Hva vil universitetssatsingen bety for studentene?

Prorektor for utdanning ved HiOA, Nina Waaler, oppfordrer studentene til å spørre hvis det er noe de lurer på om hvorfor høgskolen skal bli universitet.

Publisert Oppdatert

Mange av dere studenter lurer på hva som vil skje når HiOA blir universitet og hvordan dette eventuelt vil forandre utdanningene og hverdagen.

Det enkle og korte svaret er at du nesten ikke vil oppleve endringer. Utdanningene våre skal fortsette som de er. Vi skal selvsagt fortsette arbeidet med å heve kvaliteten og forbedre det som kan bli bedre – et arbeid vi kontinuerlig har fokus på.  

Du vil ikke få mindre praksis og mer teori. Vi skal ikke bli som UiO eller andre tradisjonelle universiteter med kun «klassiske universitetsfag». Vår egenart er den tette koblingen til yrkeslivet og profesjonene. Dette er,  og skal fortsette å være vår tydelige profil.

En ting du vil merke er at du får vitnemål fra et universitet. Dette vil hjelpe deg hvis du skal søke jobber internasjonalt. Institusjonstypen høgskole – «university college» - er desverre ikke godt kjent ute i verden og i dag må mange forklare hva dette er.

Vi skal søke om å bli akkreditert som universitet av flere grunner. Den enkleste grunnen er at vi faktisk er et universitet hvis en ser på alt som skjer på HiOA i dag og sammenligner oss internasjonalt. Med universitetsstatus vil det også bli enklere for oss å skaffe nye spennende og viktige internasjonale samarbeidsparter som vil komme dere studenter til gode.

Studenter: Noe mer du lurer på om hvorfor vi vil bli universitet? Spør oss!

Nina Waaler

Noe mer du lurer på om hvorfor vi vil bli universitet? Bruk kommentarfeltet under eller spør oss i sosiale medier.

Innlegget er først publisert på prorektor Nina Waalers blogg på blogg.hioa.no.

Foto: Benjamin A. Waard

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS