ØKTE SMITTETALL SKAPER BEKYMRINGER

UiB tilbyr hurtigtester til alle nye studenter

Flere universiteter tilbyr nå selvtesting ved campus. I Bergen oppfordrer fadderkoordinatoren ved UiB at alle tester seg hver dag i fadderuken.

Rektor ved UiB Margareth Hagen testet seg fredag. Mari Follo utfører testen.
Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De første dagene i fadderuken vil studentene ved UiB kunne benytte fire ulike mobile hurtigteststasjoner på Nygårdshøyden. Teststasjonene vil være åpne fra klokken 09-18 mandag og tirsdag.

— Vi oppfordrer alle til å teste seg en gang hver dag så lenge fadderuken varer, i vårt tilfelle er det seks dager, forteller Martin Jakobsen Lie.

Han er fadderkoordinator ved UiB og har overordnet ansvar for de frivillige studentene som arrangerer fadderuken.

FAKTA

Teststasjoner

Universitetet i Bergen

A: HF-bygget, Sydnesplassen 7

B: Realfagbygget, Allégaten 41

C: Marineholmen, Thormøhlensgate 53.

D: Odontologibygget, Årstadveien 19

Teststasjonene vil være åpne fra klokken 09-18.

Høyskolen Kristiania (Oslo)

Daglig testing i teltet til HK på Youngstorget. I tillegg ligger det et «testkit» med to selvtester i alle handlenettene som de nye studentene får utdelt i fadderuken.

Handelshøyskolen BI (Oslo)
Selvtest er tilgjengelig for studenter og ansatte ved campus Oslo. Testkitet deles ut ved Infohub der du må foreta en enkel registrering for å få utlevert testen.


Høgskulen på Vestlandet
pr. 13.08 tilbyr ikke HvL testing ved studiestart. Høgskulen opplyser via sine nettsider at de foretar løpende vurderinger.

— I helgen har vi også kurs for alle faddere, hvor fokuset er smittevern.

Mandagens semesterstart for høyere utdanning, er også startskudd for fadderukene rundt omkring i landet. Samtidig som smittetallene øker, ruster også universitetene seg opp for å kunne gjennomføre fadderuken noenlunde som vanlig.

— Vi fikk beskjed allerede forrige uke om de nye tiltakene, og har selv sett hvordan fadderuken ikke blir slik som vi ønsker. Men, vi må forholde oss til virkeligheten og nå er det viktigere å ha offentlige arrangement enn å sende studentene rett i parken. Det hadde vi gjort om vi avlyste, sier Jakobsen.

Hagen (t.v) her med bedriftssykepleier Mari Follo og fadderkoordinator Martin Lie Jakobsen og

De større arrangementene er avlyst, og alle øvrige arrangement ved UiB vil ha maksgrense på 100 stk. I tillegg oppfordrer universitetet alle som deltar i fadderuken til å ikke samles hjemme.

— Som kommunelegen sa: Møt heller ute enn inne. Alle er klar over at det fremdeles er mye smitte, og vi håper dermed studentene opprettholder både meteren og de lokale tiltakene, sier Jakobsen.

NHH: — Trygge på planene våre

Selv om det er innført strengere tiltak i Bergen, er alle campus i byen trygge på gjennomføringen av sin fadderuke. NHH-ledelsen hadde møte med studentforening og ansvarlig for fadderuken tirsdag.

Vi gikk gjennom alle planene og arrangementene og fikk diskutert retningslinjer og rutiner. Vi er veldig trygge på at de planene som studentene har lagt er gode. Det blir veldig viktig neste uke er at man klarer å overholde og gjennomføre alle planene som er lagt, sier Geir Mikalsen på vegne av NHH.

Handelshøyskolen BI campus Oslo tilbyr testkit til studenter og ansatte.

Jelle Sebastian Bruin, leder for Studenttinget på Vestlandet, forteller at også HVL er trygge på at de vil kunne tilby en trygg fadderuke for sine studenter.

— HVL lagt seg på en veldig forsiktig linje, og har allerede hatt stort fokus på at dette skal være så trygt som mulig. det er vi glade for.

Bruin forteller at de i tråd med kommunens retningslinjer, har redusert faddergruppene fra 20 til 10 personer.Ved gjennomføring av arrangementene har studenter et ansvar for å følge smittevernsreglene.

— Det har blitt tilrettelagt godt for at dette skal gjøres på best mulig måte, sier Bruin.

Oslo: — Forberedt på å gjøre endringer

Jonas Veland, faddersjefkoordinator ved UiO forteller til Khrono at de er villige til å tilpasse seg på kort varsel. De økte smittetallene i Oslo gjør at nedskalering kan være et alternativ.

— Vi har gode planer for å skalere ned. For å unngå avlysing dreier dette seg både om å strekke arrangementer over enda lenger tid, dele studentene i flere og mindre kohorter og i ytterste konsekvens digitalisere arrangementene, sier Veland.

Også BI i Oslo er godt forberedt

— Fadderuka er planlagt for å kunne gjennomføres i henhold til de nåværende smittevernreglene som foreligger, med lokale tilpasninger. Samtidig er BI forberedt til å gjøre nødvendige endringer for planlagte arrangementer dersom det blir justeringer i de anbefalte smittevernreglene, sier kommunikasjonsrådgiver Henrik Stølen.

Koronapass-krav

Ved Høyskolen Kristiania er det innført et system slik at alle kan delta på arrangementene som tilbys.

— Faddergruppene er også fordelt med fargekoder og rullerer på å delta på fadderaktivitetene, slik at alle får muligheten til å være med, men ikke alle samtidig, skriver Høyskolen på sine nettsider.

De har også innført krav om grønne koronapass på alle aktivitetene under fadderuken og for å slippe inn i festivalteltet. De som ikke har koronapass, må ta en antigen hurtigtest i eget telt på Youngstorget.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play
Powered by Labrador CMS