

Valgkomiteen til Studentparlamentet, som har intervjuet kandidatene, vil kunngjøre sin innstilling fredag. Lørdag kl. 11:00 er det valgmøte i Pilestredet 48, hvor det skal velges representanter til arbeidsutvalget, høgskolestyret og en rekke andre verv.

(Saken blir oppdatert med valgkomiteens innstilling)

Mange som vil jobbe på fulltid

Khrono har tidligere skrevet om at sittende leder og nestleder vurderte gjenvalgog vi har intervjuet eneste lederkandidat Sunniva Myrene Braaten.

Siden William Sæbø og Einar Belck-Olsen meldte sine kandidaturer i slutten av februar har ytterligere fem kandidater kommet til:

Helene Kongerud, Manjit Kaur og Sandra Yeomans vil bli nestleder. Ansar A. Qadeer og Knut E. Rosmo vil i tillegg til William Sæbø bli fagpolitisk ansvarlig. Einar Belck-Olsen står alene som kandidat til læringsmiljøansvarlig.

Se alle kandidatskjemaene her.

Nestlederkandidat 1 av 3

Helene Kongerud (25) går 2.-året samfunnsernæring på Kjeller og stiller til nestleder.

— Jeg ønsker å være nestleder i arbeidsutvalget for å kunne inspirere og hjelpe studenter til å engasjere seg aktivt og på denne måten kunne påvirke sin studiehverdag.

Som nestleder ønsker hun for neste års parlament at det skal bestå av studenter fra flest mulig ulike utdanninger og fra alle HiOAs studiesteder.

— Jeg ønsker å videreføre det trygge miljøet i Studentparlamentet for å få et mest mulig aktivt parlament, sier hun.

Vil diskutere listevalg

Sandra Yeomans (22) går 3. året administrasjon og ledelse og stiller også til nestleder.

— Jeg har vært engasjert lenge, og vil nå ta steget opp til fulltid for å få gjennomslag for mye mer, sier hun til Khrono.

— Hva ønsker du spesielt å få til?

— Jeg vil få på plass automatisk begrunnelse på eksamen, og få igang en debatt om motivasjonsbrev på enkelte utdanninger på høgskolen. Og så vil jeg gjerne diskutere en ordning med listevalg til neste parlamentsvalg, for å kanskje få opp engasjementet mer.

Overbevist av NSOs landsmøte

Den tredje nestlederkandidaten er Manjit Kaur (28). Hun studerer kunst- og designformidling som hun er ferdig med til våren, og er utdannet allmennlærer fra før.

— Det er tredje året jeg er med nå og jeg er så engasjert og glad i parlamentet at det virker litt trist å ta farvel. Så jeg vil bli med en runde til og få til mer før jeg takker for meg, sier hun.

Det var først nå på landsmøtet til Norsk studentorganisasjon at hun ble helt sikker på at hun ville stille.

— Jeg ville være helt sikker før jeg stilte, sier Kaur.

Praksis og fagpolitikk

Ansar Qadeer (29) går 2.-året sykepleie.

— Jeg stiller til fagpolitisk ansvarlig siden vi som institusjon er i stor vekst og dermed er det viktig å arbeide videre med kvalitet i utdanning og ikke minst FoU-arbeidet, sier han.

Og det er kvalitet i utdanning han vil arbeide med det neste året:

— Jeg vil fokusere på praksis og prakisveiledning, og den tverrprofesjonelle samhandlingen.

Den eksterne fagpolitikeren

(Foto: Ingvar Kolbjørnsen / Sosialistisk Ungdom)

Knut Rosmo (22) går utviklingsstudier på førsteåret og stiller til fagpolitisk ansvarlig.

— Jeg stiller fordi jeg har gått på HiOA et år nå og sett at det er ting å ta tak i. Da er beste måten å ordne ting på å gjøre det selv, spøker han og fortsetter:

— Målet er å gjøre høgskolen bedre.

— Hva tenker du om å være eneste kandidat som ikke kommer fra studentdemokratiet?

— Jeg mener det er en styrke å komme fra utsiden. Det er lett å gå i de samme fellene når man kommer fra organisasjonen, og jeg kan bidra med erfaring både fra politikken og fra fagforeningsarbeid hvor jeg har jobbet mye med oppfølging av praksis for studenter, sier Rosmo.

De første som stilte

Einar Belck-Olsen og William Sæbø offentliggjorde sine kandidaturer allerede i slutten av februar.

Belck-Olsen stiller til læringsmiljøansvarlig og brenner for tilrettelegging for studenter, og en god studiestartsordning. I fjor høst ble han kåret til Årets student på høgskolen. 

Les også: Ble Årets student 2015 - var gitt opp av NAV

— Jeg har selv fått mye god tilrettelegging under studiet mitt på HiOA og vil at alle som trenger det skal få et like godt tilbud, uavhengig av hvilket studie de tar eller hvor de studerer, sier han.

Les også: — Ikke farlig å være åpen om at man sliter

Han viser videre til at det nå skal gjøres større endringer ved studiestart og hvordan HiOA tar imot nye studenter:

— Jeg har vært med på en del møter om hvordan HiOA kan endre på måten de tar imot nye studenter. Jeg opplevde ikke fadderuka som spesielt givende da jeg var ny student på HiOA, og jeg har sett det samme hvert år. Veldig mange faller utenfor og trives ikke i det oppstartsopplegget som er per i dag, sier han og fortsetter:

— Det er på høy tid at HiOA tar tak i dette og har en mer aktiv rolle i studiestarten. Også her tror jeg at jeg kan bidra med kunnskap og ideer, avslutter han.

Fagpolitikeren Sæbø

William Sæbø har god erfaring fra Studentparlamentet på HiOA og har vært med i forskjellige funksjoner i flere år. Han tar den fagpolitiske tilnærmingen og går rett på med Stortingsmelding:

— Kvalitetsmeldingen kommer i 2017 og jeg synes det blir svært spennende å se hva regjeringen legger i det. Kvalitet er et veldig ullent begrep.

Les også: Sæbø om sitt liv som «aspie»

En annen sak han ser for seg vil bli spennende det neste året er universitetssatsningen til HiOA:

— Jeg er enig med Curt Rice at det er litt rart at man bare kan fusjonere seg til universitetsstatus helt automatisk, mens HiOA, som en av de mer forskningssterke høgskolene, ikke får det, sier han og legger til at det blir interessant å se om Arbeiderpartiet vil gå inn for å slippe universitetstittelen fri i sitt nye stortingsprogram.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS