Hvem skal overta ledervervet etter Marianne Andenæs (bildet) i neste periode?  Lederdebatt mellom kandidatene Mats Beldo, Pål Adrian Ryen og Hans Christian Paulsen i Trondheim mandag kveld. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Hvem skal overta ledervervet etter Marianne Andenæs (bildet) i neste periode? Lederdebatt mellom kandidatene Mats Beldo, Pål Adrian Ryen og Hans Christian Paulsen i Trondheim mandag kveld. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Lederdebatt direkte fra Trondheim

NSOs lederkandidater møttes til holmgang i Trondheim mandag kveld. Det var debatt mellom Mats Beldo (UiT), Pål Adrian Ryen (NMBU) og Hans Christian Paulsen (UiO).

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Se direktestream fra debatten kl 20.00 nederst i saken).

Landsmøtet til Norsk studentorganisasjon (NSO) er 24.-26. mars. Fristen for å stille til fulltidsvervene, deriblant leder, er førstkommende fredag - 3. mars, noe som betyr at det kan komme flere lederkandidater. 

Mandag kveld skulle lederkandidatene som har meldt seg så langt, til pers: Leder av Studenttinget på NTNU ledet debatten, og temaene var blant annet god lederstil, ansikt utad og politiske prioriteringer.

Leder av valgkomiteen i NSO, Synne Trudesdotter Grønvold, sa til Khrono i forkant av debatten at hun synes det er positivt at NTNU bidrar til å synliggjøre kandidatene, og hun kommer til å følge spent med.

— Det blir veldig spennende å følge lederkandidatenes første debatt, sier hun, og legger til at valgkomiteen fortsatt oppfordrer til å stille til valg.

Dersom man skal få gjennom noe så må man prioritere, og der håper jeg å skille kandidatene godt fra hverandre.

Marte Øien

Så langt har 11 personer meldt seg til seks heltidsplasser. Tre av dem ønsker å bli leder.

Les om kandidatene: Ingen kvinner vil lede NSO-studentene

Vil ha konkrete svar

Mandagens debattleder Marte Øien sa til Khrono at hun håpet kvelden vil vise hvilke ledertyper de tre kandidatene er, og hvordan de ser for seg NSO det kommende året:

— Jeg vil ha deres syn på politisk strategi vs. jobbing internt med medlemslagene, og hva kandidatene vil legge trykket på det neste året.

Hun tror det er tre veldig jevne kandidater, og mener at det vil bli et spennende landsmøte.

— Dette er første gangen de virkelig får vist seg og jeg er spent på å se hvordan de svarer på spørsmålene.

— Har du noen spennende planer for hvordan du skal stille kandidatene til veggs?

— Ja, det er en god del spørsmål som går på prioriteringer, og der vil jeg ha helt konkrete svar. Det eksisterer mye politikk i NSO, og mye god politikk, men dersom man skal få gjennom noe så må man prioritere, og der håper jeg å skille kandidatene godt fra hverandre, sier Øien.

Debatten foregikk på NTNU på Gløshaugen, i møterom Fram. Det vil også gjennomføres en lederdebatt på ett av NSOs regionale formøter 11. mars.

Se lederdebatten her:

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS